19 / 05 / 2024

fişekhane restorasyonu tamamlandı mı

fişekhane restorasyonu tamamlandı mı

Osmanlı döneminin önemli miraslarından Fişekhane dünya standartlarına uygun olarak yapılan restore çalışmaları sonrasında hizmete açıldı. 

Özak GYO, Büyükyalı Fişekhane'deki 123 ticari alanın tapusunu aldı! 

Özak GYO portföyünde yer alan Büyükyalı Projesinde bulunan Fişekhane'deki bağımsız ticari alanlar ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye genelinde 10 caminin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 10 caminin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler kısa süre içerisinde ibadete açıldı.

Teşvikiye Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Teşvikiye Camisi'nin restore edilmesine karar verilmişti. Uzun süre devam eden restorasyon tamamlandı. Restorasyon kapsamında, tarihi caminin yıpranan yüzeyi, statik yapısı ve süslemelerinde yenilemeler yapıldı. 

Fişekhane yeni yaşamına kavuştu!

Osmanlı döneminin önemli miraslarından Fişekhane dünya standartlarına uygun olarak yapılan restore çalışmaları sonrasında hizmete açıldı. 

Nefes Assos'ta yaşam 2022'de başlayacak!

21. yüzyılın örnek insan yerleşkesi olarak nitelendirilen Nefes Assos, merakla beklenen lansman etkinliğini, tarihi Fişekhane’deki toplantı ile gerçekleştirdi. Ekolojik yaşam arayışı içinde olanların referans noktası olan Nefes Assos, 21. yüzyıl insan yerleşkesi olarak bir ilke imza atıyor.

Emlak kralı Mohamed Hadid, The Levant'ın açılışına katıldı!

Dünyanın ilk tahin butiği olma özelliğine sahip ‘The Levant’ Tarihi Fişekhane'de açıldı. Açılışa gayrimenkul zengini Mohamed Hadid'te katıldı...

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Son 18 yılda 5 bin 61 kültür varlığı restore edildi!

AK Parti dönemi boyunca 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonu tamamlandı. 1992-2002 yıllarında ise bu rakamın 46 olduğu bildirildi. 

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Atlas Sineması'nın restorasyonu tamamlandı!

İki sene önce restorasyona alınan Beyoğlu'nun simgelerinden Atlas Sineması, şaşaaya büründü. 2021’in ilk aylarında açılacağı belirtilen Atlas Sineması'nda restorasyonun sonuna gelindi.

Hace Abdullah-ı Ensari Çilehanesi restorasyonu tamamlandı! 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın batısınındaki Herat vilayetinin tarihi eserlerinden Hace Abdullah-ı Ensari Çilehanesi'ni restore ederek tekrar İslam kültür mirasına kazandırdı.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

fişekhane restorasyonu tamamlandı mı Haberi

fişekhane restorasyonu tamamlandı mı

Osmanlı döneminin tarihi yapı miraslarından Fişekhane, 200 yıla yakın geçmişinden sonra dünya standartlarında gerçekleştirilen restorasyonla İstanbul'un yeni kültür sanat ve yaşam merkezi haline geldi. Milliyet'te yer alan habere göre; Fişekhane, kültür-sanat, yaşam ve gastronomi odaklı alanlarıyla İstanbul'un tarihi mirasını yeniden yaşama sunuyor. Fişekhane, eski ismi ile Fabrika-i Hümayun, 15. yüzyılda İstanbul'un deniz sınırını oluşturan Kazlıçeşme bölgesindeki tarihi surların yanında inşa edildi. Tarihi alanlardaki ilk yapı 1846'da demir fabrikası olarak faaliyet göstermeye başladı. 1910'lara kadar eklemelerin yapıldığı bina, mühimmat, fişek ve ordunun ihtiyacı olan metal aksamlar üretimini üstlendi. 

Tesis, Cumhuriyet döneminde ise 1950'lerden itibaren Tank Bakım Fabrikası olarak 2010'a kadar hizmet verdi. Yapıların aslına sadık kalınarak yapılan restorasyonu ise İTÜ, YTÜ ve MSGSÜ akademisyenlerin danışmanlığında gerçekleşti. 200 yıla yakın geçmişiyle...