25 / 07 / 2024

Evvelce tespit

Evvelce tespit

Kadastro Kanunu gereğince, evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin yeniden kadastrosu yapılamıyor. İşte evvelce kadastrosu yapılan yerlerin tescili ile ilgili esaslar...

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin pafta zemin uyuşmazlığının yenileme çalışmaları sırasında, tespit komisyonunun mevcut kadimden beri zilyetliğin zeminini esas alması ön

TOKİ Antalya Serik kentsel dönüşüm hak sahipliği tespit değerleme bugün yapılacak!

TOKİ Antalya Serik kentsel dönüşüm hak sahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alım işi ihale usulü ile bugün yapılacak.

Cizre’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonların sona ermesinin ardından iki haftada hasar tespit çalışmalarını tamamladı. Cizre’de konut ve işyerinden oluşan 20 bin 161 yapı incelendi.

Türkiye, üçüncü nükleer santral için yer tespit çalışmalarına hız verdi!

İlk iki nükleer santralle ilgili süreçleri devam ettiren Türkiye, üçüncü santral için de yer tespit çalışmalarına hız verdi. Marmara'ya inşa edilmesi beklenen santral için Amerikalı ve Çinli şirketler çalışmalara şimdiden başladı.

Tokat’ta riskli 843 konut ve 104 iş yeri tespit edildi!

Tokat’ta devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 523 riskli bina 843 konut 104 iş yeri tespit edildi. Hikmet Kaya, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahiplerine aylık toplam 139 bin 795 TL kira desteği ödemesi yapıldığını kaydetti.

Kira tespit davası hangi hallerde açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ya da mal sahibi kira tespit davası açabiliyor. Bu dava gayrimenkulün bulunduğu yer mahkemesindeki Sulh Hukuk Mahkemelerinde görülüyor. Peki, kira tespit davası hangi hallerde açılır?

Fatma Güldemet Sarı: Doğu'da sokak sokak tespit yapacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, doğu illerindeki operasyonların sona ermesinin ardından terör zararlarının sokak sokak tespit edileceğini söyledi. Sarı, “Diğer bakanlıklarla da işbirliği içinde olacağız” dedi

Enerji kayıplarının doğru tespit edilip çözülmesi gerekiyor!

Baumit Genel Müdürü Atalay Özdayı, ısınma için Avrupa ülkelerine göre 2 kat daha fazla enerji tüketildiğini; bunu en aza indirebilmek için enerji kayıplarının doğru tespit edilip çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı'nın zararı tespit edildi!

Kanlıca'da Ethem Pertev Yalısı'na çarpan kuru yük gemisinin yalıya verdiği zarar, bilirkişi tarafından 370 bin lira olarak tespit edildi.

Kira tespit davası avukatlık ücreti 2016!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracının aydan aya ödeyeceği kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira tespit davası avukatlık ücreti 2016 nedir?

Kira parası nasıl tespit edilir?

Bir ev veya işyerinin kiraya verileceğini ancak kira bedelinin ne olacağını nasıl tespit edeceğinizi bilmediğinizi düşünelim. Peki, kira parası nasıl tespit edilir? İşte kira parasının tespit edilmesi...

Kira bedeli tespit davası hangi mahkemede açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedelinin belirlenmesi için kira bedeli tespit davası açılıyor. Peki, kira bedeli tespit davası hangi mahkemede açılır? İşte kira bedeli tespit davaları..

Kira bedeli tespit davasını kim açar?

Kira bedeli tespit davası, yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedeli için açılıyor. Bu dava her zaman açılabilir. Ancak davanın belli koşullarda açılması gerekiyor. Peki, kira bedeli tespit davasını kim açar?

Evvelce tespit Haberi

Evvelce tespit

Evvelce kadastrosu yapılan yerlerin tescili!       

Evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin yeniden kadastrosu yapılamaz. Bu gibi yerler ikinci defa kadastroya tâbi tutulmuşsa, ikinci kadastro bütün sonuçlarıyla hükümsüz sayılır ve Türk Medenî Kanununun 1026 ncı maddesine göre işlem yapılır. Süresinde dava açılmadığı takdirde, ikinci defa yapılan kadastro, tapu sicil müdürlüğünce re`sen iptal edilir.

            

Ancak;

a) Tapulama, kadastro veya değişiklik işlemlerine ilişkin; sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere uygulama niteliğini kaybeden, teknik nedenlerle yetersiz kalan, eksikliği görülen veya zemindeki sınırları gerçeğe uygun göstermediği tespit edilen kadastro haritalarının tekrar düzenlenmesi ve tapu sicilinde gerekli düzeltmelerin sağlanması amacıyla tapulama ve kadastro görmüş yerlerde,

             

b)...