29 / 08 / 2024

Ferhadiye Camisi tika

Ferhadiye Camisi tika

Bosna Hersek'te şimdiye kadar birçok tarihi yapının restorasyonunu yaparak kültürel mirasının ihyasına katkıda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), diğer önemli sembol eserin ayağa kaldırılmasına destek veriyor...

Karabusko Polje Camisi TİKA tarafından yenilendi!

TİKA, Karadağ'daki Karabusko Polje Camisi'ni yeniledi. 1990'da inşa edilen caminin ihtiyaç duyduğu tadilat, donanım ve yeni abdesthane inşası bitirildi. 

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi törenle açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Ferhadiye'nin tekrar açılması aslında bütün Bosna Herseklilere, Müslümanlara, Ortadokslara, Katoliklere ve bütün dünyaya bir barış mesajıdır. Bu barış mesajının doğru okunması lazım" dedi.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii bugün açılıyor!

Bosna Hersek'teki savaşta Sırpların yıktığı Ferhadiye Camisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle bugün açılacak. 23 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek olan camiinin UNESCO listesine adaylık süreci devam ediyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor!

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor. Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Banya Luka şehrindeki cami, TİKA destekleriyle yeniden inşa edildi.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi'nin açılış töreni 7 Mayıs'ta!

Davutoğlu, Banya Luka şehrinde TİKA tarafından yeniden inşa edilen Ferhadiye Camisi'nin açılışını yapacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Mayıs Cumartesi Bosna Hersek'i ziyaret edecek.

Arnavutluk'daki Lezha Merkez Camisi'ni TİKA yeniledi!

Arnavutluk'da bulunan Lezha Merkez Camisi'nin tadilatına Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) destek verdi. 1997 yılında inşa edilen camide eskiyen malzemeler temin edilerek yetkililere teslim edildi

TİKA, Cezayir Keçiova Camisi'ni restore ediyor!

Tarihi Keçiova Camisi'nin süsleme ve hat çalışmaları, Türkiye'de bu alanın önde gelen akademisyenlerinden oluşturulan heyet tarafından yürütülüyor. Restorasyon projesinde son aşamaya gelindi.

TİKA Cezayir'deki Keçiova Camisi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden biri olan tarihi Keçiova Camisi'ni restore ediyor.

Aksu Ağalar Camisi restore ediliyor!

Aksu Ağalar Camisi restore ediliyor. Aksu ilçesinde 1800'lü yıllarda Perge Antik Kenti'nden alınan taşlarla yapılan ve çökme tehlikesi nedeniyle bir süredir kullanılmayanAğalar Camisi'nin restorasyon çalışmaları başladı

Küba'ya Ortaköy Camisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayında, 4 bin Müslüman'ın yaşadığı Küba'da yapılacak caminin temelini atması planlanıyor. Erdoğan, proje için Ortaköy Camisi'nin benzerinin hazırlanması talimatını verdi.

165 yıllık Ceyhan Camisi ibadete açıldı!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki 165 yıllık Ceyhan Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı. Camii'nin inşaatına yaklaşık 600 bin TL ödenek harcandığı belirtildi.

Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nin inşa çalışmalarının, olumsuz hava koşullarına rağmen devam ettiğini söyledi.

Çamlıca Camisi'ne yabancı ziyaretçi ilgisi!

İstanbul'da inşaatı devam eden Çamlıca Camisi, yurdun her yöresinden vatandaşların yanı sıra yabancı ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

Ferhadiye Camisi tika Haberi

Ferhadiye Camisi tika

Ülkenin sembollerinden biri konumundaki tarihi Ferhadiye Camisi'nin yarım kalan inşaatı TİKA tarafından tamamlanacak.


Bosna Hersek'te şimdiye kadar birçok tarihi yapının restorasyonunu yaparak kültürel mirasının ihyasına katkıda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), diğer önemli sembol eserin ayağa kaldırılmasına destek veriyor.


TİKA'dan yapılan açıklamada, Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin en büyük kenti Banja Luka'da 1992-95 savaşında temellerine kadar mayınla yıkılan, taşları Vrbas nehrine atılan, arazisi bir süre park alanı ve şehir çöplüğü olarak kullanılan, ülkenin sembollerinden biri konumundaki tarihi Ferhadiye Camii'nin yarım kalan inşaatının TİKA tarafından tamamlanacağı ifade edildi.


Bosna Hersek'teki Konjic Köprüsü, Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü, Maglay Kurşunlu-Yusuf Kalavun Paşa Camii Restorasyonları, Tarihi Saraybosna Mevlevihanesi'nin yeniden inşaası ve Alija İzzetbegoviç'in doğduğu evin restorasyonu gibi projelerle Bosna Hersek'in tarihi ve kültürel mirasına katkıda...