05 / 05 / 2024

Facebook California projesi

Facebook California projesi

Facebook, Silikon Vadisi'ndeki konut sıkıntısını çözmeye hazırlanıyor. Yetkililer, 1500 konutluk projenin yanında ofis ve dükkanların da yer alacağını açıkladı.

Mark Zuckerberg California'dan 30 milyon dolara 4 ev aldı!

Sosyal medya devi Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in, California’nın Palo Alto şehrindeki evinin yatak odasını görecek yükseklikte bir binanın inşa edilmesini engellemek amacıyla 4 komşu evi satın aldı.

Sinpaş GYO Aydos Country projesi sosyal medyada lider!

Sinpaş GYO’nun “İstanbul Anadolu Yakası’nın en doğal projesi” olarak geliştirdiği Aydos Country’nin sosyal medya pazarlama stratejisi, Facebook tarafından “Success Story” (başarı hikayesi) seçildi.

George Lucas California'da konut projesi yapacak!

Star Wars serisi başta olmak üzere birçok başarılı filme imza atan ABD'li yönetmen George Lucas, California'nın Lucas Valley Road bölgesinde uygun bütçeli bir konut projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Facebook çalışanları için kasaba inşa ediyor!

Facebook, Anton Menlo adını verdiği 120 milyon dolarlık kasaba projesi ile çalışanları için 394 birimden oluşan bir kasaba inşa ediyor. İnşa edilecek kasaba, Facebook kampüsündeki ofislere yürüme mesafesinde olacak..

Frank Gehry, Facebook'un ana merkezini Menlo Park'ta inşa edecek!

Facebook ana merkezi dünyaca ünlü mimara emanet. Mark Zuckerberg, California Menlo Park'ta inşa edilecek Facebook ana merkezi için İspanya'daki Guggenheim Müzesi'ni tasarlayan ödüllü mimar Frank Gehry ile anlaştı

Mark Zuckerberg, California 'da 7 milyon dolara ev aldı!

Sosyal paylaşım sitesi Facebook 'un kurucusu olan ve milyonlarca dolar kazanmasına rağmen bugüne dek mütevazı yaşamıyla dikkat çeken Mark Zuckerberg, ilk evini California 'da 7 milyon dolara (10 milyon TL) satın aldı

Eren Enerji'nin santral projesi tamamlandı!

Zonguldak´ın Çatalağzı beldesinde Eren Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından inşası sürdürülen santralin projesi tamamlandı

Doğanbey Kentsel Dönüşüm projesi kura çekimleri yapılacak

Bursa´nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan Doğanbey Kentsel Dönüşüm projesi kura çekimleri yapılacak

Venedik Musa Projesi tamamlanıyor!

Venedik´i batmaktan kurtaracağı umulan çok tartışmalı Musa Projesi´nde son aşamaya gelindi

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi için yıkımlar başladı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında İzmir, Trabzon ve Uşak´ta kapsamlı yıkımlara başlanacağı bildirildi

Ankara'da Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara'da kat karşılığı kentsel dönüşüm projesi yapacak

Samsun Towers Projesi´nde 55 bin TL´ye 110 m² 3+1!

Samsun Towers Projesi´nde alanları 110 metrekare 3+1 konutlar 55 bin TL´ye satılıyor

Bostancı Sahil Projesi'nde 850 bin TL'ye! Hemen teslim!

Bostancı Sahil Projesi'nde konut teslimleri hemen yapılıyor

Facebook California projesi Haberi

Facebook California projesi

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg,California’daki Silikon Vadisi’nde yaşanan konut sıkıntısını çökmek için harekete geçti. Zuckerberg, merkez binanın etrafına 1500 konutluk bir site inşa edilecek. 


Facebook yetkilileri, dünya devi şirketlerin San Francisco’da yer alması dolayısıyla buraya ciddi bir beyin göçünün yaşandığını açıkladı. Yetkililer,  çalışanlarının daha rahat etmesi ve daha az harcaması için böyle bir hamle yapmayı planladıklarını söyledi.


Milyarlarca kullanıcısı olan Facebook’un yönetimi, basınla konut planlarını paylaştı. İnşaatın San Francisco’nun güneyindeki Menlo Park’ta yapılması planlandığı ve buranın bir “köy” konseptinde olmasının planlandığı açıklandı.


1500 konutluk projede ofis ve dükkanların yer alacağı projenin 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Gayrimenkullerin sadece Facebook çalışanlarına değil herkese satılacağı kaydedilirken, “Evlerin yüzde 15’i piyasanın altından fiyatlandırılacak” açıklamasında bulunuldu.


Facebook’un üst düzey yöneticisi John Tenanes, konu ile ilgili olarak şu şekilde...