02 / 05 / 2024

Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel dava açtı

Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel dava açtı

İstanbul'da kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra kaderine terk edilen Fikirtepe'de 5'inci yılın sonunda sözleşme imzalamadığı için 'inatçı' ilan edilen vatandaş, sözleşme imzalamak istedi.

Kuşadası Fu Idealife'ta yüzde 50 peşin, 9 ay vade ve sıfır faiz avantajı!

Fu Yapı imzasıyla Kuşadası'nda yükselen Fu Idealife'ta yüzde 50 peşinat sıfır faiz avantajıyla konut satışları devam ediyor. Peki Fu Idealife'ta konut fiyatları ne kadar? Fu Idealife ne zaman teslim edilecek? Fu Idealife'ta hangi konut tipleri bulunuyor? İşte ayrıntılar.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Evi olmayanlara müjde! Devlet 20 bin TL peşinat, 988 TL taksitle 3+1 sıfır daire satıyor…

Dar gelirli vatandaşlara müjde. Devlet, TOKİ aracılığıyla dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. 998 TL taksit ve 20 bin TL peşinat ile 3+1 sıfır daire almak mümkün! İşte detaylar…

TOKİ evlerinde banka komisyonu var mı?

TOKİ evlerinde alt gelir grubuna üretilen konutlar için ilanda belirtilen miktarda peşinat alınıyor. Peşinat sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılıyor. Peki bankaya komisyon ne kadar veriliyor?

Fikirtepe'de bakanlık, TOKİ ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından inşa edilecek Yeni Fikirtepe Projesi'nin yapım sürecine girdiğini açıkladı.

Sıfır konuta destek kampanyalarla taçlandı!

Kamu bankaları sıfır konut kredi faizini yüzde 0,99’dan yüzde 0,79’a indirince inşaat firmaları desteğe kampanyayla karşılık verdi. Sıfır konut stokunu eritmek isteyen firmalarda peşinatı sıfırlama, ev alana mobilya ve satın alınan gayrimenkule kira sözü gibi kampanyalar öne çıktı....

800 yıllık Alaaddin Camisi’nin taç kapısı yenilendi!

Antalya Korkuteli’nde Selçuklu dönemi stilinde yapılan 800 yıllık Alaaddin Camisi’nde taşları statik nedenlerle sökülen ‘taç kapı’nın restorasyonu bitti. Yeni taşlarla silbaştan inşa edilen kapı ‘yepyeni’ oldu.

Elite Concept Fikirtepe'de 36 ay sıfır faiz fırsatı!

Şua İnşaat tarafından Kadıköy Fikirtepe’de hayata geçirilen Elite Concept, hem yatırımlık hem de oturumluk 2+1 daireleri ile yoğun ilgi görüyor. Projede kişiye özel ödeme planıyla 36 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor.

Fikirtepe Platformu'ndan Bakanlığa 'yasal düzenleme' çağrısı!

Leke Fikirtepe kampanyası, ikinci ayında da devam ediyor… Fikirtepe Platformu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “Yasal Düzenleme” çağrısı yapıyor.

Koordinat Çayyolu’nda 0 faiz avantajı!

YP İnşaat tarafından hayata geçirilen Koordinat Çayyolu’nda yüzde 10’dan başlayan peşinat, sıfır faiz ve 84 ay vadeli kampanya fırsatı sunuluyor..

Emlak Konut Koordinat Çayyolu’nda 84 ay 0 faizle!

Ankara Koordinat Çayyolu projesinde ev sahibi olmak isteyenler için Emlak Konut önderliğinde yeni yıla özel “yüzde 10’dan başlayan peşinat, sıfır faiz ve 84 ay vade”li “çok özel” kampanya başlatıldı.  

Porta Vadi Kağıthane kampanyalı ödeme planı!

Porta Vadi Kağıthane kampanyalı ödeme planı kapsamında sıfır peşinat, sıfır faiz avantajı sunuluyor. 31 Mart 2018 tarihine kadar sürecek kampanyaya göre, peşin ödemelerde yüzde 25 indirim sağlanıyor ve ayrıca 36 ay vade imkanı da sunuluyor...

Kiptaş Vaditepe Bahçeşehir'de yüzde 5 peşinat, 60 ay sıfır faiz!

Vaditepe Kiptaş Konutları için yüzde 5 peşinat ve 60 ay sıfır faiz imkanı sunuluyor. Projede daire fiyatları 3+1'lerde 583 bin TL'den başlıyor...

Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel dava açtı Haberi

Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel dava açtı


İstanbul'da kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra kaderine terk edilen Fikirtepe'de 5'inci yılın sonunda sözleşme imzalamadığı için 'inatçı' ilan edilen vatandaş, sözleşme imzalamak istedi. Ancak bu kez arsa sahipleri kabul etmedi. Sözleşme imzalamak isteyen vatandaş arsa sahiplerini mahkemeye verdi. İmza atmayan arsa sahipleriyse Bakanlığın acele kamulaştırma baskısından istifade etmek isteyen müteahhit firmanın kendilerine tek taraflı sözleşme imzalatmaya çalıştığını iddia etti.  İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Malıkemesi'ne. Mutlu Turizm aleyhine açılan davada sözleşmesinin tarafların çıkar dengesine uygun şekilde imzalanmış sayılması talep edildi.  Yalnız onla imzalanmadı Konuya ilişkin dava dilekçesinde yüklenici firma için; "Yasa gereği yapılması gereken sözleşmeyi imzalamaya hazır olduğumu iki kez ihbarname göndererek bildirdiğim halde sözleşme imzalamaya gelmeyerek direnmiştir" ifadelerine yer verildi. Ayrıca dilekçede firmanın aynı durumda olan kişilerle...