29 / 04 / 2024

eylül 2015 işyeri kira artış oranı

eylül 2015 işyeri kira artış oranı

İşyeri kira artış hesaplaması, meskenlerden farklı olarak yapılıyor. Meskenlerde ÜFE oranlarının hesaplamada kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Peki, İşyeri kira artış oranı Eylül 2015 nedir?

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

Opel Grandland’den dev fırsat! İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Alman otomobil şirketi Opel, en yeni SUV modeli Gandland’da eylül ayı için kampanya başlattı. İşte o kampanyanın detayları ve Opel Grandland’ın 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Kilim Mobilya’dan tam 3 bin TL indirim! Muhteşem Eylül fiyatları için koşun! Kilim Mobilya 21 Eylül 2022 fiyat listesi…

Yeni evlenecek olanlar,  evini yenilemek isteyen bu haber tam size göre, acele edin son 30 Eylül. Kilim Mobilya’dan bin değil 2 bin değil tam 3 bin TL indirim. Sizde bu kampanyayı kaçırmamak için haberimizi muhakkak okuyun. İşte, Kilim Mobilya 21 Eylül 2022 fiyat listesi..

Opel’den kaçırılmayacak SUV fırsatı! İşte 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

Alman otomobil üreticisi Opel’in en yeni SUV modeli Gandland’da eylül ayı için kampanya başlattı. İşte o kampanyanın detayları ve Opel Grandland’ın 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

TOKİ Balıkesir Altıeylül projesi için düğmeye bastı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Balıkesir Altıeylül projesi için düğmeye bastı.

Eylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri bugün yapılıyor!

Eylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri bugün yapılacak.

Eylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, eylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin 5 Ekim’de hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Kayseri'de 10 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri!

Kayseri Gayrimenkul Satışı İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından,  Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Sümer Mah, 1549 ada, 88 parselde yer alan tek katlı betonarme iş yeri ve arsası vasfındaki taşınmaz 10 milyon TL'ye icradan satılıyor...

İnşaatta istihdam 2019 Eylül'de 2 bin kişi arttı!

İnşaat sektörü son iki ayda yaşadığı 56 bin kişilik istihdam kaybı sonrası ilk kez arttı. Sektör Eylül'de iş gücüne 2 bin kişi ekledi...

Manisa Akhisar'da 4 milyon TL'ye satılık iş yeri!

Akhisar Belediyesi, Manisa Akhisar Reşatbey mahallesinde yer alan iş yerini satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış ihalesi 10 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Yozgat Sorgun'da 8.6 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri!

Yozgat İli, Sorgun İlçesi, Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan 5 katlı iş yeri vasıflı gayrimenkul 8 milyon 698 bin 259,10 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Zeytinburnu'nda 75 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Merkezefendi Mahallesi, Maltepe mevkiinde yer alan iş yeri ve arsası 75 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Şişli'de 30.5 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri ve arsası!

İstanbul İli, Şişli İlçesi, Şişli Mahallesi'nde yer alan 5 katlı iş yeri vasıflı gayrimenkul ve arsası toplamda 30 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

eylül 2015 işyeri kira artış oranı Haberi

eylül 2015 işyeri kira artış oranı

İşyeri kira artış oranı Eylül 2015!

İşyeri kira artış hesaplaması, meskenlerden farklı olarak yapılıyor. Meskenlerde ÜFE oranlarının hesaplamada kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor.


Bir diğer ifade ile Borçklar Kanunu kapsamında 6353 sayılı kanun ile yapılan düzenlemelere göre, işyeri kiralarında ÜFE oranlarının işaret edildiği 344. madde 1/7/2012 tarihinden itibaren 8 yıl süreyle uygulanmıyor.


Buna göre bu süre içerisinde işyeri kiralamaları için yapılan sözleşmede yazılan oran neyse o oran üzerinden hesaplama yapılıyor.


Ancak sözleşmede herhangi bir oran belirtilmemiş ise, kira bedeline mal sahibi istediği oranda zam yapabiliyor. Peki, İşyeri kira artış oranı Eylül 2015 nedir?


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,98 arttı

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,98 artış, bir önceki yılın...