06 / 05 / 2024

fiziksel olarak ayrı dubleks daire

fiziksel olarak ayrı dubleks daire

Çatı arası piyesli mesken olarak da bilinen dubleks daireler iki katı da aynı kişinin kullanımında bulunan konutlardır. Peki dubleks daire tapusu ayrılabilir mi? İşte dubleks daire ayırma işlemleri..

Ehliyeti olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Çok acilen bakın, SMS gönderilecek!

Türkiye'deki sürücüler için önemli bir gelişme yaşanıyor: artık araç muayene raporları SMS yoluyla gönderilecek. TÜVTÜRK tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, A, B, C veya D sınıfı ehliyeti olan araç sahipleri, muayene sonrası raporlarını fiziksel olarak saklamak zorunda kalmadan erişebilecekler

Altından büyük çıkış!

Fiziksel olarak desteklenen altın ETF'leri, 2021 yılında 173 ton (-9.1 milyar dolar, -%4.0 AUM) küresel çıkış gördü.

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

Mehmet Kamil Demirel, Trend GYO'dan ayrıldı!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketinde Genel Müdür olarak olarak görev yapan Mehmet Kamil Demirel 15 Haziran 2021 tarihinde istifaen görevinden ayrıldı.

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

Esnafa hibe desteğine ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Esnaf ve sanatkarların birinci ve ikinci grup olarak ayrıldığını belirten Erdoğan, 5 bin ve 3 bin liralık ödemelerin yapılacağını açıkladı.

Yusuf Şimşek, İdealist GYO'dan ayrıldı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi üyesi olarak görev yapmakta olan Yusuf Şimşek, görevinden ayrıldı.

Pamukkale'de eğitim alanının planı ticaret alanı oldu!

Denizli Pamukkale'de eğitim alanı olarak ayrılan bölge, ticaret alanı olarak kullanıma açılıyor. Karşıyaka Mahallesi’nde 2011'de Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla imar planı değiştirilerek ‘eğitim alanı’na çevrilen bölgeye 9 yıldır kamulaştırma yapılmadı.

Alper Taşdelen: Saraçoğlu Mahallesinde konutlar konut alanı olarak kalacak!

Eski Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Saraçoğlu Mahallesi'ndeki dönüşümü anlattı. Taşdelen, "Biz projeyi gördük inceledik. Onun için ruhsat verdik" dedi. "Bu proje üç etaptan oluşuyor. Konutlar konut olarak kalacak. Yayalaştırma yapılacak" diyen Taşdelen, proje ayrıntılarına da değindi.

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi bölünmelerinin engellenmesi teklifi onaylandı!

Teklife göre, imar planlarında tarımsal niteliği korunacak alan olarak ayrılan yerler ile kamu yararı kararı alınarak tarım dışı amaçla kullanım izni verilen yerler, yeniden izin alınmaksızın bu amaç dışında kullanılamayacak ve planlanamayacak.

İsfanbul AVM artık İsfanbul Alışveriş Caddeleri olarak hizmet verecek!

Ziyaretçilerine daha fazlasını sunmak için fiziksel olarak da yenilenmeye başlayan alışveriş merkezi, pandemi süresince kapalı olduğu zaman dilimini değerlendirerek kurumsal ve görsel kimliğinde de değişime gitti

Korona yüzünden boşanmayın, geçici olarak ayrı daire kiralayın!

Tokyo merkezli kısa süreli kiralama şirketi Kasoku, Japonya'da 'evde kal' kampanyasında birbirlerinden bunalan çiftler için, sadece bir süre ayrı kalmaya ihtiyaç duyduklarını belirterek boş daire kiralıyor...

Cumhurbaşkanı'nın Şehir Üniversitesi arazi tahsisinden Davutoğlu ayrılınca haberi olmuş!

Gazeteci Abdulkadir Selvi "Erdoğan, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, arazinin Şehir Üniversitesi’ne bedelsiz olarak devredilmesi konusunda kendisine bilgi verilmediğini söylemiş. 'Arazi tahsisinden Davutoğlu başbakanlıktan ayrıldıktan sonra haberim oldu' demiş" diyor...

Kartal'da fiziksel engelliler parkına cami planı iptal edildi!

Kartal sahilinde fiziksel engellilerin kullanması için park olarak düzenlenen alana cami yapmak için yapılan imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. 

fiziksel olarak ayrı dubleks daire Haberi

fiziksel olarak ayrı dubleks daire

Dubleks daire ayırma işlemleri!

Dubleks daireler, iki katlı evlere deniyor. Çatı arası piyesli mesken olarak da bilinen dubleks daireler iki katı da aynı kişinin kullanımında bulunan konutlardır.


Ters dubleks..

Dubleks yapının tam tersi bir yapı türüdür. Salon ve mutfağı giriş katının üst katında yer alır. Ters dubleks, kış mevsiminde ısıtılması en kolay yapı türüdür. Genelde küçük metrekarelik araziler üzerinde en üst seviyede faydalanılması için yapılır. Ters dublekslerde yatak odaları alt katta olup, genelde alt katlarda küçük bahçeler yer alır. 


Çatı dubleks..

Çatı dubleks; iki katlı bir yapıdır. Ev içerisindeki merpen ile üst kata çıkılır. Dubleks yapıdan farkı 2.katı çatıdadır. Çatı dublekslerde daha çok üst katlarda 1 yatak odası ve teras bulunur. Alt katta ise ıslak zeminler, mutfak ve salon yer alır. Alt kat mimarisi...