02 / 05 / 2024

frank gehrynin sıradışı mimari tasarımları

frank gehrynin sıradışı mimari tasarımları

Frank Gehry'nin mimarlar arasında farklı bir yere sahip olmasında onun diğerleri gibi belirli bir düşüncede, akımda ve tarzda sabit kalmaması etkin rol oynuyor.

İş yeri kiralarında 6 kata ulaşan zam! Kira krizi büyüyor: İş yeri kiralarına sınırlama talebi!

Konutta sık sık gündem olan fahiş kiralar, iş yerlerine de sıçradı. 6 kata ulaşan kira zamlarının ardından, iş yerleri kiraları için sınırlama talebi geldi. İşte ayrıntılar..

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Sıfır araç satın almak isteyenler için oto galerilerinde yaşanan ürün azlığı, ikinci el otomobil piyasasına da geçmiş görünüyor. İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 6 oranında yükseldi.

Borsa için ünlü ekonomistten bomba uyarı: Sıradışı yükseliş...

Ünlü ekonomist Timothy Ash, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ‘yatırım tavsiyesi’ verdiği Borsa İstanbul’daki yükselişleri 'sıradışı' olarak değerlendirdi. Ash, "Müzik durduğunda ne olacak endişeleniyorum" ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları sıçradı! Beklenen o gün geldi mi? Elinde altını olanlar acil baksın! 29 Kasım 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde yükselişe geçti. Sıçrayış gösteren altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Altında beklenen gün geldi mi? Bugün gram altın bugün ne kadar? Çeyrek altın  kaç lira? 29 Kasım 2022 canlı altın fiyatları.

Altın fiyatlarında zayıf dolar etkisi! Altın sıçradı! Bakmadan geçmeyin

Altın fiyatlarında doların zayıflaması ve ingiltere'de yeni Maliye Bakanı Hunt'un vergi indirimini içeren proğramın önemli bir bölümünden vazgeçileceğine yönelik gelen işaretlerle altın sıçradı. Yatırımcılar sakın bakmadan geçmeyin.

Emekli promosyonundan sonra sıra onlarda! Görüşmeler başladı!

Emekli maaş promosyon rakamlarındaki rekabet kamu kurumlarına da sıçradı. Kamu personelinin promosyonunu artırmak için kurumlar çalışmalar başlattı.

Dr. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı!

Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz ile kardeşi Nazlım'ın gayrimenkul davasında sular durulmuyor. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı.

Türkiye'deki gayrimenkul sorunu fabrikalara sıçradı!

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Fabrika bulamayan bazı yatırımcıların arsa alıp fabrika kurmayı hedefliyor.

Koronavirüs ev ilanlarına sıçradı!

Koronavirüs endişesi gayrimenkul ilanlarını da etkiledi. Kimi ilanlarda ‘Koronavirüs geçirmez ev’, ‘Koronavirüsün çıkamayacağı yükseklik’ gibi abartılı ve gerçek dışı tanımlar da yapılıyor.

Koronavirüs Türkiye'ye sıçradı! Vatandaşlar marketlere akın etti!

Türkiye'de koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından vatandaş kolay stoklayabileceği gıda ürünlerini almak için marketlere akın etti.

Faizler indi, ipotekli konut satışları sıçradı!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini üçer aylık dönemler halinde irdelediği, ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2019-3. Çeyrek Raporu’nu yayınladı...

Dünyanın en sıradışı 25 Airbnb evi!

Özellikle son dönemlerde tatillerde en çok seçilen konaklama şekli Airbnb evleri oldu. İşte dünyanın en sıradışı 25 Airbnb evi...

Konuttaki canlanma beyaz eşyaya sıçradı!

Hükümetin aldığı önlemler ekonomi istatistiklerine yansımaya başladı. Dipten dönüş olarak tanımlanan bu hareketin içinde konut, otomotiv ve yeni eklenen beyaz eşya yer alıyor…

frank gehrynin sıradışı mimari tasarımları Haberi

frank gehrynin sıradışı mimari tasarımları

Frank Gehry'nin mimarlar arasında farklı bir yere sahip olmasında onun diğerleri gibi belirli bir düşüncede, akımda ve tarzda sabit kalmaması etkin rol oynuyor.


Frank Owen Gehry (gerçek adı Ephraim Goldberg), 28 Şubat 1929 doğumlu mimar ve tasarımcı. 


Mimaride Dekonstrüktivizmin öncü uygulayıcılarından biri ve yaşayan en önemli mimarlardan sayılmakta. Eğitimini 1949-51 yılları arasında University of Southern California ve 1956-57 yılları arasında Harvard Üniversitesi’nde tamamlamış. Çalışmaları, mimarı ile tasarımı ya da sanatı birleştiren çarpıcı bir örnek olarak değerlendirilmekte.


Frank Gehry, dekonstrüktivizm ya da yapısal analiz olarak bilinen postmodern mimari akımın  öncü uygulayıcılarından birisi. Yapıyı oluşturan mimari unsurların bütünlüğünün parçalanması, yüzeylerle yapılan oyunlar, dış cephe gibi mimari unsurların dik açılı olmayan köşelerle yamultulması ve kaydırılması gibi yöntemlere dayanan akımda belirsizlik ve kargaşa hissi vardır.


BASTIRILMIŞ OLANI...