09 / 05 / 2024

Faz indirimi

Faz indirimi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, TÜİK rakamlarıyla ilgili olarak faiz oranlarını değerlendirdi. Demir, ''Faizlerin 0.70 bandına indirilmesi halinde yatırımcıların yeniden harekete geçeceğine inanıyoruz'' dedi.

Rıdvan Akgün: Faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak!

İzmir Emlak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, Para Politikası Kurulu’nun yapacağı toplantıda faiz indirimi beklediklerini ifade etti. Akgün, faiz oranlarında indirimin yüzde 1’leri bulacağını söyledi.

TOKİ 2016 indirimi yılın ikinci yarısında!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geleneksel olarak yaptığı indirimi bu yıl finansal açıdan ihtiyacı olmadığı için düşünmüyordu ancak vatandaşlardan gelen talep üzerine 2016 yılının ikinci yarısında indirim uygulanacak.

Emlak vergisinde sakatlık indirimi!

Emlak vergisi ödemelerinde bazı mükellefler vergiden muaf tutulabiliyor. Vergi muafiyetinden geliri olmayan tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emlak vergisinde sakatlık indirimi var mı?

Emlak vergisi indirimi 2016!

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi indirimi 2016 şartları nelerdir? İşte koşullar..

Kira gelirinde amortisman indirimi!

Amortisman, binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, kira gelirinde amortisman indirimi nasıl yapılır? İşte amortisman indirimi..

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin ikinci fazı ticarete başladı!

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, yerli kömür kullanarak enerji üreten Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin 135 MW’lık ikinci fazının kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapıldı.

Sur Yapı Mirage Residence'de konut destek indirimi!

Sur Yapı Mirage Residence'de konut destek indirimi kapsamında peşin ödemelerde yüzde 10 + yüzde 10 indirim uygulanıyor. Projede teslimlerin 2017 yılı Eylül ayında gerçekleşmesi öngörülüyor.

Axis İstanbul'da A plus ofislerde yüzde 10 kampanya indirimi!

Vatan Caddesi’nde hayata geçirilen Axis İstanbul projesinde 120 aya varan vadeli ödeme seçenekleri sunuluyor. Projede A plus ofisler yüzde 10 kampanya indirimi yapılıyor.

Konut kredisi erken ödeme indirimi hesaplama!

Konut kredisi erken ödenmesi halinde konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre bu maddede belirtilen hükümlere uygun olarak gerekli indirimi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, konut kredisi erken ödeme indirimi nasıl hesaplanır?

İnşaat sektöründe faiz indirimi beklentisi!

Uzun zamandan bu yana beklenen 1 Kasım seçimlerinin ardından ekonomide dengeler değişmeye başladı. Piyasalardaki hızlanma, maliyetinin yüzde 80’i dövize endeksli olan inşaat sektöründe de faiz indirimi beklentisini beraberinde getirdi.

İnşaat sektörü faiz indirimi bekliyor!

1 Kasım seçimlerinin ardından ekonomide dengeler değişmeye başladı. Piyasalardaki hızlanma, maliyetinin yüzde 80’i dövize endeksli olan inşaat sektöründe de faiz indirimi beklentisini beraberinde getirdi.

Emlak vergisi tek mesken indirimi 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi tek mesken indirimi 2015 nedir? Emlak vergisi tek mesken indirimi şartları nelerdir?

Konut kredisi erken ödeme indirimi ne kadar?

Tüketici, kredinin tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödeyebilir. Bu durumda tüketiciye yapılan konut kredisi erken ödeme indirimi ne kadar?

Faz indirimi Haberi

Faz indirimi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, TÜİK rakamlarıyla ilgili olarak faiz oranlarında indirimlerin devamının gelmesinin gerektiğini söyledi.



Hamit Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi:


“Dünya ekonomilerindeki dalgalanmalar ve gerçekleşen olumsuz olaylar nedeniyle tüm dünyada yatırımcıların çekimser pozisyonda kaldığı bir dönemin içerisindeyiz. Türkiye ise ekonomisindeki istikrarın bir neticesi olarak yatırımcının en çok güven duyduğu nadir ülkelerden biri. Ancak, 15 Temmuz başarısız darbe girişimiyle birlikte tüm yurdu saran terör olayları nedeniyle yaşanan tedirgin ortam, ne yazık ki yatırımcıları bekleme pozisyonuna aldı.


Ülkemize yapılan hain saldırının milletçe birbirimize kenetlenerek bastırılmasının ardından, inşaat sektörü olarak oluşturduğumuz güç birliği ile başlattığımız düşük faiz ve uzun vadeli konut satış kampanyalarıyla birlikte sektörümüzün yeniden canlanacağı bir döneme giriyoruz. İnşaat sektörü, yaklaşık 300 iş kolunu etkileyen lokomotif bir sektör olduğu...