28 / 04 / 2024

Finans Merkezi son durum

Finans Merkezi son durum

İstanbul Finans Merkezi’nin hudutları torba yasa ile değiştirilerek Ataşehir’den Ümraniye Belediyesi’ne aktarıldı. Böylece rant devredildiği iddia edildi.Ali Ağaoğlu konu ile ilgili 'Finans değil, rant merkezi' dedi.

Finans Merkezi çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlatılan 690 bin metrekare alana sahip İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne (İFM) ilişkin master plan ve kentsel tasarım projesi çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Japonlar Finans Merkezi’ne geliyor!

Japonlar, ‘İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ bünyesindeki Metropol İstanbul projesine yoğun ilgi gösterdi. Finans Merkezi'nde 70 milyon liralık 100 bağımsız bölüm satışı yapılırken satışların yüzde 18’i Japonlara satıldı...

Finans Merkezi'nde iş onaya kaldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, istanbul Finans Merkezi'nde yer alacak bankaların projeleri üzerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile toplantı yapacak. Toplantıda projelerin incelenip onaylanmasının ardından, yıl sonuna kadar da merkezin yapımına başlana

İFM’de nihayet mutlu son! İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı 17 Nisan’da hizmete açılıyor!

Uzun bir süredir ekonomi ve iş dünyası tarafından heyecanla beklenen İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinde nihayet son aşamaya gelindi. İFM projesinin bankalar etabı 17 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak.

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

Emlak Konut GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için UNTD İnşaat ile sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sözleşmesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatında son durum ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatındaki son durumu kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

İstanbul Finans Merkezi'nde yer alacak şirketler 10 yıl kurumlar vergisi ödemeyecek!

İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar son aşamaya geldi. Merkez için hazırlanan yasalara göre; merkez içerisinde yer alan şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 kurumlar vergisi indirimi uygulanacak.

İstanbul Finans Merkezi inşaatında son durum ne?

İstanbul Finans Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, merkezde inşaat çalışmalarının yüzde 66 seviyesine geldiğini dile getirdi. 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde revizyona gidiliyor!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinin açılış tarihi son olarak 2023 yılına kadar ertelendi. Revizyona gidilen projede detayların 1 ay içerisinde belli olması bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi'nde son durum!

İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) kamunun temel atmasıyla süreç hızlandı. İFM sayesinde bölgede fiyatlar yüzde 25 artarken, 12 bin yeni konut ve 450 bin metrekare ofis inşa edildi.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinde inşaat başlıyor!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) inşası için hazırlanan avan projede son aşamaya gelindi. Gerekli ruhsat izinleri alındıktan sonra projeye ilk kazmanın bu ay içinde vurulması bekleniyor.

İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması için her şey hazır!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması için her şey hazır. İFM, Türkiye ekonomisi için son derece önem arz eden stratejik bir yatırımdır” dedi.

İstanbul Finans Merkezi ile 2 yılda 6 yabancı banka Türkiye'ye geldi!

İstanbul'un finans merkezi yapılma projesine başlandığından bu yana Türkiye'ye birçok yabancı banka giriş yaptı. Sadece son iki yılda Uzakdoğu, Ortadoğu ve Avrupa'dan gelen yabancı banka sayısı altıyı buldu...

İstanbul Finans Merkezi'nin elektrik ihtiyacı 14 metal ağaçtan karşılanacak!

İstanbul Finans Merkezi'nin ortak alanlarının elektrik ihtiyacı dünyada sayılı projede görülen 20 metre boyundaki 14 metal ağaçtan karşılanacak. Finans Merkezi'nin 2017’nin son çeyreğinde bitirilmesi bekleniyor...

İstanbul Finans Merkezi projesi Ataşehir'de son durum!

İstanbul Finans Merkezi ne zaman bitiyor? Ataşehir İstanbul Finans Merkezi hangi aşamada? Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nde hangi şirketin ne kadar yeri var? İstanbul Finans Merkezi Projesi Ataşehir ne zaman açılacak? İşte cevaplar...

Finans Merkezi son durum Haberi

Finans Merkezi son durum

Belediyeler ve rant ile ilgili bir iddia da müteahhit Ali Ağaoğlu’ndan geldi. Ağaoğlu “Rantla ilgili soruları belediyelere sorun. Bu sektörde rantı belediyeler dağıtır” dedi.


Barbaros yer değiştirdi


TBMM’de görüşülmekte olan Torba Yasa’ya önceki gece eklenen son dakika önergesi ile İstanbul Finans Merkezi’nin yükseleceği alanın bulunduğu mahalle CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden alınıp Ak Partili Ümraniye Belediyesi sınırlarına taşındı.


Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Barbaros Mahallesi’nin Ümraniye’ye bağlanmasına yönelik çalışmalarla ilgili açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Yıllık 150 milyon lirayı aşan gelir CHP’li belediyeden çalınıp AK Partili belediyeye devrediliyor. Mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi. İlgezdi’nin yazılı açıklaması şu şekilde:


“AK Parti, Ataşehir’in en fazla değer yaratan bölgelerinden Barbaros Mahallesi’ne el koyma çabaları ve bizim direnişimiz 2010 yılından beri sürüyor. AK Parti’nin Torba Kanun Tasarısı içine yerleştirdiği Ataşehir Belediyesi...