27 / 04 / 2024

evlatlığı mirastan çıkarma

evlatlığı mirastan çıkarma

Bir kimsenin ölümü halinde mirasçılarına kalan malvarlığına miras deniyor. Peki, evlatlık mirastan çıkarılabilir mi?

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Evlatlık mirastan çıkarılabilir mi?

Bir kimsenin ölümü halinde mirasçılarına kalan malvarlığına miras deniyor. Peki, evlatlık mirastan çıkarılabilir mi?

Mirastan feragat edilebilir mi?

Mirasbırakanın yasal mirasçıları, kan bağı olan kimseler ve eşi, evlatlığı ve devlet oluyor. Peki yasal ve atanan mirasçıların hakları nelerdir? Mirastan feragat edilebilir mi?

Mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi!

Mirasbırakan mirasçılardan birini veya birkaçını kanunda belirtilen koşullar dahilinde mirasçılıktan çıkarabiliyor. Buna karşın tasarrufun iptali de istenebiliyor. İşte mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi..

Mirastan çıkarma şartları!

Miras bırakanın tasarruf özgürlü kapsamında mirasçısını mirastan çıkarmak da yer alıyor. Ancak miras bırakan istediği zaman istediği mirasçısını mirasçılıktan çıkaramıyor. Peki, mirastan çıkarma şartları nelerdir?

Mirastan çıkarma sebepleri!

Mirasbırakan kimse, yasal mirasçılarını ardında bıraktığı mirastan yoksun edebiliyor. Ancak bunun için haklı nedenlerin meydana gelmesi gerekiyor. Peki, mirastan nasıl çıkarılır? İşte mirastan çıkarma sebepleri...

Mirasçılıktan çıkarma nasıl yapılır?

Mirasbırakanın hakları arasında, mirasçılarından birini veya birkaçını mirasçılıktan çıkarmak da yer alıyor. Peki hangi durumlarda miras bırakan mirasçısını mirastan men edebilir? Mirasçılıktan çıkarma nasıl yapılır?

Mirastan feragat sözleşmesi nasıl yapılır?

Mirastan feragat, mirastan vazgeçilmesi anlamına geliyor. Noterde düzenlenen mirastan feragat sözleşmesi nasıl yapılır? Mirastan feragat sözleşmesinin esasları ve mirastan feragat sözleşmesinin geçerlilik şartları nelerdir? İşte yanıtı..

Ev sahibinin kiracıyı çıkarma koşulları nelerdir?

Kiracı, ancak kanunda belirtilen haklı tahliye nedenlerinin var olması durumunda ve karşılıklı anlaşma yapılması halinde çıkarılabiliyor. Peki, kanuna göre ev sahibinin kiracıyı çıkarma koşulları nelerdir?

Mirasçılıktan çıkarma davasında görevli mahkeme!

Mirasbırakan, Medeni Kanun kapsamında belirlenen durumlarda mirastan çıkarma davası açabiliyor. Peki, mirasçılıktan çıkarma davası hangi durumlarda açılır? Mirasçılıktan çıkarma davasında görevli mahkeme hangisidir? İşte yanıtı..

AB Grup İnşaat, karma proje için çalışmalara başladı!

Geçen ay Güneşli’de konumlanan AB Yaşam Evleri, projesini satışa sunan AB Grup İnşaat, Basın Ekspres Yolu’nda 1100 daire ve 5 yıldızlı otelden oluşan 90 milyon TL yatırım değerli karma proje için kolları sıvadı.

Ahmet Akbalık: Karma projede sonradan bir değişiklik yapmak çok zor!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Karma projede sonradan bir değişiklik yapmak çok zor. Tüm hak sahiplerinin onayını alma zorunluluğu yabancıları kaçırıyor" dedi.

Evlatlık miras alır mı?

Miras Hukuku gereğince; Miras bırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı olurlar. Peki, evlatlık miras alır mı? İşte evlatlık miras durumu..

evlatlığı mirastan çıkarma Haberi

evlatlığı mirastan çıkarma

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''evlatlık mirastan çıkarılabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. 

Dayım yeğenini evlat edindi, okuttu, yetiştirdi. Fakat evlatlık hayırsız çıktı. Bir gün bile dayıma ve eşine iyi niyetle yaklaşmadı. İş sahibi olunca da ayrı bir şehre yerleşti. Bir gün dayım yanına gitmek isteyince kapıdaki güvenlikçilere “Ben böyle birini tanımıyorum içeri almayın” demiş. Bu durumda dayım da kendisine mirasının kalmasını istemiyor. Zira başka çocuğu yok ve eşi ile birlikte mirasçı olacağı için eşine sıkıntı yaşatacağı izlenimi var. Bu durumda ne yapabilir? ● K.B.

Evlatlık aynı evlat gibi mirasçıdır. Hatta öyle bir mirasçıdır ki miras payı üzerinde saklı payı vardır. Bu pay da diğer mirasçılara göre (eş hariç) bayağı güçlüdür. Böyle bir durumda evlatlık aynen evladın haklarına sahiptir....