21 / 07 / 2024

Feza Gürsey Bilim Merkezi yenilendi mi

Feza Gürsey Bilim Merkezi yenilendi mi

Altınpark’taki Feza Gürsey Bilim Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin ziyaretine hazır hale getirildi.

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Yapay zeka günden güne gelişiyor! Bilim insanları şimdi de bunu deniyor 

İnsanoğlu, on yıldır mevcut verileri analiz etmek için yapay zekayı (AI) kullandı. Şimdi bilim adamları bunu yeni bir seviyeye taşıyor -  Sanal platformlar içerisinde oyunlarda İçerik oluşturmayı Reklamcılığa çevirecek.

Demiroğlu Bilim ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Demiroğlu Bilim ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihlerini kaçırmayın!

İstanbul için deprem alarmı! Naci Görür'den korkutan açıklama geldi: En az 7,2 şiddetinde! Zaman azaldı...

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için minimum 7,2 maksimum 7,6 büyüklüğünde olası bir deprem beklediğine dair korkutan açıklamayı yaptı...

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM'ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor

TBMM'ye sunulan “Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne göre; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ismi değişiyor. “Cazip hale getirme” gerekçesiyle endüstri bölgelerinde yatırımcılara mülkiyet devri yapılmasının önü açılacak.

Naci Görür'den kritik deprem uyarısı! Depremler bu hatta doğru ilerliyor!

Malatya'da dün 5.2 şiddetinde deprem meydana gelen depremin ardından Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı geldi. Görür, "Risk Azaltma Planlarını" hazırlayıp çalışmalarını yapmasında fayda vardır" dedi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan Marmara depremi açıklaması!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Naci Görür'den dikkat çeken deprem uyarısı! Marmara'nın Kuzey kolunda deprem bekliyoruz!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara’nın Kuzey kolunda deprem bekliyoruz açıklamasını yaptı. Peki Marmara Bölgesi’nin tehlike altında olan bölgeleri hangisi? 

Prof. Naci Görür'den Malatya için kritik deprem uyarısı!

Bilim Akademisi Üyesi ve İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın ciddi bir deprem tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi. 

Naci Görür'den tüyler ürperten açıklama!

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos 1999 depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul depreminin pahalıya patlayacağına vurgu yapan Naci Görür, "Minimum 7.2 ile 7.6 arasında bir deprem bekliyoruz. Bu büyüklükte bir depremde insan ayakta duramaz" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den kan donduran İstanbul depremi açıklaması!

Bilim Akademisi Üyesi ve İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremi ile ilgili kan donduran açıklamalar yaptı.

Bilim insanlarından dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul projesi gündemde kalmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Bilim insanları madde madde Kanal İstanbul'un neden yapılmaması gerektiğini anlattı...

Feza Gürsey Bilim Merkezi yenilendi mi Haberi

Feza Gürsey Bilim Merkezi yenilendi mi


Altınpark’taki Feza Gürsey Bilim Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin ziyaretine hazır hale getirildi.


Adını, uluslararası üne sahip ve birçok ödüller almış ünlü bilim adamı  Feza Gürsey’den alan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce, eğitime katkı hedefleri doğrultusunda Altınpark’ta 23 Nisan 1993'de kurulan Feza Gürsey Bilim Merkezi, bilime ilgi duyan her yaştan ziyaretçiyi, yenilenmiş haliyle bekliyor.


İçinde yer alan 48 parçalık deney setiyle öğrencilerin eğlenceli ortamda bilimin temel prensiplerini öğrenmesini sağlayan, deneyler ve gösterilerle geleceğin bilim adamlarının ufkunu açan Feza Gürsey Bilim Merkezi'nde, ANFA tarafından onarımlar ve mekansal yenilikler yapıldı.


Yeni dönemde, bilimin eğlenceli dünyasını daha fazla öğrenciye ulaştırmak amacıyla Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde hazırlanan “Çılgın Profesör ve Ufaklık” ile “Dinozor Firarda” adlı bilim tiyatroları, AVM’lerde ve okullarda sahneleniyor.


Öğrencilerin daha...