03 / 05 / 2024

Evkaf İdaresi

Evkaf İdaresi

1939 yılında Prost'un hazırladığı imar planını uygulamaya koyacak olan İstanbul Belediyesi, Vakıflar İdaresi ile birlikte çalışacakmış. Belediye'nin imar planını uygulanması sırasında Vakıflar'da üzerine düşeni yapacakmış.

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Ordu Evkaf'ın altyapısı yenilendi!

OSKİ Genel Müdürlüğü, yıllarca çözüm bekleyen Evkaf Mahallesi'nin alt yapı sorunlarını gidermeye devam ediyor, yapılan çalışmalarla Fatsa ilçesi Evkaf Mahallesi, OSKİ tarafından sürdürülen çalışmalarla sağlıklı bir alt yapıya kavuşturuldu

Vekilden TOKİ evlerinin eksiğini tamamlama sözü

Burdur'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 208 konuttaki arıza ve eksiklikleri yerinde inceleyen AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, konuyla ilgilendiğini söyledi.

TOKİ'nin Diyarbakır'da 122 konutu için 1.323 başvuru

Diyarbakır'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 122 konut için 1.323 kişi başvurdu.

Elazığ'da iş merkezi satılacak

Elazığ İl Özel İdaresi, Rızaiye Mahallesi'ndeki 1.163 metrekare arsanın üzerinde bulunan Vali Muharrem Göktayoğlu İş Merkezi'nin satışı için ihale açtı.

TOKİ'nin Çanakkale, Balıkesir ve Düzce'de açtığı konut yapımı ihaleleri sonuçlandı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından daha önce duyurusu yapılan, Çanakkale-Biga, Balıkesir-Bandırma-Edremit ve Düzce'ye konut, sosyal donatı altyapı ve çevre düzenlemesi işleri için açılan ihaleler sonuçlandı

1.2 milyar dolarlık dev satış başlıyor!

Beykoz'daki Paşabahçe Cam ve Göztepe'deki DMO arazisi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleyle satılacak Haliç Tersanesi'nin henüz ne amaçlı kullanılacağı belli değil. Arazinin 350 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor..

Yeşil cennette betona hayır

Ayvalık'ta belediye, Toplu Konut İdaresi'nin 280 konut yapmak istediği, ilçenin en güzel yerlerinden, seyir terası Cennet Tepesi'ni yeşil alan ilan ederek yapılaşmadan kurtardı.

Van'da gayrimenkul satılacak

Van İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Tebrizkapı Mahallesi'nde Körkehriz mevkiinde bulunan 6 bin 782 metrekare arsa üzerindeki, soğuk hava deposu, 2 katlı lojman, 2 adet prefabrik konut ve ihate duvarı müştemilatı ile birlikte satacak.

Çatalca'da 10 işyeri satılacak

İstanbul İl Özel İdaresi Çatalca Özel İdare İş Merkezi'nde bulunan 10 büroyu 30 Nisan'da açık teklif usulü yapılacak olan ihale ile satacak.

TOKİ ihalelerini kazanan şirketler belli oldu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından daha önce duyurusu yapılarak ihaleye çıkarılan Erzurum-Palandöken Yıldızkent 1'nci bölge, Aydın-Karacasu, Ankara-Mamak ve İstanbul Küçükçekmece-Ayazma'ya konut, sosyal donatı, altyapı ve çevre düzenlemesi i

TOKİ 48 ay vade ile 678 arsayı satışa çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Türkiye genelinde 678 arsayı 48 ay vade ile satışa çıkardı.

Evkaf İdaresi Haberi

Evkaf İdaresi



İstanbul'un imarı


Belediye ve Evkaf imar işinde birlikte çalışacak


    Belediye, İstanbul'un imar faaliyetlerine başlanacağını şu sırada Evkaf ile karşılaşacağını düşünmüştür. Şehrin imarı için Evkaf'la Belediye'nin tam bir anlaşma havası içinde çalışması lazımdır.

    Bunun için dün Vali Doktor Lütfi Kırdar'ın reisliği altında Evkaf Müdürü, Belediye ve Evkaf fen heyetleri erkanı toplanarak müzakerede bulunmuşlardır. Bu toplantıda Belediye'nin tatbik edeceği imar planında Evkaf'ında kendisine taalluk eden işlerde Belediye'ye müzaheret etmesi esas itibarıyla kararlaştırılmıştır. Belediye bir yol, meydan açacağı zaman bu yeni güzergahtaki Evkaf'a ait cami vesair binalarda tamir ve ıslah edileceklerdir. Bu suretle imar edilen bir sahanın intizamı ve güzelliği...