18 / 07 / 2024

İstanbul'da satılık iş yeri metrekare birim fiyatları yükseldi! Rekor Nişantaşı'nda!

İstanbul'da satılık iş yeri metrekare birim fiyatları yükseldi! Rekor Nişantaşı'nda!

İstanbul'da satılık iş yeri metrekare birim fiyatları yükselmeye devam ediyor. İstanbul’da Nişantaşı ise birim fiyat kıyaslamasında yüksek bedelleriyle ön plana çıkıyor. 




İstanbul’da Nişantaşı, birim fiyat kıyaslamasında yüksek bedelleriyle öne çıkarken,  Nişantaşı’nı İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi takip ediyor. Satılık iş yeri metrekare birim fiyatları 275 bin TL  - 975 bin TL arasında değişirken, aylık kira metrekare birim fiyatları ise 1750 TL – 6500 TL aralığında.

NİŞANTAŞI'NDA İŞ YERİ METRE KARE BİRİM FİYATLARI YÜKSELDİ!

İstanbul’da Nişantaşı, birim fiyat kıyaslamasında yüksek bedelleriyle öne çıkıyor. Nişantaşı’nı İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi takip ediyor. Satılık iş yeri metrekare birim fiyatları 275 bin TL - 975 bin TL arasında değişirken, aylıkkira metrekare birim fiyatları ise 1750 TL – 6500 TL aralığında.

Türkiye’de de hızla artan bu akımı değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, “Giysi mağazalarında alışveriş yaparken veya beyaz eşya dükkanlarında gezerken bir espresso makinesinin sesiyle karşılaşmak artık sıradan bir hale geldi. Aslında bu kültür daha önce ağırlıklı olarak Newyork, Londra ve Milano gibi moda başkenti sayılan şehirlerde 2017-2018 yıllarında alışkanlık haline gelmeye başlamıştı, pandemiyle birlikte hız kazandı.

Ülkemizde de yaklaşık son 2 yıldır çok sayıda görmeye başladık. Özellikle İstanbul Anadolu yakasında Bağdat Caddesi, Avrupa yakasında Nişantaşı, İstiklal Caddesi gibi bölgelerde ağırlıklı bir şekilde görüyoruz. AVM içerisinde yer alan mağazalarda da bu sayı her geçen gün artıyor. İçinde bulunduğumuz zorlu ekonomik dönemlerde markaların müşteri tabanlarını kahve trendi ile çeşitlendirmeye çalıştığını görüyoruz.” dedi.

KAHVE TRENDİNİN GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE ETKİSİ

Bu gibi trendlerin, zamanla yaya trafiğini artmasıyla birlikte mağazaların bulundukları konumlarda daha yüksek talep ve kira geliri elde etmelerine katkıda bulunacaktır. Aynı zamanda, bölgedeki diğer işletmelerin de çekiciliğini artırarak bölgesel ekonomik canlanmaya hareketlilik getirecektir.

Özellikle, vitrin cephesi uzun olan dükkânlar bu avantajdan daha fazla yararlanarak bir adım öne çıkıyor. Dolayısıyla, kahve köşeleri gibi alternatiflerin mağazalara entegrasyonu, zamanla gayrimenkul sektörüne yeni bir
dinamizm ve kazanç potansiyeli kazandıracak.

İstanbul da satılık iş yeri metrekare birim fiyatları yükseldi! Rekor Nişantaşı nda!

İSTİKLAL CADDESİ, BAĞDAT CADDESİ VE NİŞANTAŞI ÖN PLANDA

İstanbul Anadolu Yakası'nda Bağdat Caddesi, Avrupa Yakası'nda ise Nişantaşı Abdi İpekçi, Valikonağı Caddeleri ve İstiklal Caddesi yer alıyor. Arcano' un 2023 yılı dijitalayak izi verilerine göre, İstanbul’da yaya trafiği yoğunluğunda açık ara farkla ilk sırayı İstiklal Caddesi alırken, onu Bağdat Caddesi ve Nişantaşı bölgesi takip ediyor.

2023 Yılı içerisinde yaya trafiğinin en hareketli olduğu dönem olarak Ağustos ayı gözeçarpıyor. Bu caddelerin popülaritesinin artmasının temel nedenleri arasında çoksayıda yerel ve ulusal markanın varlığı, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaları da bulunuyor.

BAĞDAT CADDESİ'BDE SATILIK İŞ YERLERİ NE KADAR?

Bağdat Caddes ise bu prestijli caddeler arasında Anadolu Yakası’nın göz bebeği olarak nitelendiriliyor. Bostancı sahilinden başlayarak Kızıltoprak’a kadar uzanan bu cadde, hem gayrimenkul değerleri hem de sosyal yaşam açısından büyük bir öneme sahip.

Bağdat Caddesi üzerindeki satılık iş yeri metrekare birim fiyatları 275 bin TL ile 400 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Kiralık iş yerlerinin aylık metrekare birim fiyatları ise konum ve cephelerine bağlı olarak 1.750 TL ile 2.850 TL arasında değişmekte.

DÜKKANLARIN ORTALAMA KİRA BEDELLERİ ÜZERİNDEN GERİ DÖNÜŞ SÜRELERİ 160-220 AY

Geçtiğimiz dönemlere kıyasla son yıllarda Bağdat Caddesi’ndeki doluluk oranlarında ciddi bir artış görüldü. Özellikle caddeye doğrudan cepheli iş yerlerinde doluluk oranlarının yükselmesi, işletmelerin bu bölgeye olan ilgisinin artığını gösteriyor.

Bağdat Caddesi’nin çok daha uzun bir hatta sahip olması, Nişantaşı ve İstiklal Caddesi gibi diğer prestijli caddelere kıyasla daha fazla iş yeri alternatifi sunabiliyor. Ancak, bu durum cadde boyunca farklılık gösterebiliyor; en yoğun ve popüler bölgeler olan Şaşkınbakkal ve Çiftehavuzlar mevkiinde iş yeri bulmak çok daha zor ve
maliyetli olabiliyor.

Dükkanların kira bedelleri üzerinden ortalama geri dönüş süresi160 ile 220 ay arasında. Bu süre, yatırımcılar için önemli bir gösterge olup, ticarigayrimenkul yatırımlarının uzun vadeli getirisini anlamak açısından kritik bir rol
oynamakta.

2 ilde 4 adet iş yeri kiraya veriliyor, 4 adet arsa satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Mülk sahibi olmak isteyip kredibilitesi yetmeyenler için yeni formül!

Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi? Vatandaşlar vergilere neler diyor? 

 


 


Geri Dön