30 / 04 / 2024

eynez ocağı

eynez ocağı

TBMM Soma Komisyonu, Eynez ocağındaki kazanın olduğu noktaya inip incelemelerde bulunacak. Çalışma süresinin dolmasına bir aydan az süre kalan komisyonun üyeleri, bu inceleme için 30 Ekim Perşembe günü Soma’ya gidecek.

İzmir'de kömür ocağı kapasite artışı halk toplantısı 30 Temmuz'da!

Polyaz Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş tarafından İzmir Kınık'ta kömür ocağı kapasite artışı için 30 Temmuz'da saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Şanlıurfa Limak Çimento Marn Ocağı projesi halk toplantısı 5 Mayıs'ta!

Şanlıurfa ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde Limak Çimento San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marn Ocağı projesi ile ilgili halk toplantısı 5 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Aydın'da Feldspat, Kuvars ocağı halk toplantısı 29 Nisan'da!

Bıçakçılar Madencilik Petrol Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.tarafından Aydın'da FELDSPAT, KUVARS, KUVARSİT OCAĞI tesisi için 29 Nisan 2015 günü saat 11:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Urla'daki taş ocağının ÇED toplantısı 2 Temmuz'da!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün Urla'nın Birgi Köyü'nde 100 hektarlık alanda kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için ön izin alan şirket projeyi halka anlatacak.

Malatya'da Kalker Ocağı kapasite artışı toplantısı 27 Nisan'da!

HEKİMHAN KILIÇ TUĞLA TOPRAK NAK, İNŞ. VE HARF. MADEN MER. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. tarafından Malatya'da kalker ocağı projesi için 27 Nisan 2015 günü saat14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Karaman'da Traverten ocağı İşletme proje toplantısı 21 Nisan'da!

İLCİ İNŞAAT SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından; Karaman'da TRAVERTEN OCAĞI İŞLETMESİ projesi için 21 Nisan 2015 günü saat 11:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Ankara Limak Çimento Kil Ocağı projesi halk toplantısı 27 Nisan'da!

Ankara İli Haymana ilçesi sınırları içerisinde Limak Çimento San. Ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Birbirine Mücavir Sahalarda Kil Ocağı projesi ile ilgili ÇED toplantısı 27 Nisan 2015 tarihinde düzenlenecek.

Adana Yenikonacık'ta taşocağı tepkisi!

Pozantı'nın doğa harikası manzarası, yüksek rakımı, bol oksijenli havası olan Yenikonacık'ta taşocağı kurulmasına köylüler tepki gösterdi. Köyde yapılan bilgilendirme toplantısında, çalışmalarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı...

Şanlıurfa'da Marn Ocağı halk toplantısı 16 Nisan'da!

Limak Çimento Sanayi ve Tic. A.Ş tarafından; Şanlıurfa'da Marn Ocağı kapasite artışı projesi için 16 Nisan 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı yapılacak.

İzmir Baztaş Bazalt Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesi halk toplantısı 16 Nisan'da!

İzmir Aliağa Horozgediği Köyü mevkiinde Baztaş Madencilik İnş. Pet. San. Ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Bazalt Ocağı Alan Genişletmesi, Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı Ve Entegre Tesisleri projesi ile ilgili toplantı 16 Nisan'da.

Karaman Akçaşehir kömür ocağının yürütmesi durduruldu!

Konya Birinci İdare Mahkemesi, Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan 5 bin 400 megavatlık(Mw)termik santraline linyit sağlayacak olan Karaman Akçaşehir kömür ocağı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bitlis'te Özişler Pomza Ocağı projesi için halkın tanıtım toplantısı 21 Nisan'da!

Bitlis İli Ahlat ilçesi sınırları içerisinde Özişler Pet. İnş.Nak. Mad. San. Ve Tic. Ltd.Şti. tarafından yapılması planlanan 200807608 Ruhsat Numaralı Pomza Ocağı projesi ile ilgili Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Aksaray Metaş Pomza Ocağı, Kırma-Eleme Tesisi halk toplantısı 16 Nisan'da!

Aksaray İl Merkez, İlce Taşpınar'da Metaş Mad. End. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Pomza Ocağı, Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artışı, Blok Pomza (Bims) Fabrikası Ve Hazır Beton Tesisi projesi halk toplantısı 16 Nisan'da yapılacak.

eynez ocağı Haberi

eynez ocağı


TBMM Soma Komisyonu, 301 madenciye mezar olan Eynez ocağındaki kazanın olduğu noktaya inip incelemelerde bulunacak. Çalışma süresinin dolmasına bir aydan az süre kalan komisyonun üyeleri, bu inceleme için 30 Ekim Perşembe günü Soma’ya gidecek.


CHP’li komisyon üyesi Hasan Ören, bu kritik kararın perde arkasına ilişkin, “Orayı görmeden hazırlanacak raporun altına imza atmayız dedik” bilgisini verirken, “Cinayet işlendiğinde emniyet güçleri cinayet mahalline gidip ip ucu bulmaya çalışır, bazen orada buldukları bir saç telinden bile suçluya gidersiniz, ama aradan o kadar zaman geçmiş biz halâ 301 madencimizin şehit olduğu yere inememişiz, bu kabul edilemezdi” dedi. 


Ören, Hürriyet’e şunları söyledi: “Senaryolar üzerinden rapor yazılamaz. Çünkü daha olay mahalline inemedik. Yanımızda konunun uzmanlarıyla birlikte gideceğiz ve orada ne göreceğimizi göreceğiz. Olay yeri değişmişse buna sebebiyet...