08 / 05 / 2024

Fitch izmir

Fitch izmir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Aralık 2016 raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik başarısını bir kez daha kanıtladı. Fitch, Büyükşehir’in güçlü faaliyet performansına ve krizlere karşı öngörülü “proaktif” borç yönetimine dikkat çekti.

Fitch Ratings: Küresel pandemi etkisinin ardından Türkiye büyümesini sürdürecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Winslow, Türkiye’de bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren büyümenin artmasının, 2021 yılında ise yüzde 4,5’e ulaşılmasının beklendiğini söyledi.

Fitch İngiltere'nin kredi notunu düşürdü!

Fitch Ratings, İngiltere'nin kredi notunu "AA" seviyesinden "AA-" seviyesine indirdi, görünümünü "negatif" olarak belirledi.

Fitch ABD'yi 'kredi gücünün aşındığı' konusunda uyardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'nin "AAA" düzeyindeki kredi notunu ve "durağan" olan not görünümünü teyid etti.

Fitch Ratings: Koronavirüs Çin’in en çok elektronik sektörünü etkiliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, koronavirüs salgını nedeni ile tedarik zincirinde en çok aksamanın elektronik sektöründe görülmesinin beklendiğini aktardı.

Fitch 5 belediyenin kredi notunu yükseltti!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch; İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Manisa büyükşehir belediyelerinin kredi notu görünümü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti.

Fitch Ratings: Türkiye 2020’de daha fazla istikrar kazanabilecek!

Fitch Ratings, Türkiye'nin gelecek yıl daha fazla istikrar kazanabileceğine dikkati çekerken ekonomide toparlanmanın devam etmesinin, enflasyonun düşmesinin ve cari açığın kontrol altında kalmasının beklendiğini aktardı.

Fitch bankaların stres testi sonuçlarını açıkladı!

Fitch, Türkiye'deki özel ve sistemik öneme sahip yerel bankalar, özel bankaların aktif kalitesinde belirgin bir bozulma ihtimaline karşı üç kamu bankasından daha iyi durumda olduğunu aktardı.

Fitch Türkiye için 2019 büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

Fitch Ratings, bugün yayınladığı 'Global Ekonomik Görünüm' raporunda Türk ekonomisi için 2019 büyüme tahminini yukarı yönlü olacağını ifade etti. Fitch, Dolar/TL kurunun 2019 sonunda 6.00 TL, 2020 yılında ise 6.60 TL olacağını düşünüyor.

Fitch Ratings Direktörü Parker: Türkiye ekonomisi etkileyici bir şekilde direnç gösterdi!

Fitch Ratings’in EMEA Ülke Notları Grubu Direktörü Parker, "Türkiye geçen yazki finansal krizden toparlanarak ve dengelenerek son derece etkileyici bir şekilde direnç ve esneklik gösterdi.” dedi.

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Fitch Ratings 14 Türk bankasının görünümünü negatife çekti!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yabancıların sahip olduğu 12 Türk bankası ve 2 kamu bankasının notunu indirdi, kredi görünümlerini negatif olarak belirledi...

Fitch'ten döviz kontrat düzenlemesi yorumu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk hükümetkinin döviz cinsinden gayrimenkul satış ve kiralama anlaşmalarını durdurma planının, gayrimenkul şirketleri için negatif olduğunu bildirdi. 

Fitch ikisi gayrimenkulden 7 şirketin notunu düşürdü!

Fitch Ratings, 13 Temmuz'da Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB'ye indirmesinin ardından 11 Türk şirketinin notlarını da gözden geçirdi. Fitch, ikisi gayrimenkulden 7 şirketin notunu düşürdü...

Fitch izmir Haberi

Fitch izmir


Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği “yatırım yapılabilir” kredi notunu korudu. Fitch Aralık 2016 raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli “BBB-” olan kredi notunu ve “AA+(tur)” olan ulusal uzun vadeli notunu bir kez daha onayladığını duyurdu. Böylelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi,  küresel ve ulusal ölçekteki kredi notlarını 4 yıldır korumuş oldu. Derecelendirme notlarının, Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden güçlü faaliyet performansını yansıttığı belirtildi. 


Krize karşı öngörülü

Fitch raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borç geri ödeme kapasitesi performansının geçmişten beri ‘iyi’ olduğu vurgulandı. Raporda, finansal riskten korunma düzenlemeleri olmamasına rağmen belediye tarafından yabancı para cinsinden borçlar ve faiz oranı risklerinden korunmak için oluşturulan risk hesaplarına Belediye’nin sağlam likidite durumunun eklenmesinin belediyenin ‘proaktif’ borç yönetimi sayesinde...