25 / 07 / 2024

Ferhadiye Camisi inşaatını kim yapacak

Ferhadiye Camisi inşaatını kim yapacak

Bosna Hersek'te şimdiye kadar birçok tarihi yapının restorasyonunu yaparak kültürel mirasının ihyasına katkıda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), diğer önemli sembol eserin ayağa kaldırılmasına destek veriyor...

Kırım Cuma Camisi inşaatının yüzde 80'ini tamam! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı açılışına davet ettiği Kırım'daki cami inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Taksim Camisi inşaatını gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreninin ardından Taksim Camisi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 80'i tamamlandı!

Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor. 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 80'inin tamamlandığı öğrenildi.

Tekirdağ Muratlı'da cemevi inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Muratlı ilçesi Muradiye Mahallesi’nde yükselecek olan cemevi inşaatının temeli törenle atıldı.

Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 75’i tamam!

Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 75’i tamamlandı. Caminin 72 metre yüksekliğindeki dev kubbesinin üzerine takılacak olan ve Guinness rekorları arasına girmesi beklenen 7.65 metre yüksekliğindeki Alem’inin yapımı bitirilerek şantiyeye getirildi

Ondörtüç Pendik'te kaba inşaatın yüzde 60'ı tamamlandı!

İnsay Yapı tarafından Pendik'te inşa edilen Ondörtüç Pendik'te, inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İnşaat çalışmalarının hızla sürdüğü projede kaba inşaatın yüzde 60'ı tamamlandı.

Zonguldak'ta yurt inşaatının duvarı çöktü!

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde yurt inşaatının sürdüğü arazide istinat duvarı çöktü. Heyelanın yakınında bulunan evler ise tedbir amaçlı boşaltıldı.

İzmir'de AVM inşaatının altından tarih çıktı!

İzmir’de AVM yapılmak üzere inşaatın devam ettiği alandan Osmanlı dönemine ait liman kalıntıları ve şapel çıkınca şantiyede arkeologlar çalışmaya başladı.

KKTC'deki arazi problemi yeni havalimanı inşaatını geciktirdi!

4 yıl önce ihalesi yapılan ve Taş Yapı'nın inşaatını üstlendiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yeni havalimanı inşaatı için bugün ilk beton, KKTC ve Türkiye'den hükümet yetkililerinin katılacağı törenle dökülecek. Ancak havalimanının yapılacağı arazi üzerinde bazı anlaşmazlıklar var.

Adana’da inşaatın 9’uncu katından düşen Metin Yalçın hayatta kaldı!

Adana’da inşaatın 9’uncu katından düşen 46 yaşındaki işçi Metin Yalçın güvenlik amacıyla çekilen file sayesinde hayatta kaldı. Benzer kazalarda onlarca işçi ölmüştü.

Ankara'da inşaatın temeli çöktü!

Ankara'da bir inşaat çalışması sırasında patlayan su borusu, inşaatın temel kolonlarıyla yolun çökmesine yol açtı.Vatandaşlar durumu Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.

Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor!

Yapımına yaklaşık 36 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında 72 metre yüksekliğindeki dev kubbe tamamlanarak üzerine Türk bayrağı çekildi.

Yalova Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'i tamam!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı bildirildi. Salman, cemevi inşaatını bu yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

Ferhadiye Camisi inşaatını kim yapacak Haberi

Ferhadiye Camisi inşaatını kim yapacak

Ülkenin sembollerinden biri konumundaki tarihi Ferhadiye Camisi'nin yarım kalan inşaatı TİKA tarafından tamamlanacak.


Bosna Hersek'te şimdiye kadar birçok tarihi yapının restorasyonunu yaparak kültürel mirasının ihyasına katkıda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), diğer önemli sembol eserin ayağa kaldırılmasına destek veriyor.


TİKA'dan yapılan açıklamada, Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin en büyük kenti Banja Luka'da 1992-95 savaşında temellerine kadar mayınla yıkılan, taşları Vrbas nehrine atılan, arazisi bir süre park alanı ve şehir çöplüğü olarak kullanılan, ülkenin sembollerinden biri konumundaki tarihi Ferhadiye Camii'nin yarım kalan inşaatının TİKA tarafından tamamlanacağı ifade edildi.


Bosna Hersek'teki Konjic Köprüsü, Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü, Maglay Kurşunlu-Yusuf Kalavun Paşa Camii Restorasyonları, Tarihi Saraybosna Mevlevihanesi'nin yeniden inşaası ve Alija İzzetbegoviç'in doğduğu evin restorasyonu gibi projelerle Bosna Hersek'in tarihi ve kültürel mirasına katkıda...