29 / 04 / 2024

fethiye göcek öçk bölgesi

fethiye göcek öçk bölgesi

Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi’nde denizel değerlerin korunmasıyla her geçen gün daha da artan ekonomik değerler içinde sadece turizmin yıllık getirisi 378 milyon TL olarak belirlendi...

Göcek’i denizden ayıracak olan imar planını mahkeme iptal etti!

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Muğla Göcek'te SİT alanında yapılan inşaata tepki!

Göcek Turizm ve Kültür Derneği, Göcek'te, doğal güzelliğini hâlâ koruyabilmiş koyların rant peşindeki şirketler tarafından işgal edildiğini belirtti.

Şehrin kaosundan kaçan Göksel, Göcek’e yerleşti!

Şehrin kaosundan kaçarak Göcek’e yerleşen Göksel, burada kendine huzurlu bir yaşam kurdu. Göksel, ''Tam bir köy hayatı yaşıyoruz. Konserden konsere koşacağım diye düşünürken bir anda kendimi bahçede tavukların arasında buldum” dedi.

Fethiye 1. Satış Memurluğu'ndan Göcek'te 9.6 milyon TL'ye satılık 2 tarla!

Fethiye 1. Satış Memurluğu, Muğla ili, Fethiye ilçesi, Göcek Mahallesi, 15 ve 16 parselde yer alan tarlayı 9 milyon 563 bin 945‬ TL'ye satıyor...

ÖİB'den Fethiye Göcek'teki gayrimenkul satışına onay!

Muğla Fethiye Göcek'te yer alan taşınmazların satışı  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Karar kapsamında onaylandı.

Göcek Tüneli'ne ilişkin 4 soru mecliste!

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla'yı Fethiye ve Antalya'ya bağlayan Göcek Tüneli'nin geçiş ücretine ve ikinci tünelin ne zaman açılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı..

ÖİB'nin Fethiye Göcek ihalesi iptal edildi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 05.01.2017 tarihli ve 29939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İhale İlan Metninin 1. ve 2. sırada yer alan Muğla ili, Fethiye ilçesi, Göcek Mahallesinde bulunan taşınmazların özelleştirme ihalelerini iptal etti.

Göcek'te portakal bahçesine cami yapılmasına ret!

Muğla'nın Fethiye İlçesi, Göcek Mahallesi'nde portakal bahçesine yapılmak istenen caminin yeri için yapılan referandumda ‘hayır’ çıktı.

Muğla İkinci Tüp Göcek Tüneli Haziran'da açılacak!

Muğla'nın turizm cenneti Fethiye ile Dalaman'ı birbirine bağlayacak 964 metrelik İkinci Tüp Göcek Tüneli'nin son kontrollerin ardından en erken Haziran ayında hizmete açılacağı belirtildi.

Konyaaltı Gürsu Kültür Merkezi'nde sona gelindi!

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gürsu Mahallesi’nde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatında incelemelerde bulundu. Başkanı Muhittin Böcek, kültür merkezinin büyük ölçüde tamamlandığını duyurdu.

Göcek Tüneli geçiş ücretine zam geldi!

Muğla'nın ilçeleri Fethiye ile Dalaman'ı birbirine bağlayan 950 metrelik Göcek Tüneli geçiş ücretlerine 50 kuruş ile 3 lira arasında zam yapıldı.

2. Göcek Tüneli'nin yapımı tamamlandı!

Göcek tünelinin yapımı bitti. Vatandaş artık adı 'Deli Dumrul Tüneli'ne çıkandan değil, devletin yaptığı tünelden Muğla yönüne ücretsiz geçecek.

Fethiye Göcek yüzer iskele imar planı askıda!

Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, Muğla Fethiye ilçesi Göcek Mahallesi kıyı şeridinde, "Yüzer İskele" amaçlı 1/5000 ölçekli ve ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

fethiye göcek öçk bölgesi Haberi

fethiye göcek öçk bölgesi


Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamındaki Deniz ve Kıyı Koruma Alanları’ndan (DKKA) olan Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi’nde denizel değerlerin korunmasıyla her geçen gün daha da artan ekonomik değerler içinde sadece turizmin yıllık getirisi 378 milyon TL olarak belirlendi.


Fethiye-Göcek ÖÇK Bölgesi, ev sahipliği yaptığı denizel canlılar açısından adeta bir bereket yuvası özelliği taşıyor. Bölgedeki 112 denizel makroskobik tür arasında İribaş Deniz Kaplumbağası (Caretta caretta), 13 tür deniz algleri, 3 tür deniz çayırı, 35 tür balık bulunuyor. Bunun haricinde, 134 tür kuş ve 17 tür memeli yaşıyor.


Yapılan araştırmada, bölgedeki balıkçılık faaliyetlerinin yöreye yıllık katkısı 720 bin TL olarak belirlendi. Dünyada sadece Akdeniz havzasında bulunan deniz çayırları (Posidonia oceanica), ormanlardan beş kat daha fazla karbonu tutup...