29 / 04 / 2024

Fethiye turizmi

Fethiye turizmi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan tarihi Kayaköy'ün isminin Kayı olarak değiştirilmesi için Fethiye Belediye Meclisi tarafından referandum karan alındı. Kayaköy'de oturan bir kişi tarafından verilen teklif, meclis üyelerinin oybirliği ile geçti.

Fethiye'de 12 ay turizmin yolu açıldı!

Babadağ'da 1.200 metre rakımlı atlayış pistinin hazırlanması ve de pistin yanından geçen orman yangın yolunun hizmete girmesiyle 12 ay yamaç paraşütü uçuşunun yolu açıldı.

Hava oyunları festivali, Fethiye turizmine renk katacak!

Hava oyunları festivali, Fethiye turizmine renk katacak. Muğla'nın Fethiye ilçesinde 21-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 15. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, yaklaşık 40 ülkeden 500 sporcuya ev sahipliği yapacak.

Fethiye, yılın ilk 7 ayında 700 bin turist ağırladı!

Fethiye Kaymakamı Çalık "Fethiye'nin potansiyelinin çok az kısmı değerlendiriliyor. Hedefimizde olan kruvaziyer iskelesi yapıldığı takdirde ilçeye deniz yoluyla 500 bin turist gelmesi söz konusu" dedi.

Fethiye'de kruvaziyer turizmi canlandı!

Fethiye' de kruvaziyer turizmi canlandı. Malta Bayaraklı yolcu gemisi " Aegean Odyssey " bu yıl ikinci kez Fethiye' ye 347 turist getirdi. Gemide 169 personelin bulunduğu öğrenildi.

Fethiye ve Göcek'in yıllık turizm değeri 378 milyon TL!

Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi’nde denizel değerlerin korunmasıyla her geçen gün daha da artan ekonomik değerler içinde sadece turizmin yıllık getirisi 378 milyon TL olarak belirlendi...

Fethiye sahillerinde turist yoğunluğu yaşanıyor!

Ege sahillerinde sahiller dolmaya başladı. Hava sıcaklığının 33 derece ölçüldüğü Fethiye'de turistler sahilleri doldurdu

Fethiye'ye kruvaziyer turizmi ile 200 turist geldi!

Kruvaziyer iskelesi bulunmayan Fethiye'ye kültür turu kapsamında gemi ile 200 zengin Amerikalı turist geldi. Malta bandıralı yolcu gemisi "Aegean Odyssey" Fethiye'ye bir kez daha geldi...

Evlilik turizmi Türkiye'de de hızla gelişiyor!

Antalyalı organizasyon şirketlerinin çabalarıyla son 5 yıldır adım adım ilerleyen evlilik turizmi sektörü, bu yıl otellerin çiftlere özel düğün ve balayı programı hazırlamasıyla turizm için önemli bir sektör haline geldi

Yeni trend: Evlilik turizmi!

Antalyalı organizasyon şirketlerinin çabalarıyla son 5 yıldır adım adım ilerleyen evlilik turizmi sektörü, bu yıl otellerin çiftlere özel düğün ve balayı programı hazırlamasıyla turizm için önemli bir sektör haline geldi

Orka Turizm Fethiye Otel projesine başlıyor!

Orka Turizm, Fethiye Kargı Mahallesi'nde otel projesine başlıyor. Orka Turizm Fethiye Otel projesi 123 oda 270 yatak kapasiteli olacak. Proje 7 bin 931 metrekare alanda inşa edilecek...

Fethiye'deki Kayaköy 49 yıllığına kiralanacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan 5 bin yıllık tarihe sahip Kayaköy'ü 49 yıllığına kiralamak için ihale yapacak. 23 Ekim'de yapılacağı açıklanan ihaleye 2 şirketin teklif vereceği öğrenildi.

Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor!

Ordu'da yamaç paraşütü tutkunları, şehir merkezinden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe'den yılın her ayında uçuş yaparak, mavi ile yeşilin keyfini çıkartıyor.Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor.

Alarko GYO Muğla Fethiye'de yer alan konaklama tesisi değerleme raporunu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Fethiye'de yer alan konaklama tesisi değerleme raporunu yayınladı.

PDC Pideci 6. şubesini Fethiye'ye açacak!

6. şubesini Fethiye'de açacak olan PDC Pideci, 7. şubeyi Bursa'da açacak. Pideci, geleneksel pide anlayışına yeni bir yorum getirerek zincir olma yolunda planlı büyümesini sürdürüyor.

Muğla Fethiye'de icradan 5.9 milyon TL'ye satılık 5 adet gayrimenkul!

T.C Fethiye 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, Fethiye ilçesi Günlükbaşı Mahallesi'ndeki 5 adet gayrimenkul toplam 5 milyon 958 bin TL bedelle 1 Ekim 2014 tarihinde icradan satılıyor...

Akşehir turizmi gelişecek

Konya'da yer alan Akşehir'in turizmi gelişecek. KONYA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından, Akşehir'deki turizmin gelişmesi amacıyla bir istişare toplantısı düzenlendi.

Fethiye'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.Ayrıca yangında, orman içerisinde çobanların konakladığı taş ev ile bir seranın da zarar gördüğü bildirildi.

Beyşehir'de karavan turizmi!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Fethiye'ye kruvaziyer limanı yapılacak!

Muğla, kruvaziyer turizmdeki payını daha da arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Marmaris ve Bodrum ilçelerinde her yıl kruvaziyer turizmle binlerce turisti ağırlıyor. Bu kapsamda Fethiye'de de kruvaziyer limanı yapılması için çalışmalar yürütülüyor.

Fethiye turizmi Haberi

Fethiye turizmi

Bu karar turizmcilerin tepkisini çekti. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Fethiye Bölge Yürütme Kumlu Başkan Yardımcısı Salih Taşçı, alınan karan şov yapmak olarak değerlendirdi. Turizmde bölgenin Kayaköy olarak tanındığını hatırlatan Taşçı, "Siz burayı Kayı yaptığınız zaman bölgeye gelen turistlere bunu nasıl açıklayacaksınız? İnsanlar Kayaköy olarak gelecek, aradığını bulamayacak. Önümüzde bir Seydikemcr örneği var zaten. Hâlâ turistik çalışmalarda burası Kemer olarak kullanılıyor. Bence bu keyfî bir çalışma." diye konuştu. Nüfusu yaklaşık 500 olan Kayaköy'ün isminin "Kayı" olarak değiştirilmesini talep eden öğretmen Eren Fehmi Eroglu, "Yurtiçinde herkes Kava köyü olarak biliyor ama yurtdışında Levissi ve Gostvilla olarak biliniyor. İsimlerin değişmesinin turizm açısından bir problem olmayacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, kararı, burada yaşayan halkın vereceğini söyledi. CHP'li Belediye...