03 / 05 / 2024

Feriha Koç çevre ve şehircilik

Feriha Koç çevre ve şehircilik

Feriha Koç, 22 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Peki, Feriha Koç kimdir? Feriha Koç, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Çevre ve temizlik vergisi iptal dilekçesi 2021!

Belediyeler tarafından sunulan temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisinden belli koşullarda muaf tutuluyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi iptal dilekçesi 2021...

Çevre dostu yapılarla konutlarda enerji verimliliği!

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: "Çevre dostu enerji verimli binalar gelecekte ülkelerin en önemli gündemi olacak” dedi.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Koç’un Riva'daki Golf Sahası için yeni plan!

Beykoz'da hayata geçirilecek Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi'nin arazisindeki imar problemleri nedeniyle proje gecikme yaşandı. Bunun üzerine hazırlanan yeni planı da İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dün askıya alındı...

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Çevre temizlik vergisi iptal dilekçesi!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisinden belli koşullarda muaf olunabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edebiliyor. İşte çevre temizlik vergisi iptal dilekçesi..

Koşuyolu'ndaki otel inşaatı protesto edildi!

Koşuyolu’da eski Darüşşafaka arazisinde Taşyapı A.Ş. tarafından yapılmak istenen otel inşaatı, Koşuyolu Çevre Gönüllüleri tarafından protesto edildi.

Koçak Çevre İnşaat Yapım Yatırım İşletme Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Koçak Çevre İnşaat Yapım Yatırım İşletme Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İsmail Mukip Koçak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile, 11 Eylül'de İstanbul Ataşehir'de kuruldu.

Kentsel sit alanları kullanma koşulları!

Kentsel sit alanları, mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan kültürel ve tabii çevre elemanlarının birlite bulunduğu alanlar olarak biliniyor. İşte, kentsel sit alanları kullanma koşulları!

İnşaat Mühendisi Ali Koç'un geçici durdurma işlemi iptal edildi!

İnşaat Mühendisi Ali KOÇ tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açılan davada Ankara 3. İdare Mahkemesi 08.04.2015 tarihli ve E.2014/1732-K.2015/566 kararı ile geçici durdurma işlemi iptal edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sancaktepe Evre Gedizler'de 167 bin TL'ye! 48 ay 0 faizle!

Daire fiyatlarının 167 bin TL 'den başlangıç gösterdiği Sancaktepe Evre Gedizler projesi kapsamında düzenlenen ödeme koşullarına göre 48 ay boyunca faiz uygulanmadan vadelendirme yapılıyor.

Kentsel sit alanlarında yapılaşma koşulları nelerdir?

Kentsel sit alanın bulunduğu çevre içinde korunmasında, geliştirilmesinde etkinlik taşıyan ve kentle bütünleşmesine olanak sağlayacak kararlara konu alanlar ise etkileşim geçiş sahası olarak ifade ediliyor. Peki, kentsel sit alanlarında yapılaşma koşullar

Feriha Koç çevre ve şehircilik Haberi

Feriha Koç çevre ve şehircilik

Feriha Koç kimdir?

Feriha Koç, 1964 yılında Sivas Yıldızeli’nde doğdu. Feriha Koç, 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olmuştur.


1986 – 1989 yılları arasında Turhal Belediyesinde İmar Müdürü, 1989 - 2005 yılları arasında Tokat Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünde Mimar,  2005 – 2011 yılları arasında Tokat Bayındırlık ve İskan  İl Müdürü iken  10.03.2011 tarihinde milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etmiştir.


12.07.2011 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığında uzman olarak göreve başlamış ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Merkez Yapı Denetim Komisyon Üyesi olarak görev yapmıştır.


27.05.2014 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 23.06.2014 tarihinde Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Daire Başkanı olarak atandı. 


Feriha Koç, 22.04.2015 tarihinde ise Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına atandı.




Feriha Koç Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcılığı'na...