30 / 04 / 2024

Fethiye'de 12 ay turizmin yolu açıldı!

Fethiye'de 12 ay turizmin yolu açıldı!

Babadağ'da 1.200 metre rakımlı atlayış pistinin hazırlanması ve de pistin yanından geçen orman yangın yolunun hizmete girmesiyle 12 ay yamaç paraşütü uçuşunun yolu açıldı.



FTSO tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın hibe desteğiyle gerçekleştirilen çalışma kapsamında daha rahat ve konforlu bir ulaşım sağlanması amacıyla Babadağ zirveye çıkan yolun 4 km'sine daha parke döşendi. 


Kısa süren turizm sezonunun ardından genç işsiz sayısının büyük artış gösterdiği, ekonomik hayatın duraksadığı, sosyal hayatın sıkıntılı bir döneme girdiği Fethiye'de, turizm sezonunun uzatılması amacıyla yürüyüş ve bisiklet yollarını bir turizm ürünü olarak kazandıran FTSO, şimdi de 12 ay yamaç paraşütü uçuşlarını sağlayacak olan 1.200 metre Fethiye'de 12 ay turizmin yolu açıldı rakımlı yamaç paraşütü atlayış pistini hizmete soktu. 


1.200 rakımlı bulut altı diye tabir edilen atlayış pisti, Babadağ zirvenin bulutlandığı ve kış aylarında zirveye ulaşımın yapılamadığı dönemlerde hizmet verecek. 


Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Rotamız Babadağ Projesi, kısa adı GEKA olan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılında yürüttüğü Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında 742.382 TL hibe desteği aldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın 247.460 TL katkı sağladığı proje kapsamında, havanın bulutlandığı ve zirveden uçuş yapılamadığı dönemlerde yamaç paraşütü uçuşlarının devam edebilmesi amacıyla 1.200 metre kotunda bir pist ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'nün yol şebekesi çalışmaları kapsamında, pistin yanından geçen orman yangın yolu açıldı. Babadağ'ın güney yamacında açılan orman yolu ile hem 1.200 metre pistine ulaşırken hem de yaşanabilecek olası yangınlara müdahale edilebilecek. 


Adı geçen güzergah yönünde herhangi bir orman yangın yolu bulunmuyor. Bunun yanında Babadağ zirveye çıkışların daha konforlu ve rahat yapılabilmesi amacıyla zirveye çıkan yolun yaklaşık 4 km si parke kaplandı. 


Çalışmaların ardından yamaç paraşütü için İlçemize gelen tatilcilerin havaların kötü olduğu dönemlerde uçuş yapamadan gitmelerinin önüne geçilmiş oldu. 

Pistin açılmasının yanında zirveye çıkan yolun büyük kısmının parke döşenmesiyle Babadağ'ın cazibesi ve ulaşılabilirliği daha da artırıldı. 


2014 Yılı Turizm sezonunda Babadağ zirvede bulunan atlayış pistlerinin bulutlanması nedeniyle 1200 pistinden yapılan atlayış sayısının yaklaşık 5 bine ulaştığı belirtiliyor. Bu sayının bölge ekonomisine katkısı ise yaklaşık 1 Milyon lira. 


Muğla Gazete Yakamoz


Geri Dön