28 / 10 / 2024

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan: Konut fiyatları hızlı şekilde artacak! 

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan: Konut fiyatları hızlı şekilde artacak! 

Son zamanlarda konut fiyatlarının artış hızının enflasyonun altında kaldığı sık sık ifade ediliyor. A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, konut fiyatlarında artış beklediğini açıkladı. İşte detaylar...




Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. Ancak açıklanan son rakamlarda, konut fiyatlarının artış hızının enflasyonun altında kaldığı görülüyor. 

Geçtiğimiz gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Eylül 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) rakamları açıklandı. Buna göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2023=100), 2024 Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 1,0 oranında artış kaydetti ve 148,0 oldu. Konut fiyat endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 27,4 oranında yükselirken, aynı dönemde reel olarak yüzde 14,7 oranında düştü. 

Sektör temsilcileri konut fiyatları ile ilgil beklentilerini sık sık paylaşıyor. Kimi isimler konut fiyatlarının fırlayacağına dikkat çekerken, kimi isimler artık bu kadar hızlı artışların olmayacağını belirtiyor.  

A Para'nın, https://x.com/apara_tv resmi X sosyal medya hesabından A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan'ın konut fiyatları ile ilgili açıklaması paylaşıldı. 

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, katıldığı bir canlı yayında Borsa İstanbul beklentileri ve konut fiyatları ile ilgili konuştu. Doğan, söz konusu açıklamasında "Konutla ilgili Konutla ilgili sektörler 3-4 ay daha olumsuz tarafta yer alıyor olacak. Gelecek yılın ikinci çeyreğinden sonra çok hızlanacağı kanaatindeyim. Konut fiyatlarının da hızlı şekilde artacağını düşünüyorum" dedi. 

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan: Konut fiyatları hızlı şekilde artacak! 

Peki vatandaşlar konut fiyatları ve Borsa İstanbul ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Emekli promosyonlarında son dakika! Akbank emekli promosyonu ne kadar? Yapı kredi emekli promosyonu kaç lira?

Ekonomist Hakan Kara: Asgari ücret 10 yıl önceki seviyenin altına geriledi

Elektrikten sonra benzin ve motorine de gizli zam geldi! İstanbul, Ankara, İzmir'de akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?


Geri Dön