29 / 04 / 2024

Antalya'da raylı sistem havalimanına uzanacak!

Antalya'da raylı sistem havalimanına uzanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO-Meydan arasındaki 18 kilometrelik güzergahın Antalya Havalimanı'na da bağlanacağını söyledi. Projenin yaklaşık 220 milyon liraya mal olması planlandığı açıklandı.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO-Meydan arasındaki 18 kilometrelik güzergahta yürütülecek raylı sistem çalışmalarını anlattı. Bu hatta Antalya Havalimanı'nın da bağlanacağını belirten Türel, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin havalimanından çıkarak, raylı sistemle EXPO ve Antalya'nın her noktasına ulaşabileceklerini kaydetti.


Bu çalışmayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü ile ortak yürüttüklerine değinen Türel, projelerin bakanlığa sunulduğunu açıkladı. Bakanlığın gereken incelemeleri yaptığını ve Bakanlar Kurulu kararının çıkmasını beklediklerine değinen Türel, kararın bu hafta alınabileceğini ifade etti.


Türel, yaklaşık 220 milyon liraya mal olması planlanan raylı sistemde kullanılacak araçların büyükşehir belediyesi tarafından temin edileceğini, buna yönelik ihaleye de yarın çıkılacağını bildirdi.


Seçimlerden önce önemli projelerin artık halkın görüşü alınarak gerçekleştirileceğini söylediklerini hatırlatan Türel, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalıştıklarının altını çizdi. EXPO-Meydan hattına bölgedeki 22 mahallede yapılan referandumla karar verildiğini anlatan Türel, yüzde 98,42 oranla halkın, hattın yapılmasını istediğine dikkati çekti.


Türel, halkın da onayı doğrultusunda yapımına başlayacakları üçüncü etap raylı sistem hattının Varsak Belediyesi önünden başlayıp Sakarya Bulvarı'nı takip edeceğini, Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesinden Meltem Mahallesi'ne döneceğini ve hattın Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinde son bulacağını bildirdi.


AA


Geri Dön