19 / 05 / 2024

Finlandiyalı vekil meclis olayı

Finlandiyalı vekil meclis olayı

Finlandiyalı milletvekili Ville Vahamaki'nin, ikinci evi olarak gösterdiği sauna için meclisten 13 bin avroluk harcama bütçesi aldığı belirlendi. 

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Vezirköprü Hastanesi'nin inşaat süreci meclis gündeminde!

Vezirköprü Hastanesi'nin inşa edildiği arazinin zemin etüdü ve inşaat sürecinin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. Bağımsız vekil Usta, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Finlandiyalı vekil meclisten saunası için ev ödeneği aldı!

Finlandiyalı milletvekili Ville Vahamaki'nin, ikinci evi olarak gösterdiği sauna için meclisten 13 bin avroluk harcama bütçesi aldığı belirlendi. 

Gaziler için faizsiz konut kredisi meclis gündeminde!

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Kore ve Kıbrıs gazilerinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını meclis gündemine taşıdı..

Amasya çevre yolu meclis gündeminde!

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya çevre yolununu meclis gündemine taşıdı. Meclis toplantısında söz alan Tuncer, "Amasyalı bir türlü çevre yoluna kavuşamadı." dedi..

Tarsus Devlet Hastanesi inşaatı meclis gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Devlet Hastanesi inşaatını meclis gündemine taşıdı. TBMM toplantısında söz alan Şimşek Sağlık Bakanlığını açıklamaya yapmaya davet etti..

Yeni Kültürpark Projesi’ne CHP'li meclis üyelerinden destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin kalbinde "daha çok yeşil, daha az beton" sloganıyla yürüttüğü "Yeni Kültürpark Projesi"ne CHP'li meclis üyeleri de destek verdi.

Gebze'nin ulaşım sorunu meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yol yetersizliği nedeni ile Gebze'de yaşanan ulaşım sorununu meclis gündemine taşıdı..

Eskişehir'in 1/25 binlik imar planı Meclis'e sunulacak!

Eskişehir'in gelecek 50 yılını etkileyecek olan ve yaklaşık 8 aydır imar komisyonunda bekleyen 1/25 binlik planlar bu ay içinde komisyon tarafından Meclis'e sunulacak.

Aydın'daki ASTİM kavşağı inşaatı yeniden meclis gündeminde!

Aydın'daki ASTİM kavşağı inşaatı ile ilgili yapısal problemler meclis gündemine taşındı. MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu soru önergesini Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sundu...

Gebze Belediyesi Meclis toplantısında projeler konuşuldu!

Gebze Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı bugün saat 16.00'da toplanacak. Kent meydanı toplantı salonunda yapılacak ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yöneteceği meclis oturumunda önemli konular ele alınacak.

Martin Erdmann: Meclis binası ağır tahribata uğradı!

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'yi ziyaret etti. Erdmann,"Meclis binası gibi sağlam bir yapının ağır tahribata uğratılması darbe girişiminin şiddetini gözler önüne sermektedir" mesajını yazdı.

Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirmesi meclis gündeminde!

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede, Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasının nedenini sordu.

Finlandiyalı vekil meclis olayı Haberi

Finlandiyalı vekil meclis olayı

Başkent Helsinki'de bir apartmanın bodrum katında yer alan sauna için meclisten ev ödeneği alan milletvekili Ville Vahamaki ve bir başka milletvekilinin meclisi kandırdığı gerçeği ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Ville Vahamaki, yanlış bir şey yaptığına inanmadığını, saunayı çamaşırhane ve benzer amaçlarla kullandığını ifade etti. 

Olayın açığa çıkmasının ardından Finlandiya Ulusal Araştırma Bürosu soruşturma başlattı ve milletvekilinin soruşturmaya konu olan miktarı geri ödediğini belirtti. 5.5 milyon nüfusa sahip Finlandiya'da yaklaşık 3 milyon sauna olduğu düşünülüyor.