04 / 05 / 2024

foça termik santral

foça termik santral

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, aralarında bisikletlilerinde yer aldığı bir grup, Aliağa'da kurulmak istenen Kömüre Dayalı Termik Santrallere karşı protesto gösterisi yaptı.

Danıştay'dan İzmir'deki kül depolarına durdurma kararı!

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Kurulu, İzmir'in Aliağa ile Foça ilçelerindeki termik santral kül ve cüruf depolama sahasının faaliyetinin durdurulmasına karar verdi.

Aliağa ve Foça Termik Santrali'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Yenigün Gazetesi köşe yazarı Birol Keskin bugün köşesinde "Aliağa ve Foça termik santral kirliliğine karşı hukuk zaferi!" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Foça'daki kule evleri yeniden tasarlandı!

İzmir'in Foça ilçesinin yüzyıllardır süregelen konut geleneğini oluşturan ve birçoğu kaderine terkedilmiş halde bulunan tarihi kule evlerini YÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü yüksek lisans öğrencileri yeniden tasarladı.

Vahide Perçin Foça'dan ev mi aldı?

"Muhteşem Yüzyıl" adlı televizyon dizisinde Haseki Hürrem Sultan'ı canlandıran oyuncu Vahide Perçin'in, Foça'da bir tarihi Rum evini satın alarak restorasyona başladığı iddia edildi.

İzmir Foça’nın 5 mahallesine 8 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, Foça’nın Ilıpınar, Yeniköy, Gerenköy, Bağarası ve Yenibağarası mahallelerinde “40 yıllık” eski şebekeleri yeniliyor. Mart ayında bitecek çalışmalar 8 milyon liraya mal olacak.

İzmir Yeni Foça Semt Polikliniği'nin kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir Yeni Foça Semt Polikliniği'nin yılın bazı aylarında kapatılması yönündeki karara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Bartın'da termik santral için çevre düzeni planları değişti!

Bartın'ın tarihi ve turistik, ilçesi Amasrada kurulması planlanan termik santral ve ek projelerinin gerçekleştirilmesi için değişiklik yapıldı.

Foça Terminali 2017'de hizmete giriyor!

Foça’ya 13 bin 500 metrekarelik yeni bir ilçe terminali kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4.3 milyon liralık bu yatırımı Nisan’da hizmete açacak.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

İzmir Yeni Foça’ya 41 milyon liralık arıtma tesisi!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmayı yaklaşık 41 milyon liralık yatırımla hizmete aldı.

Foça Devlet Hastanesi'nin yeni binası Eylül 2017'de açılacak!

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Foça Devlet Hastanesi için yeni yapılacak binanın temel atma hazırlıkları hızla devam ediyor. Hastanenin Eylül 2017'de hizmete sunulması planlanıyor.

İzmir Foça Biyogaz Enerji Santrali halk toplantısı 1 Eylül'de!

Maba Temiz Enerji tarafından, İzmir Foça'da Foça Biyogaz Enerji Santrali projesi için 1 Eylül günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Bursa Kömürlü Termik Santral projesinin ikinci ÇED kararı onaylandı!

Bursa şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesinin ikinci ÇED olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Bunu üzerine halk ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

İzmir Foça'ya 66 bin TL'ye biyogaz santrali kuruluyor!

İzmir Foça'da, biyogaz enerji santrali kuruluyor. Toplamda 66 bin TL'ye yapılması planlanan projede biyogaz santraline gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

foça termik santral Haberi

foça termik santral

Foça Belediyesi ve Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifinin işbirliğiyle, Aliağa'da kurulmak istenen Kömüre Dayalı Termik Santrallere karşı protesto düzenlendi. Aralarında bisikletlilerin de bulunduğu topluluk, Foça Kavala Kafe önünde buluştu. CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da eyleme destek verdi. Ellerinde santral karşıtı dövizler taşıyan topluluk, "Termik Santral İstemiyoruz", "Kömüre İnat Yaşasın Hayat" sloganları attı. Ardından harekete geçen grup, önce Foça Demokrasi Meydanı sonra Cumhuriyet Meydanı'na gitti. 15 Mayısta Aliağa'da yapılacak geniş katılımlı eylem için çağrı yapan grup, daha sonra sessizce...