28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm desteği ile evini yapan depremzedeyi paylaştı!

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm desteği ile evini yapan depremzedeyi paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep'te 'Yerinde Dönüşüm' projesinden hibe desteği alan vatandaşın evini paylaştı.



Gaziantepte güvenilir bir konut inşa ettiklerini açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerdeki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini aktardı. Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında 17 Temmuz'da başvuruların başladığı projenin yoğun ilgi gördünü açıklayan Bakan Mehmet Özhaseki sosyal medya hesabından proje desteği alarak evini yaptıran bir depremzedeyi paylaştı.

ÖZHASEKİ HİBE DESTEĞİ ALARAK EVİNİ YAPTIRAN VATANDAŞI PAYLAŞTI!

Bakan Özhaseki Gaziantepli depremzedeler için güvenilir bir konut inşa ettiklerini belirtertek şu ifadeleri kullandı: ''Gaziantep'te Ekrem Şahin kardeşim, mahallesinden ayrılmak istemedi. "Yerinde Dönüşüm" projemize başvurdu, hibe ve kredi desteği alıp evini yerinde yapmaya başladı.

Ekrem kardeşim evinin kaba inşaatını bitirmek üzere. Kısa sürede tamamlayarak akrabalarıyla, komşularıyla bir arada yaşamaya devam edecek.

Deprem bölgesinde el ele verdik, şehirlerimizi birlikte inşa ediyoruz.'' dedi.

Duygularını anlatan depremzede Ekrem Şahin şu ifadeleri kullandı: ''Bizim evimizin çatısı yıkıldı. 6 şubat depremi çok sıkıntılı bir dönemdi, herkes bir şeyler kaybetti. Böylesi projelerle hem insanlara moral motivasyon hem de geleceğe dönük nerede kalırım korkusu olmadan mahalleden ayrılmadan bir ev yapmak çok güzel bir şey.

Biz burada doğduk büyüdük. Akrabam olsun, çevrem olsun burada. Yerinde Dönüşüm projesini öğrendik başvuru yaptık, kabul oldu.

Biz de Yerinde Dönüşüm projesiyle evimizin yıkıldığı yerde yapımına başladık. En kısa sürede inşallah eve geçip oturulacak. Bu proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na teşekkür ederiz.'' ifadelerini kullandı

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm desteği ile evini yapan depremzedeyi paylaştı!

YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ'NDE 500 BİN TL HİBE VERİLİYOR!

Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi evini yapmak isteyen depremzedelere 500 bin TL, dükkan için ise 250 bin TL hibe desteği  veriliyor. Depremzedeler evlerini yapabilmek için 500-800 bin TL kredi kullanabiliyor. 

Afet konutları için verilen 500 bin TL'lik destek 750 bin liraya, iş yerleri için de verilen 250 bin TL'lik hibe 400 bin liraya çıkarıldı. Ahırlı köy evleri için de 750 bin lira hibe ve 1 milyon lira kredi desteği sağlanacağı da açıklandı. 

Bakan Özhaseki'den flaş kentsel dönüşüm açıklaması: Tapusu olanı kimse evinden çıkaramaz! 

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!

Geri Dön