15 / 05 / 2024

Finansal piyasalara ilişkin yenilikler

Finansal piyasalara ilişkin yenilikler

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle proje finansmanı, proje finansman fonu ve projeye dayalı menkul kıymet hususları yeniden düzenleniyor.

Konut ve varlık finansmanı fonlarında yeni düzenleme!

Finansal piyasalara ilişkin yeni düzenlemeler içeren "Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklifte, konut ve varlık finansmanı fonlarındaki yeni düzenlemeler de yer alıyor...

FİKKO toplantısında gayrimenkul fonlarına ilişkin son durum konuşuldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantısında, küresel finans piyasalarındaki gelişmeleri ve ülkemize olası etkilerini, enerji ve gayrimenkul fonlarına ilişkin son durumu ele aldık" dedi...

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava kiracı veya mal sahibi tarafından her zaman açılabiliyor. Peki, kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava nasıl açılır? İşte kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava dilekçesi..

Saf GYO 6 aylık ara dönem finansal bilgileri!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ara dönem özet konsolide finansal bilgilerine ilişkin sınırlı denetim raporunu yayınladı.

Özak GYO hisse geri alımına ilişkin raporunu yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hisse geri alımına ilişkin yönetim kurulu Kararını yayınladı. İşte Özak GYO açıklaması...

Panora GYO 6 aylık ara dönem finansal bilgileri!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık ara dönem özet konsoide finansal bilgilerine ilişkin sınırlı denetim raporunu yayınladı.

Servet GYO 6 aylık ara dönem finansal bilgileri!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık ara dönem finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporunu yayınladı.

Özak GYO 6 aylık ara dönem finansal bilgileri!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık ara dönem finansal bilgilerine ilişkin sınırlı denetim raporunu yayınladı. İşte Özak GYO sınırlı denetim raporu...

Devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu!

Satıcı devremülk sözleşmelerinin kurulmasından en az bir gün önce tüketicilere yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ön bilgilendirme formu vermek zorunda oluyor. İşte devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu...

Torunlar GYO 6 aylık ara dönem finansal bilgileri!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık ara dönem konsolide finansal bilgilerine ilişkin sınurlı denetim raporunu yayınladı.

Enka İnşaat 6 aylık ara dönem finansal bilgileri!

Enka İnşaat ve Sanayi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık ara dönem özet konsolinde finansal bilgilerine ilişkin sınırlı denetim raporunu yayınladı.

Yeşil GYO 6 aylık finansal bilgilerini yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ara dönem finansal bilgilerine ilişkin sınırlı denetim raporunu yayınladı.

Sinpaş GYO 6 aylık ara dönem finansal bilgileri!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık ara dönem finansal bilgilerine ilişkin sınırlı denetim raporunu yayınladı.

Finansal piyasalara ilişkin yenilikler Haberi

Finansal piyasalara ilişkin yenilikler

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, Sermaye Piyasası Kanunu'ndaki konut ve varlık finansmanı fonlarına ilişkin başlığına bir fıkra daha ekleniyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  göre fon; tapu, ticaret sicili ve diğer resmi sicillerde tescil, değişiklik, terkin ve düzeltme talepleri dahil olmak üzere her türlü sicil işlemleri ile sınırlı olarak tüzel kişiliği haiz addolunacak. Devrinin geçerliliği bir tapu veya sicil kaydına bağlı olan ve konut ya da varlık finansmanı fonu portföyüne alınan varlık, haklar, tapu siciline veya ilgili sicile fon adına tescil edilecek. Tapuda, ticaret sicilinde ve diğer resmi sicillerde fon adına yapılacak olan  işlemler, fon kurucusu ile fon kurulunu temsil eden birer yetkilinin müşterek imzalarıyla gerçekleşecek.

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan...