28 / 07 / 2024

FCC

FCC

75.4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ismi olan Gates, Barcelona merkezli İspanyol inşaat şirketi Fomento de Construcciones & Contratas'ın yüzde 5.7 hissesine 113.5 milyon euro ödedi...

Fcc Teknoloji İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fcc Teknoloji İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Zekeriya Fıçıcı tarafından kuruldu.

Bütçe dostu POCO F5 5G’nin özellikleri ortaya çıktı! 6 Mart 2023 fiyat listesi...

POCO F5, FCC veri tabanında 23049PCD8G model numarasıyla göründü. Böylece telefonun temel özellikleri ortaya çıkmış oluyor.

Fcc Proje Danışmanlık Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Fcc Proje Danışmanlık Ve Turizm Limited Şirketi Kağıthane’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cem Çadırcı tarafından kuruldu.

FCC Property Emlak Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

FCC Property Emlak Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu.

Fcc Fıçıcıgil İnşaat Ve Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fcc Fıçıcıgil İnşaat Ve Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Fıçıcıgül ve Metin Fıçıcıgil ortaklığında kuruldu.

Carlos Slim, İspanyol FCC inşaat şirketini satın mı alıyor?

Geçen yılın en çok para kaybeden milyarderlerinden Meksikalı telekomünikasyon devi Carlos Slim, İspanyol inşaat şirketinin tamamına satın alma teklifi sunacağı haberi, İspanyol FCC şirketinin hissesini yüzde 14 yükseltti.

Doha Metro projesi ihalesini İspanyollar kazandı!

FCC konsorsiyumu, Doha'dan 2022 Dünya Kupası şehirlerinden Vakra'ya uzanacak 506 milyon euro'luk metro ihalesini kazandı. 506 milyon euro değerindeki projede, Barva, Vakra ve Katar Ekonomik Bölgesi'nde istasyonlar inşa edilecek.

Doha Metrosu'nu İspanyollar inşa edecek!

FCC konsorsiyumu, Doha'dan 2022 Dünya Kupası şehirlerinden Vakra'ya uzanacak 506 milyon euro'luk metro ihalesini kazandı. 506 milyon euro değerindeki projede, Barva, Vakra ve Katar Ekonomik Bölgesi'nde istasyonlar inşa edilecek.

İspanyollar Türkiye'yi inşaat yatırımında da öncelikli görüyor!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: ''İspanyol firmalar, Türkiye'yi yatırımlarında öncelikli ülke olarak görüyor.'' ''FCC, Gas Natural ve Red Electrica firmalarının Türkiye'de yatırım planları var. Türkiye ekonomisi doğru rotada, doğru yolda ilerliyor''...

Sapanca WindHill Evleri'nde 450 bin dolara villa!

FCC Yapı tarafından Sapanca'da inşa edilen FCC WindHill Evleri, 13 bin metrekare alan üzerinde toplam 11 adet villadan oluşuyor

FCC Haberi

FCC

ABD'li yazılım devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates inşaatçılığa başlıyor. 75.4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ismi olan Gates, Barcelona merkezli İspanyol inşaat şirketi Fomento de Construcciones & Contratas'ın (FCC) yüzde 5.7 hissesi için 113.5 milyon euro ödedi. 


Gates'in yatırımı krizden çıkma işaretleri veren İspanyol ekonomisine de moral aşıladı. FCC'nin en büyük hissedarı İspanya'nın en zengin isimleri arasında yer alan Esther Koplovvitz. Gates ise şirketin 2. büyük ortağı konumunda. Şirketin İspanya'daki ekonomik kriz ve gayrimenkul fiyatlarında yaşanan büyük çöküş nedeniyle borç yükü altında olduğu belirtiliyor. Analistler FCC'nin 2 yıl içinde ödemesi gereken 5 milyar euro'luk borç için bankalarla görüşmesi gerektiğini düşünüyor. 


Dev ihaleler aldı 

İnşaatın yanı sıra su ve atık su hizmeti de veren FCC bir süredir gözünü yurtdışındaki projelere çevirmişti. FCC,...