03 / 05 / 2024

Fitch banka

Fitch banka

Fitch'ten bankacılık sektörü açıklaması yapıldı. Fitch Ratings, Türk bankalarının ani kredi büyümesinin ve yüksek dış borçlanmasın, aşırı derecede gergin piyasa koşullarının oluşması halinde aşağı yönlü riskleri artırdığını belirtti.

Fitch Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, Türkiye'nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttiğini aslında bu yıl için sonuç tahminlerinden biraz daha iyi olduğunu açıkladı

Fitch Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, “ Türkiye’nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttik. Aslında bu yıl için sonuç tahminlerimizden biraz daha iyi” dedi.

Fikirtepe'de banka garantisi için ilk adım atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepeliler'in kentsel dönüşüm şüphelerini ciddiye aldı ve firmaların banka bilgilerini istedi. Fikirtepe Yatırımcı Profili Veri Bankası oluşturan Bakanlık, müteahhitlere hangi bankalarla çalıştıklarını sordu.

Fitch: Güney Akım projesi Türkiye için pozitif!

Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotasıyla yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini, bunun Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu vurguladı.

Fitch Ratings: Güney Akım Türkiye için pozitif olabilir!

Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotası ile yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini belirterek, bu durumun, transit ülke olması açısından Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu belirtti

Apartman banka hesabı nasıl açılır?

Apartmanda kat malikleri tarafından toplanan aidatlar, apartman adına açılacak banka hesabında muhafaza edilebiliyor. Peki, apartman banka hesabı nasıl açılır? İşte apartman banka hesabı açma işlemleri..

Kaf Nun Rezidans'ta banka kredisiz konut sahibi olma imkanı!

İnşat sektöründe 30 yılı geride bırakan Mif Yapı, İstanbul Çekmeköy, Pendik ve Kartal'da butik projelere imza atıyor. Firmanın projelerinden Kaf Nun Rezidans'ta banka kredisiz konut sahibi olmak mümkün...

Fitch Ratings: Türkiye'de kredi bozulması yönetilebilir kalacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye 'de devam eden ekonomik büyüme, ılımlı kredi yaygınlaşması, takipteki kredilerin düşük seviyesi dolayısıyla kredi bozulmasının yönetilebilir kalacağını açıkladı

Maketten konut satışında banka teminat mektubu nedir?

Konut adedi otuz ve üzerinde olan projeler için bina tamamlama sigortası yaptırması veya banka teminat mektubu sağlanması gerekiyor. Peki, maketten konut satışında banka teminat mektubu nedir?

Fitch bankaların notlarını teyit etti!

Fitch, Avrupa'nın bazı büyük bankaları için kredi notlarını teyit etti. Fitch, bankaların sermaye yeterlilik rasyolarının, yavaşlayan bir ekonomide kredi zararlarında yaşanacak ılımlı artışları absorbe etmek için güçlü olduklarına inandıklarını da belirtt

Fitch'ten petrol üreticisi ülkelere uyarı!

Fitch Ratings, petrol üreticisi ülkelere ilişkin yayınladığı değerlendirme raporunda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini belirtti..

Fitch Ratings: Çin'in faiz kararı bankalar için negatif!

Fitch Ratings'in internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Çin Merkez Bankası'nın bir yıllık gösterge borç verme faizini 40 baz puan aşağı çekerek yüzde 5,6'ya indirmesinin, Çin bankalarını negatif yönde etkileyebileceği kaydedildi.

Konutların 3’te biri banka kredisiyle satılıyor!

Ekim ayında Türkiye genelinde satılan 95 bin 645 konutun 34 bin 452’si banka kredisiyle el değiştirdi. İlk kez satılan konutlarda banka kredisi kullanma oranı daha yüksek olduğu görüldü.

Fitch banka Haberi

Fitch banka

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarının ani kredi büyümesinin ve yüksek dış borçlanmasın, aşırı derecede gergin piyasa koşullarının oluşması halinde aşağı yönlü riskleri artırdığını belirterek, dört büyük özel bankanın ise güçlü sermaye tamponları olduğunu kaydetti.


Fitch Ratings’ten yapılan yazılı açıklamada, "Türk bankalarının ani kredi büyümesi ve yüksek dış borçlanması aşırı derecede gergin piyasa koşullarının oluşması halinde aşağı yönlü riskleri artırıyor. Türkiye’nin en büyük dört özel bankası olan Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi’nin güçlü sermaye tamponları, biraz zayıflamış olsa da halen mevcut" denildi.


Türkiye bankacılık sistemine ilişkin raporda, Türk bankalarının yabancı yükümlülüklerinin arttığı, özellikle kısa vadede, kredi talebinin mevduat büyümesinin önüne geçtiği belirtilirken, "Kısa vadeli kredi talebinin artması, olası bir stres senaryosu halinde döviz varlıkların tedavüle sokulabilmesi üzerindeki...