07 / 05 / 2024

Fatih-Aliye Müderris Konağı

Fatih-Aliye Müderris Konağı

Fatih-Aliye Müderris konağı, Yeşilçam yıllarından bugüne kadar pek çok filme ve diziye ev sahipliği yapıyor

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

4c İnvest Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

4c İnvest Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Çevik, M.I.M. Tuffaha, S.S.H. Alamoudı ve Ümit Minsin ortaklığında kuruldu.

Sadece Yapı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Sadece Yapı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'de Mücahit Korkmaz tarafından kuruldu.

Mkrvip Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mkrvip Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te M.Mustafa Kara tarafından kuruldu.

Tapuda sorgulama skandalı: 136 ünlü ismin bilgileri paylaşıldı!

Fatih Tapu Müdürlüğü’nde görev yapan iki çalışanın, 136 ünlü ismin gayrimenkullerini sorgulayarak elde ettikleri bilgileri, emlakçı ve iş takipçileriyle paylaştıkları öğrenildi. İki personel hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ayvansaray Kasım Günani Semt Konağı'nın inşaatı tam gaz!

Fatih Ayvansaray Mahallesi’nde inşa edilen Kasım Günani Semt Konağı ve Kütüphanesi’nin inşaatı tam gaz devam ediyor...

Doğa Turizm Otelcilik İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Fatih 2 No'lu Şubesi açıldı!

Doğa Turizm Otelcilik İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Fatih 2 Nolu Şubesi 29 milyon 980 bin TL sermaye bedeliyle açıldı.

Doğa Turizm Otelcilik İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Fatih 3 No'lu Şubesi açıldı!

Doğa Turizm Otelcilik İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Fatih 3 No'lu Şubesi 29 milyon 980 bin TL sermaye bedeliyle açıldı.

Doğa Turizm Otelcilik İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Fatih 1 No'lu Şubesi açıldı!

Doğa Turizm Otelcilik İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi 29 milyon 980 bin TL sermaye bedeliyle açıldı.

Konya Karatay Hükümet Konağı 5 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Konya İli Karatay İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ikmal İşi ihalesi 5 Kasım tarihinde yapılacak.

TOKİ Konya Karatay Hükümet Konağı ihalesi 5 Kasım'da!

Konya İli Karatay İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ikmal İşi ihalesi 5 Kasım 2019 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Antalyalı müteahhit Fatih Mehmet Şirazi'ye silahlı saldırı!

Antalya'da müteahhit Fatih Mehmet Şirazi sokakta yürürken T.Ö.'nün silahlı saldırısına uğradı. Şirazi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Fatih-Aliye Müderris Konağı Haberi

Fatih-Aliye Müderris Konağı

atv'nin Antakya'da çekilen dizisi 'Kasaba' için tadilata giren Fatih-Aliye Müderris konağı, Yeşilçam yıllarından bugüne kadar pek çok filme ve diziye ev sahipliği yapıyor. Antakya'nın Reyhan ilçesinin Kavacık köyündeki 60 yıllık konak, Şener Şen ve Kemal Sunal'ın oynadığı 'Kibar Feyzo', Tarık Akan'ın rol aldığı 'Adak', Kadir İnanır ve Fatma Girik'in başrollerini paylaştığı 'Ezo Gelin' filmleri ile 'Asi' dizinde de kullanıldı. 1949 yılında yapılan konağın, 15 bin metrekarelik alan içinde 10 odası, bir deposu, beş ambarı, geniş bir avlusu ve 'Kibar Feyzo' filminde 'Ağam bu suyun esansı eksik' repliğine malzeme olmuş bir havuzu var.

VARİSLERİ YOK
Sahipleri Fatih-Aliye Müderris'in ölümünün ardından, 2001'de mal müdürlüğüne devredilen mülkte, konağın 30 yıllık kahyası Ahmet Demir ve ailesi oturuyor. Türkiye'nin en ünlü konağında, kendi evleri...