04 / 05 / 2024

Finansal Kiralama Kanun Tasarısı

Finansal Kiralama Kanun Tasarısı

Finansal Kiralama Kanun Tasarısı yasalaştığında leasing sektörü, finansman ihtiyacı olan KOBİ’lere ‘sat-geri kirala’ ile destek olmayı planlıyor

Finansal Kiralama Kanunu ile sat-geri kirala sistemi geliyor!

Meclis’te olan Finansal Kiralama Kanun Tasarısı, leasing sektörüne yenilikler getiriyor. Bunlar arasında yer alan ‘sale and lease back (sat ve geri kirala)’ uygulamasına özellikle büyümek isteyen, bankadan kredi alamayan ve nakte ihtiyacı olan KOBİ’lerin

Finansal kiralama şirketlerine kötü haber!

TBMM'ye sunulan Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile finansman şirketlerinin müşterilerinin mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor.

Finansal Kiralama Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu teklifi!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'de onaylanarak yasalaştı. 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Deniz Finansal Kiralama'dan 78 milyon TL'lik bono ihracı!

Deniz Finansal Kiralama'nın 156 gün vadeli, 78 milyon TL tutarında, TRFDNFK92024 ISIN koldu bono ihracı tamam...

Deniz Finansal Kiralama'dan 85 milyon TL'lik bono ihracı!

Deniz Finansal Kiralama'nın 161 gün vadeli, 85 milyon TL tutarında, TRFDNFK92016 ISIN koldu bono ihracı tamam...

Deniz Finansal Kiralama'dan 177 milyon TL'lik bono ihracı!

Deniz Finansal Kiralama'nın 84 gün vadeli, 177 milyon TL tutarında, TRFDNFKA2026 ISIN koldu bono ihracı tamam...

Şeker Finansal Kiralama'dan 20 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 77 gün vadeli iskontolu 20 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracı tamam... 

Şeker Finansal Kiralama'nın 13.5 milyon TL'lik bono itfası tamam!

Şeker Finansal Kiralama'nın TRFSKFK92028 Isın kodlu iskontolu bononun itfası 13 milyon 500 bin TL oldu.

Şeker Finansal Kiralama'nın finansman bonosu ihracının satışı 8 Eylül'de tamamlandı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 65 gün vadeli iskontolu 21 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracının satışı tamamlanma tarihi 8 Eylül 2020 olarak düzeltildi. 

Şeker Finansal Kiralama'dan 21 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

Şeker Finansal Kiralama'nın 65 gün vadeli iskontolu 21 milyon TL nominal tutarlı nitelikli yatırımcıya satışı yapılan finansman bonosu ihracı satışının tamamlanma tarihi 8 Eylül 2020 olarak düzeltildi. 

Şeker Finansal Kiralama'dan 40 milyon TL'lik bono itfası!

Şeker Finansal Kiralama'nın TRFSKFK92010 Isın kodlu iskontolu bononun itfası 40 milyon TL oldu. 

İş Finansal Kiralama'nın 132 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

İş Finansal Kiralama'nın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla satışa sunulan 132 milyon TL nominal değerli, 90 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamam...

Finansal Kiralama Kanun Tasarısı Haberi

Finansal Kiralama Kanun Tasarısı


Meclis’te olan Finansal Kiralama Kanun Tasarısı, leasing sektörüne yenilikler getiriyor. Bunlar arasında yer alan ‘sat ve geri kirala’ uygulamasına özellikle büyümek isteyen, bankadan kredi alamayan ve nakte ihtiyacı olan KOBİ’lerin başvurması bekleniyor.



Leasing sektörünün 18 milyar TL’lik bir hacmi olduğunu belirten Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, yeni kanun tasarısının sektöre ivme kazandıracağını söyledi. Tasarı’yla leasing şirketlerinin ‘sat ve geri kirala’ işlemi yapabileceğine değinen Gökmen şunları söyledi:


Özellikle nakit ihtiyacı olan ve bankadan kredi alamayan şirketler bundan yararlanacaktır. Örneğin, bir KOBİ işini büyütmek istiyor veya nakte ihtiyacı var. Fabrikasını leasing şirketine satar ve yapılan bir leasing sözleşmesi ile bu fabrikayı geri kiralar. Leasing şirketine bir kira öder ve sözleşme sonunda da fabrikası tekrar kendisinin olur. Nakit ihtiyacını ipotek ile karşılamak yerine...