02 / 05 / 2024

Fethiye turizm

Fethiye turizm

Babadağ'da 1.200 metre rakımlı atlayış pistinin hazırlanması ve de pistin yanından geçen orman yangın yolunun hizmete girmesiyle 12 ay yamaç paraşütü uçuşunun yolu açıldı.

Hava oyunları festivali, Fethiye turizmine renk katacak!

Hava oyunları festivali, Fethiye turizmine renk katacak. Muğla'nın Fethiye ilçesinde 21-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 15. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, yaklaşık 40 ülkeden 500 sporcuya ev sahipliği yapacak.

Fethiye'de kruvaziyer turizmi canlandı!

Fethiye' de kruvaziyer turizmi canlandı. Malta Bayaraklı yolcu gemisi " Aegean Odyssey " bu yıl ikinci kez Fethiye' ye 347 turist getirdi. Gemide 169 personelin bulunduğu öğrenildi.

Fethiye turizmini dünyaya yamaç paraşütüyle tanıtıyorlar!

Fethiye 'de 40 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katıldığı Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali 'nde sporcular, bin 900 metrelik Babadağ 'ın eşsiz güzellikteki manzarası eşliğinde atlayış yapıyor

Sanko Enerji, Turmepa1 teknesinin bir yıl boyunca sponsoru odlu!

Sabah Gazete Yazarı Meliha Okur, Büyükşehir Yasası'nın Fethiye üzerindeki etkilerine değiniyor. İşte o yazı!

Fethiye'de 17.5 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü Fethiye'de yapım karşılığı kiralama işi ihale edecek.

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Barut Otelleri Fethiye'deki ikinci otelini 2019'da açacak!

47 yıldan beri turizm sektröünde faaliyet gösteren Barut Otelleri, yatımlarına hız verdi. Şirket,  Mayıs 2019'da Fethiye'deki ikinci, toplamda ise 13'üncü otelini açacak. 

Muğla Fethiye'de 8.4 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Muğla İli, Fethiye İlçesi, İnlice Mahallesi'nde yer alan turizm tesis alanı niteliğindeki arsa 8 milyon 400 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Oğlakçı Turizm'den Fethiye'ye 5 yıldızlı otel!

Oğlakçı Turizm, 9 milyon TL yatırım bedeli ile 5 yıldızlı Lykia Botanika Beach & Fun Club Oteli Muğla Fethiye'de hayata geçiriyor..

Fethiye'de 14.4 milyon TL'ye icradan satılık turizm tesis alanı!

Fethiye 1. İcra Dairesi, Muğla Fethiye'de 2 arsayı 14 milyon 461 bin 600 TL'ye satışa çıkardı. Turizm Tesis Alanı imarlı arsaların ihalesi 4 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Fethiye'de icradan 8.2 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Fethiye 2. İcra Dairesi, Fehiye Göcek Mahallesi'nde bulunan turizm tesis alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 8 milyon 259 bin 350 TL olarak belirlendi.

Fethiye'de kaçak inşaatlara işlem yapılıyor!

Muğla Fethiye Belediyesi, beş bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara işlem yapıyor.

Akmarin Yat Limanı Fethiye projesi 275 yat kapasiteli olacak!

Akmarin Marina Yat Liman ve Turizm İşletmeciliği A.Ş., Muğla Fethiye ilçesine bağlı Karagözler Mahallesi'nde , 275 yat kapasiteli Akmarin Yat Limanı projesini hayata geçirecek...

Fethiye'de cadde ve sokaklar yenilendi!

Fethiye Belediyesi temizlik işleri personeli cadde ve sokakları yıkıyor. 2015 turizm sezonu öncesi baştan aşağı yıkanan şehirde vatandaşlar durumdan oldukça memnun oldu.

Muğla Çalış Plajı turizm sezonuna hazırlanıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Çalış Plajı'nda turizm sezonu öncesinde kumsaldaki kum kalitesi artırıldı. Çalış Turizm Tanıtma Derneğinin işlettiği plajda, traktöre takılan sahil temizleme makinesi ile kumsaldaki çakıl taşları ayrıştırıldı.

Akif Arıcan: Özel çevre koruma uygulaması turizm projelerine engel oluyor!

Özel çevre koruma bölgesi uygulamasının ilçede büyük ölçekli turizm projelerine engel olduğunu ifade eden Fethiye iş dünyası, 5 yıldızlı otel yatırımları için imar düzenlemelerinde esneklik yapılmasını talep ediyor

Orka Turizm Fethiye Otel projesine başlıyor!

Orka Turizm, Fethiye Kargı Mahallesi'nde otel projesine başlıyor. Orka Turizm Fethiye Otel projesi 123 oda 270 yatak kapasiteli olacak. Proje 7 bin 931 metrekare alanda inşa edilecek...

Fethiye turizm Haberi

Fethiye turizm

FTSO tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın hibe desteğiyle gerçekleştirilen çalışma kapsamında daha rahat ve konforlu bir ulaşım sağlanması amacıyla Babadağ zirveye çıkan yolun 4 km'sine daha parke döşendi. 


Kısa süren turizm sezonunun ardından genç işsiz sayısının büyük artış gösterdiği, ekonomik hayatın duraksadığı, sosyal hayatın sıkıntılı bir döneme girdiği Fethiye'de, turizm sezonunun uzatılması amacıyla yürüyüş ve bisiklet yollarını bir turizm ürünü olarak kazandıran FTSO, şimdi de 12 ay yamaç paraşütü uçuşlarını sağlayacak olan 1.200 metre Fethiye'de 12 ay turizmin yolu açıldı rakımlı yamaç paraşütü atlayış pistini hizmete soktu. 


1.200 rakımlı bulut altı diye tabir edilen atlayış pisti, Babadağ zirvenin bulutlandığı ve kış aylarında zirveye ulaşımın yapılamadığı dönemlerde hizmet verecek. 


Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Rotamız Babadağ Projesi, kısa adı...