29 / 04 / 2024

Cizre’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Cizre’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonların sona ermesinin ardından iki haftada hasar tespit çalışmalarını tamamladı. Cizre’de konut ve işyerinden oluşan 20 bin 161 yapı incelendi.



Cizre’de yürütülen hasar tespit çalışmalarında zaman kaybının önüne geçilmesi için Türkiye’de ilk kez online sistem üzerinden yapılan zarar tespitleri anında merkeze aktarıldı. Böylelikle iki haftada 150 kişiden oluşan ekipler Cizre’nin tamamında hasar tespit çalışmalarını tamamladı ve sisteme aktardı. İlçede 20 bin 161 yapı incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda 2 bin 700 ağır hasarlı bina tespit edildi. Çalışmaların birbirinden farklı mahallelerde yürütüldüğü bildirildi.


Hızlı kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde yürütülen çalışmalara yönelik şunları kaydetti:


“Gerek Silopi gerekse Cizre’de altyapısı bozuk, çarpık yapılaşmanın yenilenmesi için çalışma başlattık. Silopi’deki çalışmaları tamamladık ve yıkım işlemlerine başladık. Cizre’de de çalışmalarımız tamamlandı. En kısa zamanda kentsel dönüşümü başlatacağız. Vatandaşlarımıza çok daha nitelikli, kaliteli konutlar sağlayacağız. Planlamamızı yaparken bölgenin yöresel özellikleri dikkate alınacak. Silopi’de de çalışmalarımız sürüyor. Silopi’de irtibat ofisi açmıştık. Cizre’ye de açacağız. Kentsel dönüşüm projelerinin kapsamını, ne amaçla yapıldığını, vatandaşlarımıza ne gibi avantajlar sağladığını orada birebir yetkili arkadaşlarımız anlatacak.”


Milliyet


Geri Dön