28 / 04 / 2024

expo 2020yi kim kazandı

expo 2020yi kim kazandı

EXPO 2020'nin hangi kentte düzenleneceğini belirlemek üzere toplanan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Dubai 116 oy alarak EXPO’ya ev sahipliği yapmaya hak kazandı....

Binali Yıldırım: İzmir kaybetmedi, kazandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in EXPO 2020 oylamasında ikinci turda elenmesiyle ilgili, "İzmir kaybetmedi, kazandı. İzmir ruhu olarak Türkiye ruhu olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi...

Tunnel Expo Turkey 28-31 Ağustos'ta İstanbul'da yapılacak!

TÜNELDER tarafından organize edilen fuar, ilk kez Türkiye'de düzenlenecek. 28-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında kapılarını açık olacak olan "Tunnel Expo Turkey", Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde ilgililerini ağırlayacak.

Kim Marketler zinciri, Denmar'ı satın aldı!

Kim Mayıs ayı itibariyle 11 şube ile İzmir'de faaliyet gösterecek. Doğrudan yatırım ve satın almalarla büyümesini sürdüren Kim, İstanbul ile başladığı yatırımlarını Marmara Bölgesi ve yurt dışında devam ettiriyor.

Kim Marketler Zinciri, İzmirli Denmar Marketleri'ni satın aldı!

Kim, mayıs ayı itibariyle 11 şube ile İzmir'de faaliyet gösterecek. Doğrudan yatırım ve satın almalarla büyümesini sürdüren Kim, İstanbul ile başladığı yatırımlarını Marmara Bölgesi ve yurt dışında devam ettiriyor...

EXPO Gölü’nün ana gövde yalıtımı tamamlandı!

EXPO 2016 Antalya alanı içerisine yapılan EXPO Gölü’ nün ana gövdesinin membran kaplaması tamamlandı. EXPO Gölü’nün Aksu ile Tehnelli Çayı bağlantılarının yalıtım çalışmaları devam ediyor...

Kamu yararı kararını kim alır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malları kamulaştırılıyor. Peki, kamu yararı kararını kim alır? İşte Kamulaştırma Kanunu esasları...

Kim Marketler Zinciri Depo Satış Mağazası'nın ilk şubesi Hadımköy'de açıldı!

Kim Marketleri Zinciri, süpermarket alanındaki tecrübelerini toptan alanına taşıdı. Marmara Bölgesi'nde 80'e yakın mağazasıyla faaliyet gösteren Kim Marketler Zinciri toptan perakende pazarındaki ilk yatırımını Hadımköy'e yaptı.

Astana Expo 2017'nin 20 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor!

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi'nden yapılan açıklamada, otellerin yanı sıra iş ve eğlence merkezleri ve fuar kompleksleri inşaatlarının yapılacağı EXPO 2017'nin küçük ve orta boy işletmeler için fırsat oluşturacağı kaydedildi.

Kira stopajını kim öder?

Kira stopajı, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, kira stopajını kim öder?

İmarsız arsa kamulaştırmasını kim nasıl yapar?

İmarsız arsa kamulaştırmasını kim yapabilir? Okul, park ve teknik altyapı alanlarının kamulaştırmasını kim, nasıl gerçekleştirebilir? Okul arsasını kim kamulaştırır? Park arsasını kim kamulaştırabilir? İşte kamulaştırma ile ilgili bu soruların cevapları..

Kira beyannamesini kim verecek?

Gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahipleri vergiye tabi tutuluyor. Ancak gelir elde eden tüm vatandaşlardan bazıları vergiden muaf tutuluyor. Peki, kira beyannamesini kim verecek?

Yatak sektörü 17 Nisan'da Sleepwell Expo Fuarı'nda buluşacak!

Yatak sektörü 17 Nisan'da Sleepwell Expo Fuarı'nda buluşacak. Yatak sektörünün Türkiye'deki en büyük buluşması olmayı hedefleyen Sleepwell Expo Fuarı, 17-20 Nisan arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarım açacak.

Kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar?

Apartmanda yer alan ve ortak alan olarak nitelendirilen kapıcı daireleri, kapıcılara verdikleri hizmet karşılığında veriliyor. Peki, kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar? Kapıcı dairesi giderlerini kat malikleri mi karşılar?

İskan raporunu kim verir?

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporunu kim verir?

expo 2020yi kim kazandı Haberi

expo 2020yi kim kazandı

Fransa’nın başkenti Paris’teki OECD binasında yapılan BIE üyesi 167 ülke delegesinin katıldığı oylamada İzmir’in 36 oy alarak ikinci turda elenmesiyle Rusya’nın Ekaterinburg şehri ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehri son tura kaldı.


Son tur oylamasında Dubai 116 oy alarak ipi göğüsledi, Ekaterinburg ise 47 oy alarak ikinci oldu. Bir oy da kullanılmadı.


Bu arada oylamaları izleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’nin ikinci turda elenmesinin ardından, son tura önde giren Dubai delegasyonunu tebrik etti.


EXPO 2020 için Rusya'nın Ekaterinbug, Brezilya'nın Sao Paulo ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai ile yarışan İzmir, ilk turda 13 oyla elenen Sao Paulo'nun ardından ikinci turda 36 oyla yarışa veda etmişti. 


- EXPO hakkında 


Küresel çapta bilgi birikimini daha yaşanılır bir dünya için bir araya getiren organizasyonlar olan EXPO’larda,...