28 / 04 / 2024

İzmir Foça'ya 66 bin TL'ye biyogaz santrali kuruluyor!

İzmir Foça'ya 66 bin TL'ye biyogaz santrali kuruluyor!

İzmir Foça'da, biyogaz enerji santrali kuruluyor. Toplamda 66 bin TL'ye yapılması planlanan projede biyogaz santraline gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak.



Turizmin yanında önemli sayıda hayvansal ve tarımsal üretim de gerçekleştiren Foça'da, biyogaz enerji santrali kuruluyor. Maba Temiz Enerji AŞ, 14 bin büyükbaş ve 12 bin küçükbaş hayvan varlığına sahip Foça'da kuracağı biyogaz enerji santralinde, hayvansal ve tarımsal faaliyetlerden ortaya çıkan atıkları işleyerek enerjiye dönüştürecek. Foça merkeze yaklaşık 11 kilometre uzakta olan Hacıveli Köyü'nde kurulacak santralde ilk etapta günde 500 ton taze büyükbaş hayvan dışkısı işlenecek. 


İkinci kademede ise gaz verimliliği ve kuru madde içeriği daha yüksek hindi dışkısı, turşu fabrikası ve peynir fabrikası atıkları ve de yaban pancarı gibi atıklar kullanılarak 6 MWe kurulu elektrik gücüne ulaşılacak. 


Santral yılın her günü 24 saat faaliyet gösterecek. Toplamda 66 bin TL'ye yapılması planlanan projede biyogaz santraline gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı üretimi için kullanılacak. Kurulacak kojenerasyon sistemi elektrik gücü ise 6 MWe olacak şekilde dizayn edilecek. Proje ile ilgili firmanın  İzmir  Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yaptığı başvuru onaylanırken ÇED süreci başlatıldı. İZMİR 



Dünya


Geri Dön