05 / 05 / 2024

Fatih cami restore

Fatih cami restore

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Fatih Camii’nde bakanların ve milletvekillerininde katıldığı ikindi namazını kıldı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tekirdağ Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediliyor!

Tekirdağ'ın kültür turizmine de önemli katkılar sağlamayı planlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediyor.

Kayseri Kocasinan Çandır Cami restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi tarafından Gevhernesibe Mahallesi’nde başlatılan 200 yıllık tarihi Çandır Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Ordu'daki tarihi cami restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi camiyi restore ediyor.

Ordu'daki tarihi cami restore edilecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gürcek Mahallesi'ndeki tarihi camiyi restore edecek.

Kayseri'deki Çandır Cami restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi Çandır Cami'yi restore ediyor.

Ordu Merkez Cami restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami'yi restore etti.

TİKA, Afganistan'daki Ulu Cami'nin sergi salonunu restore etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Koordinatörlüğünce, Afganistan'ın batısında yer alan Herat vilayetindeki tarihi Ulu Cami'nin sergi salonu baştan aşağı restore edildi.

Fatih cami restore Haberi

Fatih cami restore

Yıkılan mescidleri restore edeceğiz


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Fatih Camii’nde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile birlikte ikindi namazını kıldı. 


Erdoğan, caminin açılış töreninde şöyle konuştu:


Fethi mübinin 559. yıldönümünde Fatih Camii ni bu haliyle kazanmış olmak tüm milletimize İslam dünyasına kazandırmış olmak bizleri memnun ediyor mutlu ediyor. Zira bu medreselerde yattık kalktık arkadaşlarımızla beraber üniversite yıllarımızı geçirdik onun için anlamlı onun için duyguluyuz. Bunu şimdi yeni nesillere taşıyacağız. Süleymaniye’nin restorasyonunu yaptık halkımıza açtık. Restorasyonu devam eden bir sürü camilerimiz var. Önümüzdeki günlerde de onları açacak ibadete hazır hale getireceğiz.


4 bin eser hizmette


Peygamber Efendimiz (SAS)’ın müjdesi yerde kalmadı gerçekleşti, İstanbul...