06 / 05 / 2024

Fikirtepe müteahhit soruşturması

Fikirtepe müteahhit soruşturması

Fikirtepe'de inşaat firmalarının vatandaşla anlaşma yaparken ortak hareket ettiğine ilişkin şikâyetlerin artması ile birlikte Rekabet Kurulu, müteahhitlere rekabet soruşturması başlattı. 

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Afet bölgesinde 118 müteahhit, 192 yapı sorumlusu, 23 yapı sahibi tutuklu!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem soruşturmaları çerçevesinde tutuklananlardan 118'inin müteahhit, 192'sinin yapı sorumlusu, 23'ünün de yapı sahibi olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Kastamonu sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt  ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatına kaybettiği sel felaketi için soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada bir müteahhit için gözaltı kararı alındı. 

Vebitcoin soruşturmasında yeni gelişme!

Kripto para borsasında dolandırma haberleriyle gündeme gelen Vebitcoin soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Hesabı bloke edilen bir müşterinin Vebitcoin'in CEO'su İlker Baş tarafından tehdit edildiği öğrenildi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması için açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından kendisine açılan Kanal İstanbul soruşturmasına ilişkin, "Ben haklarında suç duyurusunda bulunacaktım; ama bu kadar lüzumsuz işlerle uğraştıkları için ben vazgeçiyorum" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmasıyla ilgili sorulan soruya, “Hukukçularımız süreci çalışıyor, inceliyor. Şimdilik bir şey söylemeyeceğim” cevabını verdi.

Müteahhit kavgasının kurbanı site sakinleri oldu!

Fikirtepe’deki konut projesinde iki müteahhit anlaşmazlığa düşünce olan site sakinlerine oldu. İskânsız sitede şantiye elektriği kullanılınca fatura krizi yaşıyor. Daire içi elektriğine 180 TL ödenirken, ortak alan elektriği için 275 TL talep ediliyor. 

Ankara-İstanbul hızlı tren hattında müteahhit firmaya fazla para mı ödendi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Bakanlığı'na yönelttiği soru önergesinde, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı Projesi'nde, müteahhit firmaya fazladan ödenen 6 milyon 398 bin liranın akıbetini sordu. 

Eyüpsultan çukuru kazasında müteahhit tutuklandı!

Eyüpsultan’da bulunan inşaatta 9 yaşındaki İhsan Baran Geldi’nin çukura düşüşüp hayatını kaybetmesiyle ilgili gerçekleştirilen soruşturma sonlandı. Müteahhit Emrah D. tutuklandı.

Eyüpsultan çukura kazasında müteahhit adliyeye sevk edildi!

Eyüpsultan'da 9 yaşındaki çocuğun, inşaat alanındaki çukura düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi...

Müteahhit Mehmet Yamer'in cinayetinde 5 kişi gözaltına alındı!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde müteahhit Mehmet Yamer'in öldürülmesi, sekreterinin ise yaralanmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

Fikirtepe müteahhitlerine rekabet soruşturması!

Fikirtepe'de inşaat firmalarının vatandaşla anlaşma yaparken ortak hareket ettiğine ilişkin şikâyetlerin artması ile birlikte Rekabet Kurulu, müteahhitlere rekabet soruşturması başlattı. 

Nazilli'de müteahhit sayısı hızla artıyor!

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, bölgede yaşanan müteahhitlik sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüzügüler, müteahhit sayısının kriz denilecek noktaya geldiğini açıkladı'dedi.

Fikirtepe müteahhit soruşturması Haberi

Fikirtepe müteahhit soruşturması

Fikirtepe'de inşaat firmalarının vatandaşla anlaşma yaparken ortak hareket ettiğine ilişkin şikâyetlerin artması ile birlikte Rekabet Kurulu, müteahhitlere rekabet soruşturması başlattı. 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak ve Zeynel Yaman'ın haberine göre,  Fikirtepe'de inşaatçıların yüzdelik hakkını yüksek tuttuğu, kira sözleşmelerinde düşük meblağlar sundukları gerekçesiyle şikayetler arttı. 

Artan şikayetler ışığında  Rekabet Kurulu harekete geçti ve müteahhitlerin işyerlerinde denetim başlattı. Fikirtepe'de 6 projenin çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım bölgedeki dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu.

Durbakayım;  kentsel dönüşüm sürecini tıkamak isteyenlerin 6 yıldır koydukları engellere yeni birini daha eklediklerini aktardı ve Fikirtepe'de iş yapan müteahhitlerin şartlarının çok ağır olduğuna dikkat çekti. Durbakayım, "Bir ceza verilecekse eğer dönüşüme engel olan arsa sahiplerine verilsin" dedi. Durbakayım, konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.