05 / 05 / 2024

Frankfurt Hahn Havalimanı

Frankfurt Hahn Havalimanı

Yıllardır zarar eden küçük Hahn havalimanı Çin'e satıldı. Çin şirketine önümüzdeki yıllarda milyonlarca euroluk sübvansiyon ödenecek.Satışın hükümet tarafından onaylanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İstanbul Havalimanı Avrupa’da yine birinci oldu!

İstanbul Havalimanı, 24 - 30 Ağustos 2022 tarihleri döneminde günlük olarak ortalama 1310 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanları arasında ilk sırada yer aldı. Haftalık performansta ise İstanbul Havalimanı'nı Paris Charles de Gaulle, Amsterdam, Frankfurt ve London Heathrow Havalimanları’nın taki

Frankfurt Havalimanı'na yeni terminal

Almanya Frankfurt'u genişletme planları kapsamında üçüncü terminalin temeli protesto gösterileri eşliğinde atıldı. Terminal kapasitesi 2023'te 21 milyon yolcuya ulaşacak...

Almanlardan, İstanbul Yeni Havalimanı itirafı!

İstanbul Yeni Havalimanı, şimdiden dünyanın rotasını değiştirdi. ​Milyonlarca turist, transit geçiş İstanbul’u seçti. Almanlar itiraf etti: Frankfurt, Amsterdam ve Dubai, devre dışı kalacak.. .

3. Havalimanı tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak!

İstanbul'da yapımı süren ve dünyanın en büyüğü olacak 3. Havalimanı, Almanları korkutmaya devam ediyor.Hizmete girmesiyle birlikte Almanya'daki Frankfurt Havalimanı'nı geride bırakacak olması ve adeta 'çekim merkezi' haline gelecek olmasıyla Almanlar'ın gözünü korkutuyor.

Frankfurt Hahn Havalimanı Çin'e satıldı!

Yıllardır zarar eden küçük Hahn havalimanı Çin'e satıldı. Çin şirketine önümüzdeki yıllarda milyonlarca euroluk sübvansiyon ödenecek.Satışın hükümet tarafından onaylanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Atatürk Havalimanı dünyanın en büyük 11. havalimanı oldu!

Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International-ACI) tarafından hazırlanan rapora göre, İstanbul Atatürk Havalimanı 61,8 milyon yolcu ile iki sıra yükselerek Frankfurt Havalimanı’nı geçti.

Atatürk Havalimanı Avrupa'nın 4. Büyük havalimanı oldu!

Geçtiğimiz yıla oranla yolcu sayısını yüzde oranında artıran Atatürk Havalimanı Londra Heathrow, Paris Charles De Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından Avrupa'nın en çok yolcuya hizmet veren dördüncü havalimanı oldu.

Atatürk Havalimanı dünyada 4. oldu!

Atatürk Havalimanı 57 milyon yolcuya hizmet vererek, Londra-Heatrow, Paris-Charles De Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından Avrupa'nın en çok yolcuya hizmet veren dördüncü havalimanı unvanını elde etti.

Atatürk Havalimanı en işlek yolcu trafiğine sahip!

Atatürk Havalimanı, geçen yıl Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın sollayarak, Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından en işlek yolcu trafiğine sahne oldu.

Stefan Schulte: 3. Havalimanı, Frankfurt Havalimanı'nın büyümesini yavaşlatacak!

Almanya'daki Frankfurt Havalimanı' nı işleten Fraport şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Schulte, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının kendileri için üstesinden gelinmesi gereken bir sınama olacağını söyledi...

Stefan Schulte: 3. havalimanı üstesinden gelinmesi gereken bir sınama olacak!

Almanya'daki Frankfurt Havalimanı'nı işleten Fraport şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Schulte, İstanbul’a yapılacak olan 3. havalimanının kendileri için üstesinden gelinmesi gereken bir sınama olacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı Avrupa üçüncüsü oldu!

Atatürk Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısı ilk çeyrekte yüzde 11 artarak Avrupa'nın en çok kullanılan üçüncü havalimanı oldu. 50 yıldır listede ilk üçe giren Frankfurt'u yerinden etti.

3. Havalimanı Frankfurt'a rakip oldu!

12 havalimanının işletmesini yapan Fraport’un Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Peter Schmitz, “Frankfurt Avrupa’nın en önemli aktarma noktalarından biri. İstanbul’a yapılacak 3’üncü havalimanı bize bu konuda rakip olacak" dedi

Frankfurt Hahn Havalimanı Haberi

Frankfurt Hahn Havalimanı

Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Frankfurt-Hahn havalimanı bir Çin şirketine satıldı. Satışın hükümet tarafından onaylanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Eyalet İçişleri Bakanı Roger Lewentz basın konferansı düzenleyerek satışla ilgili bilgi verecek. Frankfurt-Hahn havalimanı hisselerinin yüzde 82,5'u Rheinland-Pfalz eyaletine aitti.


Hessen eyaletinin, öncelikle Ryanair havayolu şirketi tarafından kullanılan havalimanında yüzde 17,5'luk hissesi bulunuyor. Eyalet hükümetinin sözcüsü hisse devri için alıcı şirketle yapılan görüşmelerin sonuna gelindiğini söyledi. Tamamının fiyatı 10 milyon euro olan havalimanına üç Asya şirketi daha talip olmuştu. Satışın gerçekleşmesi için Rheinland-Pfalz eyalet parlamentosu ile Hessen eyalet parlamentosu bütçe komisyonunun onayının alınması gerekiyor.


DEVLET DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Daha önce ABD tarafından kullanılan askeri bir havalimanı olan Hahn sürekli zarar ettiği için devlet yardımıyla işletilebiliyor. Avrupa Birliği havalimanları yönetmeliğine göre 2024 yılına kadar Hahn'ın işletme ve...