04 / 05 / 2024

evlilik dışı doğan çocuk miras alır mı

evlilik dışı doğan çocuk miras alır mı

Miras hukukunda bir kimsenin ölümü halinde malvarlığı yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın yasal mirasçıları arasında kan hısımları, sağ kalan eş, evlatlık ve devlet bulunuyor. Peki, evlilik dışı hısımların miras durumu nedir?

Doğan İnternational İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğan İnternational İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Doğan tarafından kuruldu.

Olcay Doğan nerede yüksek lisans yaptı? KKTC’de hangi pozisyonlarda çalıştı? Hangi lisansları bulunuyor?

Astor Enerji Genel Müdür Yardımcısı Olcay Doğan lisans ve yüksek lisansını hangi üniversitelerde tamamladı? Hangi bankada ve hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte Olcay Doğan ile ilgili merak edilen ve araştırılan tüm detaylar...

Doğan Grup yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, hayata geçireceklerini yeni projeler hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Doğan Kuban vefat etti!

Türkiye ve İstanbul’un mimari tarihi açısından önemli çalışmalar yapan Prof. Dr. Doğan Kuban 95 yaşında yaşamını yitirdi. Prof. Doğan Kuban, Cumhurbaşkanlığı Mimarlık Ödülü'nü almıştı. 

Cemal Doğan: Kentsel dönüşüm siyaset üstü değerlendirilmelidir!

Senelerdir inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve birçok büyük projede hem yönetim, hem de uygulamada görev yapmış olan İnşaat Mühendisi Cemal Doğan, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Vildan Yılmaz Doğan, Pera GYO Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi oldu!

Pera GYO'nun Yatırımcı İlişkileri Yöneticiliği'ne şirketin Bütçe ve Raporlama Müdürü Vildan Yılmaz Doğan'ın atanmasına, şirketin Kurumsal Yönetim Komitesi'nin toplamda 3 kişiden oluşmasına, üye Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Vildan Yılmaz Doğan'ın olarak komite üyeliklerine atanmasına karar verildi

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

D Doğan İnşaat Gıda Malzemeleri Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

D Doğan İnşaat Gıda Malzemeleri Pazarlama Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Doğan tarafından kuruldu.

Doğan Dağ: Şu anda konuta yatırım yapma dönemi!

Şu anda konuta yatırım yapma dönemi olduğunu söyleyen Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ “Yatırımlar doğru yönetilirse, yatırım zamanı olduğu düşünülür ve fiyat doğru belirlenirse tüketici her zaman talepkar olacaktır.” dedi.

Doğan Holding yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvuruda bulundu!

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, "D Yatırım Bankası Anonim Şirketi"nin kuruluşu için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuruda bulundu.

İzzet Doğan: Köyden mahalleye dönüşen yerlerde vergi adımları atılmalı! 

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı Av. İzzet Doğan, köyden mahalleye dönüşen yerlerin vergileri için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gereken adımları atması gerektiğini söyledi. 

Taşınmazlarda Ölçü Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik!

Kadastro Sırasında Veya Sonrasında Yapılan İşlemlerle Geometrik Durumları Kesinleşmiş Olan Taşınmazlarda Ölçü, Sınırlandırma, Tersimat Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

AOS Doğan Hafriyat Yapı Malzemeleri İnşaat İç ve Dış Ticaret Şirketi kuruldu!    

AOS Doğan Kuyumculuk Gıda Kafe Hayvancılık Maden Hafriyat Yapı Malzemeleri İnşaat İç ve Dış Ticaret Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gülay Doğan tarafından kuruldu.

evlilik dışı doğan çocuk miras alır mı Haberi

evlilik dışı doğan çocuk miras alır mı

Evlilik dışı hısımların mirasçılığı!

Miras hukukunda bir kimsenin ölümü halinde malvarlığı yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın yasal mirasçıları arasında kan hısımları, sağ kalan eş, evlatlık ve devlet bulunuyor. Peki, evlilik dışı hısımların miras durumu nedir?


Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Peki, evlilik dışı hısımların miras hakkı nedir?


Evlilik Dışı Hısımların Mirasçılık Hakkı..

Baba yönünden evlilik dışı çocuğun mirasçı olabilmesi için 2 şart vardır:


a) Çocuk evlilik dışı doğmalıdır.


b) Çocuk ile baba arasında soybağı kurulmalıdır.


Evlilik dışında doğmuş ve soybağı, tanıma veya hakim hükmüyle kurulmuş olanlar, baba yönünden ev­lilik içi hısımlar gibi mirasçı olurlar (TMK. m; 498).


Evlilik dışı hısımlar

MADDE 498.- Evlilik dışında doğmuş ve soybağı, tanıma veya hâkim hükmüyle...