05 / 05 / 2024

finans merkezinde çalışmalar ne durumda

finans merkezinde çalışmalar ne durumda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlatılan 690 bin metrekare alana sahip olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezine ilişkin master plan ve kentsel tasarım projesi hızla devam ediyor.

İzmir'de bin konteynerlik geçici barınma merkezinde çalışmalar hız kesmiyor!

İzmir'de meydana gelen depremin ardından evleri zarar gören vatandaşlar için yapılan ve bin konteynerden oluşacak geçici barınma merkezinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Şanlıurfa Birecik'deki cephe yenileme çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa’nın tarihine ve turizmine uygun olarak cadde ve cephe iyileştirme çalışmaları gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde başlattığı cephe iyileştirme çalışmalarını bir çok ilçede olduğu gibi Birecik’te de tamamladı.

Hakkari'nin yeniden inşası için çalışmalar devam ediyor!

Hakkari kent merkezinde yolların yenilenmesi ve yeni parkların yapılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Manisa'da hal yenileme çalışmaları devam edecek!

Manisa merkezinde bulunan sebze ve meyve halinde yenileme çalışmaları başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde bulunan ve ihtiyaç duyan sebze ve meyve hallerini de yeniliyor

Mersin'deki Kentsel Tasarım çalışmalarında sona gelindi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde hayata geçirilen ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme’ çalışmalarında sona gelinirken, esnaf ise cadde ve sokakları afişlerle donatarak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletiyor.

TOKİ Nevşehir kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Nevşehir İl Merkezinde TOKİ ve Nevşehir Belediyesinin birlikte yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları sürecek.

Manisa Sarıgöl'de dolgu çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezinde toplamda 3,5 kilometrelik yolda asfalt altı dolgu çalışması başladı. Tırazlar Caddesi’nden başlayan çalışmalar diğer ana caddelere kadar devam edecek.

Kula Dereköy'deki üstyapı çalışmaları tamamlandı!

Dereköy mahallesindeki içmesuyu ve kanalizasyon çalışmalarını tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, mahallenin bağlısı olan Manaklar’dan sonra mahalle merkezinde de kilit parke çalışmalarına başladı.

Tunus Finans Limanı projesinin çalışmaları başladı!

Aryana ilinde yaklaşık 3 milyar dolarlık "Tunus Finans Limanı" projesinin çalışmalarına başlandı

Bursa Kestel'de cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Bursa kent merkezinde ve ana arterlerde yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla kalite kenti hedefine emin adımlarla ilerleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesinde de cephe sağlıklaştırmanın startını verdi.

İFM'deki Ziraat Finans Kuleleri için çalışmalar başladı!

Ziraat Finans Grubu’na katılan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ faaliyete geçti. Ziraat Bankası’nın uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nde hayata geçirilecek ‘Ziraat Finans Kuleleri’ çalışmalarına da başladı.

Sakarya Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çalışmalar başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Yenigün Mahallesinde inşa çalışmalarının başladığı Engelsiz Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu.

İstanbul Finans Merkezi'nin altyapı çalışmaları 2019'da bitirilecek!

Dünyanın en büyük 10 finans merkezinden biri olarak inşa edilmesi planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin ortak altyapı inşasına başlanıyor. Finans merkeziyle birlikte yapımı tamamlanması planlanan altyapı çalışmaları 2019'un ilk aylarında bitirilecek.

finans merkezinde çalışmalar ne durumda Haberi

finans merkezinde çalışmalar ne durumda

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi stratejisi ve eylem planı vizyonu çerçevesinde öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel finans merkezi olması için Bakanlar Kurulu Kararı ile Ataşehir ve Ümraniye İlçe sınırları içerisinde bulunan alan finans merkezi çalışmaları devam ediyor.


Finans Merkezi ilan edilen alan, dünyadaki örnekleriyle karşılaştırıldığında Londra, New York ve Hong Kong Finans Merkezlerinden daha büyük olacak ve Dubai Finans Merkezi ile eşdeğer bir alanı kapsayacak.


Tasarım el kitabında proje alanındaki mülkiyet sahibi olan kamu bankaları, kamu kurumları ve özel şirketlere ait yapılara ilişkin yapılaşma kriterleri (yükseklik, kütle, vs.) belirlenmiş, sürdürülebilirlik ve mekanik konularında, tüm uluslararası standartlar ve yerel koşullar etüd edilerek, enerji, su ve malzemenin etkin olarak kullanımına odaklanılmış, LEED sertifikasına sahip bir merkez olacak.


İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, 560 bin metrekare...