18 / 05 / 2024

Finansal Kiralama yönetmelik 2019

Finansal Kiralama yönetmelik 2019

Finansal Kiralama, Faktoring Ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş Ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30698 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı... 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2022!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kimlik Tespiti Yöntemleri Yönetmeliği!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şeker Finansal Kiralama'nın leasing alacakları 11.4 milyon TL'ye satıldı!

Şeker Finansal Kiralama'nın takipten silinen leasing alacaklarının 11 milyon 433 bin 553 TL tutarındaki bölümü Sümer Varlık Yönetim A.Ş.'ye satıldı. 

QNB Finans Finansal Kiralama'nın 2. kupon faiz oranı yüzde 9,938!

QNB Finans Finansal Kiralama'nın TRFFFKR92012 ISIN kodlu, 60 milyon TL tutarında, finansman bonosunun 2. kupon faiz oranı yüzde 9,938 oldu. 

Vakıf Finansal Kiralama sermayesini 200 milyon TL'ye çıkaracak!

Vakıf Finansal Kiralama'nın kayıtlı sermaye tavanı içinde, tamamı 2019 yılı karından karşılanmak üzere 25 milyon TL tutarında bedelsiz artırılarak 175 milyon TL'den 200 milyon TL'ye yükseltilmesi için yapılan başvuruya onay verildi.

Şeker Finansal Kiralama 36 firmadan tahsilat yapamayacak!

Şeker Finansal Kiralama'nın takipteki alacakları hakkında avukatlarla yapılan görüşme sonucunda 11 milyon 472 bin 49,37 TL'lık takip riski bulunan 36 adet firmadan tahsilat yapılamayacağı yönünde görüş bildirildiği görüldü. 

Vakıf Finansal Kiralama 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Vakıf Finansal Kiralama'nın 29 Haziran 2020 tarihli yönetim kurulu toplantısında, şirket sermayesinin 200 milyon TL'ye yükseltilmesine ve 2019 yılı kar paylarının hisse senedi olarak tevdi edilmesine karar verildi...

Vakıf Finansal Kiralama yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Vakıf Finansal Kiralama'nın Denetim Komitesi Üyeliklerine, Burhaneddin Tanyeri, Halil Çelik'in seçilmelerine ve ayrıca, Kurumsal Yönetim Tebliğinin 11. Maddesi gereği Yatırımcı İlişkileri Müdürü Mehmet İlkay Coşkun'un Kurumsal Yönetim Komitesine üye olarak seçilmesine karar verildi. 

Hazım Akyol, Vakıf Finansal Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Vakıf Finansal Kiralama'nın Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yapılan görev dağılımı sonucu; Hazım Akyol Yönetim Kurulu Başkanlığına, Halil Çelik Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine seçildi. 

Vakıf Finansal Kiralama 2019 yılı için kar payı dağıtacak!

Vakıf Finansal Kiralama'nın 25 Haziran 2020 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda kar dağıtım önerisi kabul edildi.

QNB Finans Finansal Kiralama'nın kira sertifikaları ihracına SPK'dan onay!

QNB Finans Finansal Kiralama, nitelikli yatırımcılara satılmak veya satış şekillerinin birlikte kullanılması yöntemiyle, 1 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması amacıyla SPK'ya yapılan ba

Finansal Kiralama yönetmelik 2019 Haberi

Finansal Kiralama yönetmelik 2019

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Finansal Kiralama, Faktoring Ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş Ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımladı. İşte yönetmelik esasları... 

MADDE 1 – 24/4/2013 tarihli ve 28627 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmeliğin 11/A maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Konut edinmeleri ve konut tadilatı kapsamında konutun 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 684 üncü maddesinde düzenlenen bütünleyici parçası niteliğini haiz olacak şekilde mal veya hizmet alımı amacıyla tüketicilere kullandırılan krediler, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, diğer gayrimenkul alımı amaçlı krediler ve eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ile bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler...