17 / 06 / 2024

fethi hinginar yapı yasa

fethi hinginar yapı yasa

İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, “Türkiye’de bir yapı yasası yok. Yapılarla ilgili pek çok yönetmelik var.Ama bunların birbiriyle uyumunu sağlayacak, bunların altında yer almayan diğer açık noktaları da kapsayacak, komple bir yapı yasamız yok." dedi.

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar tarafından kuruldu.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Elazığ Şehit Fethi Sekin Külliyesi'nin inşaatı bu yıl tamamlanacak!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı açıklamada, projesi hazır olan Şehit Fethi Sekin Külliyesi için ihale yapılacağını, inşa çalışmalarının 2021 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Elazığ Belediyesi'nden Fethi Sekin anısına yapılacak külliyeye ilişkin açıklama!

Fethi Sekin anısına inşa edilen ve bir türlü tamamlanamayan külliye, yeniden gündeme gelmişti. Elazığ Belediyesi, proje için “Yeni bir yer tahsis edildi. 2021 yılı içerisinde inşaat bitecek” açıklamasında bulundu.

Margüz Yapı Denetim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Margüz Yapı Denetim Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fethi Güzel tarafından kuruldu.

Ömer Fethi Gürer'den riskli yapı açıklaması!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depremle ilgili olarak, "Ciddi adımların atılması gerekiyor. Taramadan geçmemiş tüm konutların istisnasız devlet tarafından incelenmesi gerekmekte" dedi.

Türkiye'deki riskli yapı sayısı 153 binden fazla!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde riskli binaların illere göre dağılımı ve sayılarını sormuştu. Soruyu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde153 binden fazla riski yapı ilan edildiğini söyledi.

Ofsan Mühendislik Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ofsan Mühendislik Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fethi Yıldırım ve Murat Alçep tarafından kuruldu.

Doğru malzeme seçimi binalarda deprem zararını azaltıyor!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, "Bir bina depremde, toplam ağırlığının yaklaşık yüzde 40’ı kadar bir yatay deprem yüküne maruz kalır. Bu binayı daha hafif malzemelerle inşa ederek 700 ton ağırlığında yaparsanız, deprem yükünü 280 ton’a kadar düşürmüş olursunuz" dedi...

fethi hinginar yapı yasa Haberi

fethi hinginar yapı yasa

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Volkan Arı bugünkü yazısında inşaat sektöründeki yapı yasası ihtiyacın konu aldı. İşte o yazı...


Yapıların sürdürülebilirliği, akıllı binalar ve kentler, yapıda inovasyon, çevresel faktörler… Dünyanın konuştuğu bu konularda çok hızlı ilerlediğimiz söylenemez, oysa başta Avrupa, bu konularda önemli adımlar attı. O nedenle uluslararası taahhüt sektöründen, malzeme üretimine rekabetimizi de etkiler hale geldi. İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, 13-15 Ekim’de düzenleyecekleri SBE16 İSTANBUL, Sürdürülebilir Yapılı Çevre Konferansı (The Sustainable Built Environment Conference) ana konusunun bunlar olduğunu belirtiyor. Sektörün dönüşümünün sağlaması için kamunun etkin olması ve yönetmeliklerle idare edilen sektörün bir yasa altına alınması gerektiğine dikkat çekiyor. Hinginar ile tüm bu konuları konuştuk…


İnşaat sektörü Türkiye’de 36 sektörü direkt, 250’ye yakın alanı da dolaylı etkiliyor. İşte inşaatı çevreleyen bu ekosistemin...