03 / 05 / 2024

fethiye il olsun imza kampanyası

fethiye il olsun imza kampanyası

Fethiye ilçesinde iki haftada 60 bin imzanın toplandığı kampanya uzatıldı. Fethiye Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği, "Fethiye İl Olsun Hareketi" kapsamında iki haftada 60 bin imza toplandı.

Dün akşam 4 büyüklüğünde sallandı: Fethiye'de 6'dan büyük deprem olur mu?

Akdeniz'de dün akşam saat 20:33'te Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Peki Fethiye'de 6'dan büyük deprem olur mu? İşte ayrıntılar...

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

Ekmeğe zam kapıda! Fırıncılar: Ekmek 5 TL olsun! Ekmek fiyatları artacak mı? 1 Haziran 2022 il il ekmek fiyat listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nin ekmek fiyatlarını frenleyen uygulaması bitti. Çuvalı 260 TL'den satılan ekmeklik unun çuvalı bugünden itibaren en az yüzde 53.8 zamla 400 TL'yi buldu. Peki ekmek fiyatları artacak mı? İşte il il güncel ekmek fiyat listesi...

Fethiye'de 67 kaçak inşaat mühürlendi!

Tatilcilerin gözdesi olan Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaçak olduğu bildirilen toplam 67 inşaat mühürlendi.

Göcek’i denizden ayıracak olan imar planını mahkeme iptal etti!

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Fethiye'de 36 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık iş yeri!

Fethiye Belediyesi, Muğla ili, Fethiye ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi 261 ada 16 parselde yer alan iş yerini 10 yıl süre ile 36 milyon TL'ye kiraya veriyor...

Fethiye'de ihaleyle satılan taşınmazlar TBMM gündeminde!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ihale yoluyla satılan taşınmazlarla ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yassıca Adaları yapılaşmaya açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından kurulan MUÇEV şirketince Fethiye ilçesindeki Yassıca Adaları'nın özel şirkete kiraya verildiği ve yapılaşmaya açılacağı duyumları, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

Fethiye Yassıca Ada'daki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yassıca Ada'da bulunan bir kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

Muğla İnceburun Koyu'ndaki kaçak inşaata tepki!

Muğla'nın Fethiye ilçesi İnceburun Koyu'nda bir araya gelen çevreci ve denizciler, kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini açıklayarak, tepki gösterdi. 

Muğla'da 11.7 milyon TL'ye icradan satılık 23 gayrimenkul!

T.C. Fethiye İcra Dairesi, Muğla ili, Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde yer alan 23 gayrimenkulü 11 milyon 745 bin TL'ye satıyor...

Alim Karaca: Fethiye'nin bütüncül imar planı sorunu çözülmeli!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçeye ziyarete gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya tersanenin taşınması, bütüncül imar planı ve körfezin temizlenmesi problemlerini anlattığını ve çözüm için destek istediğini belirtti.

Muğla Fethiye'de gayrimenkul vurgunu! 6 kişiye gözaltı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 84 yaşındaki N.K. adlı yaşlı adamın 111 taşınmaz mülkünü yasa dışı şekilde üzerlerine geçirdikleri ileri sürülen biri Gürcistan uyruklu 6 şüpheli gözaltına alındı.

fethiye il olsun imza kampanyası Haberi

fethiye il olsun imza kampanyası

Fethiye Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği, "Fethiye İl Olsun Hareketi" kapsamında iki haftada 60 bin imza toplandı.


Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın il olmasına rağmen nüfusunun Fethiye’den az olduğuna işaret etti. Fethiye'nin il olmaya hazır olduğunu, toplanan belediye gelirlerinin Muğla'ya gittiğini belirten Şıkman, "Muğla da bunu istediği gibi kullanıyor. İl olduğumuz takdirde gelirimiz burada kalacak ve ilçemiz daha da gelişecek" dedi.


Kampanyaya Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçeler ve köylerden de destek geldiğine değinen Şıkman, kampanyayı uzatma kararı aldıklarını bildirdi. Şıkman, kampanyanın Ortaca, Dalaman, Seydikemer ilçeleri, Burdur'un Çavdır ilçesi, Antalya'nın Kaş ilçesi ile Kalkan beldesinde de sürdürüleceğini ifade etti.


Yabancılar da destek verdi


Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfının (FETAV) haftalık toplantısına...