11 / 05 / 2024

Fildişi Sahili bina çökmesi

Fildişi Sahili bina çökmesi

Fildişi Sahili'nin en büyük kenti Abidjan'da inşaat halindeki bir bina çöktü, yaşanan çökme sonucunda 10 kişi yaralandı.

İki ilde 13 adet gayrimenkul kiraya veriliyor! İş yerleri, bina ve konakların kira bedelleri açıklandı! 

Gümüşhane İl Özel İdaresi ve Muğla Ortaca Belediyesi, 13 adet gayrimenkulü kiraya veriyor. Peki gayrimenkullerin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte ihale detayları...

1933 yılında İstanbul'da yüksek binalara tepki! Bina kanunu çıkmalı!

1933 yılında İstanbul'da her geçen gün sayısının arttığı yüksek binalara tepkiler artmaya başlamış. Bunun önüne geçebilmek için bina kanunun çıkarılması talep edilmiş.

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Depremden sonra herkes araştırıyor! İşte bina sağlamlık testi ücreti

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bina dayanıklılık testine talepte yüzde 100'ü aşan artış görülürken, ayrıntılı rapor bir ayda hazırlanıyor ve bina başına maliyet 20 bin liradan başlamakta.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Binalara kimlik sertifikası dönemi başlıyor! 5 yıllık periyotlarla denetlenecek

Tamamlanan yapıların izlenmesini kolaylaştırmak için "bina kimlik sertifikası" uygulaması getirilecek. Mahalli idarelerin Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği projelerin hayata geçirilmesi, herhangi bir aksaklık olmaması için Blokajlı Banka Hesabı sistemi kurulacak

Resmen değişti! Bina inşaatlarına yeni düzenleme!

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren projesi 'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre yapılmayan binalara ruhsat verilmeyecek. Peki binaların nasıl inşa edilmesi gerekiyor? İşte ayrıntılar..

Ev alacaklara 'Bina Tamamlama Sigortası' müjdesi!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, hem inşaat firmalarını hem konut sahibi olacakları korumak için Türkiye Sigorta işbirliği ile Bina Tamamlama Sigortası ürününü hizmete sundu.

Tüm binalar için bina kimlik sistemi oluşturulsun!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) depremin öncesinde ve sonrasında alınacak önlemleri, afete karşı etkin örgütlenme modeli ile hayata geçirilmesi gereken yasal düzenlemeleri içeren önerilerini TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sundu.

Ev alacaklar dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

Konut alacak vatandaşlar, İzmir depreminin ardından binaların yapım özelliklerini araştırmaya başladı. Depreme dayanıklılıkta en önemli unsurlardan olan bina yaşı bu dönemde dikkat çekiyor. Bazı fırsatçılar evlerini satmak için bina yaşını genç gösteriyor. Peki, bina yaşı en fazla kaç olmalı?

Sitedeki değişikliklere bina yönetimi müdahale edilebilir mi?

Kat malikleri kurulunun verdiği yetki ile site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabiliyor, yapılmış olan yapılar varsa, değişiklikler varsa eski hale getirilmesi talep edilebiliyor.

Alfred de Vigny’nin beyaz şatosu 'fildişi kulesi'!

Ünlü ve zengin Fransız şairi Alfred de Vigny’nin beyaz şatosunun adıydı 'fildişi kule', günlük hayattan uzaklaşıp o şatonun kulesinde sanatına yönelirdi. 

KAIVEN'den Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut!

İnşaat alanında yeni yatırım hazırlıklarını başlatan KAIVEN "Homee" platformu ile uluslarası çapta düşük ve orta gelirlilere konut sahibi olma fırsatı sunuyor. KAIVEN, Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut inşa edecek...

Fildişi Sahili bina çökmesi Haberi

Fildişi Sahili bina çökmesi

Fildişi Sahili'nin en büyük şehri olan Abidjan'da inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucunda 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bingerville Riviera Abatta bölgesinde inşaat halinde olan  4 katlı bina dün öğleden sonra çöktü.

İtfaiye ekipleri enkaz altında kalan 10 kişiyi kurtardı ancak enkaz altındaki 3 kişiye henüz ulaşılamadığı bildirildi.

Yaralılar en yakın sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında olan kişilere kurtarma köpekleri ve kazı makinesiyle...