25 / 07 / 2024

fethiye kumburnu tabiat parkı plaj kütüphanesi açılış

fethiye kumburnu tabiat parkı plaj kütüphanesi açılış

Kütüphanenin açılışını, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Muğla El Sanatları İşletmesi (MELSA) Fethiye Şubeler Koordinatörü Muhammet Serttaş yaptı...

Tillo'da 400 dönümlük alan tabiat parkı ilan edildi!

Tillo'da 400 dönümlük alan tabiat parkı ilan edildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce Siirt'in Tillo ilçesindeki 400 dönümlük bir alan tabiat parkı statüsüne kavuştu.

Karataş Kumluk Tabiat Parkı çevre düzenleme işi 13 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

Karataş Kumluk Tabiat Parkı'nda Kontrol Kulübesi, Giriş Takı, Tel İhatası ve Çevre Düzenlemesi yapım işi; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkıyor.

Borçka Karagöl Tabiat Parkı imar toplantısı yapıldı!

Artvin Şube Müdürlüğünce yürütülen Borçka Karagöl Tabiat Parkı İmar Planı ve Uygulama Nazım Planları çalışmalarının ardından Artvin Valisi Sn Kemal CİRİT başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Orka Turizm Fethiye Otel projesine başlıyor!

Orka Turizm, Fethiye Kargı Mahallesi'nde otel projesine başlıyor. Orka Turizm Fethiye Otel projesi 123 oda 270 yatak kapasiteli olacak. Proje 7 bin 931 metrekare alanda inşa edilecek...

Fethiye'deki Kayaköy 49 yıllığına kiralanacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan 5 bin yıllık tarihe sahip Kayaköy'ü 49 yıllığına kiralamak için ihale yapacak. 23 Ekim'de yapılacağı açıklanan ihaleye 2 şirketin teklif vereceği öğrenildi.

Tabiat anıtı nasıl belirlenir?

Tabiat ve tabiat olaylarının meydana getirdiği özelliklere ve bilimsel değere sahip ve milli park esasları dahilinde korunan tabiat parçaları olan tabiat anıtı nasıl belirlenir? İşte tabiat anıtları..

Tabiat anıtı nedir?

2873 sayılı kanun; Tabiat anıtı ve tabiatı koruma alanlarının seçilip belirlenmesine, özellik ve karakterleri bozulmadan korunmasına, geliştirilmesine ve yönetilmesine ilişkin esasları düzenlemeyi amaçlıyor. Peki tabiat anıtı nedir?

Borçka Karagöl Tabiat Parkı Tesisleri bugün açılıyor!

Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin saklı cennetleri arasında gösterilen Borçka Karagöl Tabiat Parkı’na, doğaya uygun olarak ahşaptan inşa edilen dinlenme tesisini, düzenleyecekleri törenle hizmete açacaklarını söyledi

Alarko GYO Muğla Fethiye'de yer alan konaklama tesisi değerleme raporunu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Fethiye'de yer alan konaklama tesisi değerleme raporunu yayınladı.

PDC Pideci 6. şubesini Fethiye'ye açacak!

6. şubesini Fethiye'de açacak olan PDC Pideci, 7. şubeyi Bursa'da açacak. Pideci, geleneksel pide anlayışına yeni bir yorum getirerek zincir olma yolunda planlı büyümesini sürdürüyor.

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 42. Toplantı gündemi belli oldu!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 42. Toplantısı gündem maddeleri belli oldu. Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 42. Toplantısı 25 - 26 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Ölüdeniz lagünü temizleniyor!

Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız plaj işletmeleri Ölüdeniz lagününde sabah ve akşam saatlerinde 2 kez yaptığı temizlikte yaklaşık 80 ile 100 kilo arasında katı atık temizliyor.

Muğla Fethiye'de icradan 5.9 milyon TL'ye satılık 5 adet gayrimenkul!

T.C Fethiye 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, Fethiye ilçesi Günlükbaşı Mahallesi'ndeki 5 adet gayrimenkul toplam 5 milyon 958 bin TL bedelle 1 Ekim 2014 tarihinde icradan satılıyor...

fethiye kumburnu tabiat parkı plaj kütüphanesi açılış Haberi

fethiye kumburnu tabiat parkı plaj kütüphanesi açılış


Türkiye'de ilk olduğu öğrenilen "plaj kütüphanesi", Fethiye ilçesindeki Kumburnu Tabiat Parkı'nda açıldı.


Kütüphanenin açılışını, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Muğla El Sanatları İşletmesi (MELSA) Fethiye Şubeler Koordinatörü Muhammet Serttaş yaptı.


Törende konuşan Vali Güvençer, Ölüdeniz'in sadece Fethiye ve Muğla'nın değil, dünyanın bir turizm merkezi olduğuna dikkati çekti.


Kütüphanedeki kitaplardan plajdaki yerli ve yabancı turistlerin ücretsiz faydalanacağını ifade eden Güvençer, "Bugüne kadar birçok açılışa katıldım ama ilk kez bir plaj kütüphanesi açtım. Uygulamayı hayata geçirenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Ölüdeniz MELSA Fethiye Şubeler Koordinatörü Muhammet Serttaş ise haftalık yaptıkları toplantılarda fikir olarak çıkan plaj kütüphanesini açtıkları için mutlu olduklarını belirtti.


Plaj kütüphanesinin Türkiye'de ilk olduğunu vurgulayan Serttaş, "Plaja gelen turistlerimiz zaten ellerinde kitaplarıyla gelip burada okuyorlardı. Turistlere...