02 / 05 / 2024

faktoring

faktoring

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Leasing sektöründe gayrimenkul işlem payları yüzde 30 oldu!

Geçen yılın aynı döneminde 745 milyon TL civarında kar yazan banka dışı finans sektörünün karlılığında finansman şirketlerindeki karşılık düzenlemesi etkili oldu.

Lider Faktoring A.Ş. Nedim Menda Kimdir? Nedim Menda kaç yaşındadır?

Nedim Menda kimdir? Nedim Menda’nın mesleği nedir? Nedim Menda eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Mehmet Adnan Dabak kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Credıtwest Faktoring A.Ş Bagimsiz Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Adnan Dabak kimdir? Kaç yaşında?   Mehmet Adnan Dabak daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Adnan Dabak'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Mehmet Adnan Dabak'ın hayatına dair merak edilenler.

Resmi Gazete’de yayımlandı! O şirketlerin faaliyet izni iptal edildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), Doğa Faktoring ile Kredi Finans Faktoring Hizmetleri’nin faaliyet iznini iptal etti.

Borsa İstanbul gördüğü en yüksek seviye rekorunu 2.762.95 puana taşıdı

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, günü gördüğü en yüksek seviye rekorunu 2.762.95 puana taşıyarak günü flaş bir gelişmeyle tamamladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran sektör yüzde 4.44 ile ulaştırma olurken, en çok gerileyen sektör ise yüzde 2,18 ile finansal kiralama, faktoring oldu. 

İstanbul'a dev proje teklifi TBMM'ye sunuldu! Personele ödenecek ücretin detayları da netleşiyor

İstanbul Finans Merkezi Kanun Teklifi TBMM'de. Teklife göre; bankacılık, sermaye piyasaları, sigortacılık, finansal kiralama, faktoring ve benzeri piyasalar altında yer alan faaliyet, hizmet ve işlemler, merkezde finansal faaliyet’ olarak yürütülecek.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2022!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kimlik Tespiti Yöntemleri Yönetmeliği!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Faizsiz konut şirketleriyle ilgili araştırma önergesi verildi!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda gerçekleştirilen değişiklik sebebiyle, tasfiye edilen şirketlerden alacağı olan binlerce vatandaş mağduriyet yaşadı.

Tasarruf finansman şirketleri BDDK yönetmeliklerine girdi!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik'te yaptığı değişiklikler bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü 31521 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal kiralama şirketlerine kötü haber!

TBMM'ye sunulan Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile finansman şirketlerinin müşterilerinin mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor.

Finansal Kiralama Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

faktoring Haberi

faktoring

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:

FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG, FİNANSMAN VE TASARRUF FİNANSMAN ŞİRKETLERİNCE KULLANILACAK UZAKTAN KİMLİK TESPİTİ YÖNTEMLERİNE VE ELEKTRONİK ORTAMDA SÖZLEŞME İLİŞKİSİNİN KURULMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, finansal kiralama, faktoring, finansman ve tasarruf finansman şirketleri tarafından yeni müşteri kazanımında kullanılabilecek uzaktan kimlik tespiti yöntemlerine ve müşteri kimliğinin tespit edilmesini müteakip sunulacak hizmetlere yönelik olarak mesafeli olsun olmasın bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden yazılı şeklin yerine geçecek şekilde ya da mesafeli olarak sözleşme ilişkisinin kurulmasına yönelik usul ve esasları...