28 / 04 / 2024

EXPO Meydan istasyonları

EXPO Meydan istasyonları

Antalya Büyükşehir Belediyesi EXPO Meydan raylı sistem hattı için 31 Ağustos 2014 pazar günü sandığa giderek raylı sistemi oylayacak. Vatandaş istemezse, EXPO Meydan raylı sistem hattı iptal edilecek.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı açıldı!

Bakan Yıldırım, "Tam 150 günde Kasım 20'den Nisan 20'ye beş ay içerisinde Antalya şehir meydanından EXPO alanına kadar, 19 kilometre tren yolu, raylı sistem tamamlandı ve bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ali Kılıç, Maltepe M’Expo projesi için destek istedi!

Maltepe esnaflarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo ve Maltepe Meydan projesi için destek istedi. Projelere tam destek veren esnaflar da, ilçenin bu projelerle kalkınacağını belirtti.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar başladı!

Antalya Meydan-Havalimanı- EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi’nde yüklenici firma ilk rayları Tedaş Kavşağından Havaalanı köprü güzergahına kadar olan bölümünü döşemeye başladı.

Antalya EXPO Raylı Sistem projesinin ihalesi yapıldı!

Antalya 2. Aşama Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Raylı Sistem Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri ihalesi gerçekleştirildi.

Antalya EXPO Raylı Sistem projesi başlıyor!

Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi başlıyor. 8 firmanın davet edildiği ihalenin son teklif verme tarihi 20 Ağustos.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı projesi onaylandı!

Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi Projenin yatırım programına alınabilmesi için Devlet Planlama Teşkilatı Yüksek Planlama Kurulu’nun onayını da aldı.

Ali Kılıç Maltepe Meydan Projesi'ni anlattı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Sakızağacı esnafıyla bir araya geldi. “Maltepe Meydan Projesi” hakkında da esnafları bilgilendiren Kılıç “M’expo için siz değerli esnaflarımızdan destek istiyorum" dedi

Antalya'da raylı sistem havalimanına uzanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO-Meydan arasındaki 18 kilometrelik güzergahın Antalya Havalimanı'na da bağlanacağını söyledi. Projenin yaklaşık 220 milyon liraya mal olması planlandığı açıklandı.

Antalya Meydan-Aksu-EXPO raylı sistem projesi tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte hayata geçireceği Meydan-Havaalanı-Aksu-EXPO 2016 Hafif Raylı Sistem Hattı’nın proje çalışmaları tamamlanarak Bakanlar Kurulu’na sevk edildi. 17.8 kilometrelik hatta 15 durak olacak.

Minvody Expo Center'ın inşaatı tamamlandı!

Minvody Expo Center’ın inşaatı tamamlandı. Cesur formu ve depreme meydan okuyan strüktürüyle dikkat çeken ve bölge için önemli bir çekim merkezi olması beklenen yapının resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak.

Antalyalılar EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı projesine evet dedi!

Başkan Menderes Türel’in çağrısıyla 200 milyon liralık dev yatırım için oylamaya katılan 8 bin 777 vatandaşın, 8 bin 631’i ‘evet’ oyu vererek “Raylı Sistem istiyoruz” dedi.

EXPO Meydan istasyonları Haberi

EXPO Meydan istasyonları

Hayata geçirdiği projeleri ile kendine özgü bir belediyecilik modeli oluşturan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünyada örneğine az rastlanacak bir uygulamaya imza atarak; 200 milyon liralık dev projeyi halka soruyor. Başkan Türel seçimlerden önce söz verdiği gibi, EXPO Meydan raylı sistem hattı için sandık kuruyor. Güzergâh üzerinde bulunan 20 mahalle, 31 Ağustos 2014 pazar günü, sandığa giderek raylı sistemi oylayacak. Vatandaş istemezse, sadece Antalya’nın değil tüm Türkiye’nin en büyük projelerinden biri iptal edilecek.

Yerel seçimler öncesinde, şeffaf bir belediyecilik modeli ortaya koyacağını ve projeleri halka soracağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dev yatırımı halka soruyor. Başkan Türel, sadece Antalya’nın değil tüm Türkiye’nin en büyük yatırımlardan bir tanesi olan EXPO Meydan raylı sistem hattı için sandık kuruyor.  Raylı sistem...