24 / 07 / 2024

Extended Stay

Extended Stay

“ExtendedStay” yani bizim kullanımımızla ‘Uzun Konaklama’, konsepti Amerika’da 1975 yılında ilk defa ResidenceInn markasıyla müşterilerle buluştu.

Mtts Invest Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mtts Invest Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Üstay tarafından kuruldu.

Stay With Alfred Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Stay With Alfred Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Yüceer tarafından kuruldu.

Samsung WW70T4020CE/AH Çamaşır Makinesi ne kadar, en uygun nerede? 28 Nisan 2023 fiyat listesi

Samsung WW70T4020CE/AH Çamaşır Makinesi, dayanıklı motoru, kazan temizliği programı ve stay clean teknolojili deterjan çekmecesi ile öne çıkıyor. Peki, Samsung WW70T4020CE/AH Çamaşır Makinesinde eko program kaç dakika?

İstay Hafriyat Geri Dönüşüm Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstay Hafriyat Geri Dönüşüm Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Zahide Alkaşı tarafından kuruldu.

Stay Konut Kiralama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Stay Konut Kiralama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdener Tamer ve Yunus Emre Demir ortaklığında kuruldu.

Muzaffer Yıldırım kimdir?

The Stay Otelleri'nin sahibi ve kurucusu Muzaffer Yıldırım kimdir? Muzaffer Yıldırım daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Muzaffer Yıldırım'ın biyografisi...

The Stay Otelleri'nin sahibi Muzaffer Yıldırım'dan yeni yatırımlar geliyor!

Mars Entertainment Group'un ortaklarından, The Stay Otelleri'nin sahibi, yapımcı Muzaffer Yıldırım, iş hayatında yeni yatırımlar için harekete geçti. Yıldırım, Mayıs ayı itibariyle yeni mekanlarının açılışını yapacak...

Accor otellerinin hedefinde The Stay var!

Dünyada 5 bin 500, Türkiye’de 60’ın üzerinde oteli bulunan Accor otelleri, Türk markası The Stay’i hedef aldı. Accor Otelleri Dünya Ticaret Başkanı Yiğit Sezgin’in Muzaffer Yıldırım’ın sahibi olduğu The Stay’i konsepti ile yurtdışına taşımak istediği ortaya çıktı.

Asa Otelcilik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fly And Stay Airport Hotel Şubesi açıldı!

Asa Otelcilik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fly And Stay Airport Hotel Şubesi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Atar tarafından açıldı.

Muzaffer Yıldırım otelcilikte ‘The Stay’ markasıyla büyüyor!

Ünlü yapımcı Muzaffer Yıldırım, otelcilikte ‘The Stay’ markasıyla büyüyor. Yıldırım, ay sonunda Bebek Otel’i yenilenmiş haliyle açıyor. Yıldırım, Haliç’te bir tersaneyi, Alaçatı’da bir tavuk çiftliğini otele dönüştürecek. Sırada ise Küba’daki ilk Türk oteli var.

The Stay'den otel projelerine 45 milyon TL!

The Stay Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım, hayata geçirdikleri otel projelerini anlattı. Toplamda 4 otele ulaştıklarını söyleyen Yıldırım, “Alaçatı ve İstanbul’daki otellere 45 milyon TL yatırdık'' açıklamasında bulundu.

Stay İnşaat Yapı ve Emlak Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Stay İnşaat Yapı ve Emlak Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Serdar Bağcı, Uğur Alper Çakıroğlu, Talip Yavuz ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 11 Mayıs'ta Ümraniye, Tatlısu Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı'nda kuruldu.

2000 yılında Durusu Park Evleri'nde 10 yıla kadar uzanan vade seçenekleri!

2000 yılında Üstay İnşaat tarafından 5 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan Durusu Park Evleri Projesi'nde bulunan arsa ve konutların satışı 10 yıla kadar uzanan vade seçenekleri ile devam ediyormuş.

Extended Stay Haberi

Extended Stay

Uzun konaklama otel sektörünün en yüksek kar marjlı konsepti olarak bilinmesine rağmen hala Amerika dışında çok yaygın değil. Kar marjını yükselten en önemli faktör, maliyetin düşük olması. Zira inşaatın genelde biraz daha maliyetli olması karşısında işletme maliyeti yani dar hizmet kapsamı, kısıtlı oda servisi, restoranların bulunmaması gibi unsurlar, uzun vadede kar marjını yükselterek yüzde 60’lara kadar çıkabiliyor. 


Uluslararası büyük otel zincirlerinin neredeyse tamamının portföylerinde uzun konaklama konsepti bulunuyor. Örneğin Hyatt House, ResidenceInn (Marriott), HomewoodSuites (Hilton) veya CandlewoodSuites (IHG). Uluslararası markalar uzun konaklama tabirini 5 gecelik konaklamadan sonra kullanıyor ve ortalama konaklama süresi 14 gün. İstanbul’da ise uzun konaklama otellerine en çok Galata ve Taksim civarında rastlanıyor ve daha çok 1 yıldan fazla kalan “expat”’lara hitap ediyor. 


Bu nedenle Türkiye’de uzun konaklama,...