04 / 05 / 2024

Fikirtepe kamulaştırma süreci

Fikirtepe kamulaştırma süreci

Fikirtepe'de idare mahkemeleri tarafından Danıştaya Temyiz hakkı bulunmak üzere iptal edilen Plan Notları sıcaklığını korurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşların haklı taleplerini geri çeviriyor.

2023'te kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı 21 bin 892 oldu!

Ülkemizde 2023'te hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı ise 21 bin 892 olurken, Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'dan da konu ile ilgili uyarı geldi...

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Aydın Söke için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili Söke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Manisa'da acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili Akhisar ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afyonkarahisar'da acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili Sandıklı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya'da acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ili Geyve ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzincan Üzümlü'de acele kamulaştırma kararı!

Erzincan ili Üzümlü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Urla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Vize ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum İspir için acele kamulaştırma kararı!

Erzurum ili İspir ilçesi sınırları içerisinde yer alan  bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Çeşme ve Urla ilçeleri sınırları içerisinde yer alan  bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa için acele kamulaştırma kararı!

Bursa ili sınırları içerisinde yer alan  bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fikirtepe kamulaştırma süreci Haberi

Fikirtepe kamulaştırma süreci

Fikirtepe'de idare mahkemeleri tarafından Danıştaya Temyiz hakkı bulunmak üzere iptal edilen Plan Notları sıcaklığını korurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşların haklı taleplerini; serbest piyasa var, ticari firmalara müdahale edemeyiz diyerek geri çevirmekte. Bakanlık, ticari firmalara bu görüş doğrultusunda her hangi bir müdahalede bulunmaktan kaçınırken, vatandaşların talebi olan haklı taleplerin ticari firmalarca yerine getirilmemesine rağmen vatandaşların tapulu mülklerini aynı ticari firmaların talepleri doğrultusunda lehlerine olacak şekilde acele olarak kamulaştırma girişimlerini sürdürmekte.


Şubat 2015 te yapılan Kamulaştırma süreci henüz neticelenmedi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Türkiye'de ilk Kentsel dönüşüm ve acele kamulaştırması olarak Fikirtepe'de gündeme gelen ama neredeyse fiyasko olarak tarihe geçecek bir girişim olarak hafızalarda tazeliğini korumaktadır. Vartaş adasında yapıldığı söylenen acele kamulaştırma girişimi henüz net olarak neticendirilememiş ve tapu tescil davası devam...