18 / 07 / 2024

evlerde iş alanı nasıl yapılır

evlerde iş alanı nasıl yapılır

SAV Mimarlık kurucusu mimar Sasan Samadian, koronavirüs salgınının iş ve ev yaşantısını birleştiğini dile getirerek yeni inşa edilecek konutlarda iş için de alanların eklenmesi gerektiğini dile getirdi. 

9 dev AVM için konkordato talebinde bulunuldu! Başta Marmara Forum ve Forum İstanbul geliyor...

İstanbul'un en çok ziyaretçi alan AVM'lerden Marmara Forum ve Forum İstanbul başta olmak üzere toplamda 9 AVM için konkordato talebinde bulunuldu.

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm desteği ile evini yapan depremzedeyi paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep'te 'Yerinde Dönüşüm' projesinden hibe desteği alan vatandaşın evini paylaştı.

Para kazanmak isteyenler için birbirinden farklı iş önerileri!

Kendi işinizi kurma düşüncesi, birçok kişi ilk hedeflerden biri olabilir. Ancak bu sürecin en önemli bölümü, hangi iş alanına gireceğinizi seçmektir. Bu haberde geleceği parlak olan birkaç iş sektörüne odaklanacak ve bu alanlarda nasıl başarı elde edebileceğinizi açıklayacağız. 

Kiralık evlerde iş çığırında çıktı! 20 bin lira gelir bile yetersiz

Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu oldu. İstanbul’da merkezi ilçelerde 2+1 ev kiralamak için hane gelirinin en az 30-60 bin lira bandında olması gerekiyor. Şehrin gelişim çeperlerinde dahi en düşük gelir beklentisi 20-25 bin lira seviyesinde. İşte tüm detaylar...

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına son dakika müjdesi geldi! Hem maaş artacak, hem sigorta yapılacak!

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına son dakika müjdesi geldi... Hem maaş artacak, hem sigorta yapılacak...

Karaca’da erken kış fırsatları! Yüzde 50 indirim başladı! İşte 23 Ekim 2022 fiyat listesi…

Ev tekstili ve mutfak ürünleri ile evlerde yerini alan Karaca’da erken kış fırsatları başladı. İşte detaylar…

İzmir Karabağlar'da üniversite ve konut alanı tartışması!

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin üniversiteye vermek istediği alanın, mahkeme kararına rağmen konut yaptırmak istendiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, "Karabağlar üniversite mi istiyor, konut mu istiyor onun kararını versin" dedi.

2020’de en çok iş alan 20 müteahhit belli oldu!

Türkiye’nin 2020'de en çok sözleşme imzalayan 20 müteahhidi açıklandı. Listenin başındaki 5 firma değişmedi. İlk sırada 20 sözleşmeye 34.5 milyar TL imza atan Kalyon İnşaat oldu. Kolin ikinci, Cengiz üçüncü, Makyol dördüncü, Özgün beşinci sırada yer aldı. 

Kısa çalışma ödeneği alan bazı vatandaşların konut kredisi başvurusu onaylanmıyor mu?

Kamu bankalarının, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması amacıyla Haziran'ın başında yürürlüğe aldığı düşük faizli konut kredisi kampanyasında kısa çalışma ödeneği alanlar arasında meslek ayrımcılığı yapıldığı ileri sürüldü. 

Ünye Limanı iç alanına dolgu yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye Limanı iç alanına dolgu yapılacak. İhalesi 10 Mart'ta gerçekleştirilecek...

Esenler rezerv alanı güvenli konutlara kavuşuyor!

Afet riski taşıyan konutların transfer edileceği alan olan Esenler rezerv alanı parklar, millet bahçesi ve yatay mimaride güvenli konutlara kavuşuyor.

Antalya'da TOKİ'nin imar planını değiştirdiği alan meclis gündeminde!

Antalya'daki bir kentsel ve bölgesel spor alanının ticaret ve turizm alanına dönüştürülmesine ilişkin yazılı soru önergesi hazırlandı. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı...

İş kazalarına karşı eğitim şart!

2012’ye kadar iş sağlığı ve güvenliği alanında başlı başına tek bir kanun yoktu. 6331 sayılı yasayla önemli bir adım atıldı. Kanun maddeleri tek tek ele alındığında günümüz modern işletmecilik anlayışıyla uyumlu olduğu görülüyor.

evlerde iş alanı nasıl yapılır Haberi

evlerde iş alanı nasıl yapılır

Pandemi süreci ile birlikte gayrimenkul alışkanlıkları büyük bir değişime uğradı. Değişen sürece yönelik açıklamalarda bulunan Mimar Sasan Samadian geleneksel konut alışkanlıklarının şekillendiğini söyleyek  bahçeli, müstakil ve geniş evlere yöneliş olduğunu aktardı. Sasan Samadian, “Pandemi, her alanda olduğu gibi konut sektöründe de alışkanlıkları değiştiriyor. İnsanlar izole yaşama alıştıkça ev tasarımlarını da değiştirmek zorunda kalıyorlar. Evlerinin bir odasını ofis haline getiren çalışanların sayısı giderek artıyor. Yani iş yaşamı ile ev ya da aile yaşamı birleşiyor” dedi.

“Ev tasarımları pandemiye göre yeniden şekilleniyor” 

Bu dönemde pandemi odaklı akıllı ev sistemlerinin yaygınlaştığını söyleyen “Artık evdeki havanın sıcaklığını uzaktan kontrol eden, otomatik dezenfeksiyon sağlayan, hava filtrelerine sahip akıllı evler tasarlanıyor. Pandemi gibi olağanüstü durumlara duyarlı evlere yöneliş var. Mesela; evdeki virüsleri, bakterileri ve zararlı organizmaları kısa...